Έχω αδύναμα ωάρια και ο άντρας μου αδύναμο σπέρμα. Θα καταφέρω να μείνω έγκυος;

Έχω αδύναμα ωάρια και ο άντρας μου αδύναμο σπέρμα. Θα καταφέρω να μείνω έγκυος;

Ερώτηση:
Γεια σας. Είμαι 35 ετών και έπειτα από 20 μήνες ελεύθερων επαφών με το σύζυγό μου, αλλά χωρίς κανένα αποτέλεσμα εγκυμοσύνης, μπήκαμε στην διαδικασία εξετάσεων. Το σπέρμα του άντρα μου είναι πολύ αδύναμο και άρχισε θεραπεία με profertil για την ώρα. Εγώ, ενώ έχω πολύ καλή σαλπιγγογραφία, οι ορμονικές μου δεν είναι καλές (FSH είναι 16,1 και E2 είναι <20.0). Ο υπέρηχος έδειξε στην έκτη μέρα του κύκλου ωάρια, αλλά ο γιατρός είπε ότι είναι αδύναμα και λίγων χιλιοστών, να προσθέσω ότι έχω πολύ μικρό κύκλο (24 ημέρες). Θα μπορέσω με αυτές τις τιμές να κάνω μωράκι με σπερματέγχυση ή με κάποια θεραπεία; Έχω αγχωθεί πολύ με αυτά. Ευχαριστώ.
Απάντηση:

Όσο αφορά στο σπέρμα, μην ανησυχείτε, γιατί η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι η ιδανική λύση για τα αδύναμα σπερματοζωάρια. Οι θεραπείες τύπου profertil και φάρμακα, βιταμίνες και τα λοιπά, βοηθάνε λίγο. Αν είναι πολύ αδύναμο το σπέρμα, μόνο η εξωσωματική γονιμοποίηση μπορεί να σας βοηθήσει. Επίσης, μου λέτε ότι τα ωάριά σας είναι αδύναμα. Αυτό επιβάλλει να κινηθείτε το συντομότερο δυνατό για να πετύχετε εγκυμοσύνη. Σίγουρα τα στοιχεία που μου δώσατε είναι από έναν κύκλο, δεν ξέρουμε πώς είναι οι άλλοι κύκλοι και φαίνεται ότι υπάρχει μια δυσκολία στην ωοθήκη, αλλά η ηλικία σας είναι καλή και νομίζω ότι θα επιτύχετε εγκυμοσύνη, αρκεί να το προσπαθήσετε χωρίς να χάσετε χρόνο. Καλή επιτυχία.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr.

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v