10 αντικείμενα που αρέσουν στα παιδιά περισσότερο από τα παιχνίδια τους

10 αντικείμενα που αρέσουν στα παιδιά περισσότερο από τα παιχνίδια τους

Έχει τύχει και σε εσάς να βλέπετε το παιδί σας να αγνοεί τα τρισχαριτωμένα, εκπαιδευτικά παιχνίδια που με κόπο και όρεξη διαλέξατε γι' αυτό, για χάρη ενός τηλεκοντρόλ ή ενός ζευγαριού κλειδιών; Φτιάξαμε μια λίστα με τα δέκα κλασικότερα, καθημερινά αντικείμενα που αρέσουν στα πιτσιρίκια περισσότερο από τα παιχνίδια τους. Νιώστε άνετα να μας θυμίσετε στα σχόλια, όσα μας διέφυγαν.

Άδειες κούτες

Αν έχει τύχει να βρεθεί κάποια άδεια χάρτινη κούτα στο σπίτι σας, θα έχετε γίνει κι εσείς μάρτυρες αυτής της σκηνής: τα παιδιά θεωρούν ότι οι άδειες κούτες είναι το καλύτερο «σπιτάκι»/ καταφύγιο/ κρυψώνα απ' όλα! 

Κινητό

Μπορεί ένα παιδί να μην έχει κλείσει το πρώτο έτος της ζωής του, κι όμως, για ανεξήγητους λόγους, η καθημερινή αυτή συσκευή το μαγεύει. Σίγουρα σας έχει συμβεί να κρατάτε το μωρό σας αγκαλιά ενώ κάθεστε μπροστά από ένα τραπέζι κι εκείνο να προσπαθεί με κινήσεις νίντζα να φτάσει το κινητό σας και να πατήσει ταυτοχρόνως ό,τι μπορεί (μέχρι να το ρίξει κάτω).

Πλαστικά μπουκάλια με νερό

Γενικώς τα παιδιά είναι πλάσματα υδροχαρή -ενθουσιάζονται να παίζουν παιχνίδια που περιλαμβάνουν νερό, περισσότερο ίσως από οτιδήποτε άλλο. Ίσως γι' αυτό τα μωρά απλώνουν τα χέρια τους και δείχνουν το πλαστικό μπουκάλι με το νερό που αγοράσατε απ' το περίπτερο απαιτώντας να τους το δώσετε με τόση λαχτάρα, όση δεν έδειξαν ποτέ για το ακριβότερο παιχνίδι τους.

Κλειδιά

Λάμπουν, κάνουν θόρυβο, είναι οικεία αντικείμενα και τα κρατάει η μαμά και ο μπαμπάς. Αυτοί οι λόγοι είναι περισσότερο από καλοί, για να ενθουσιάσουν ένα μωρό. Τα κλειδιά έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα έναντι της κουδουνίστρας ή των παιδικών, πλαστικών κλειδιών που αγοράσατε.

Μπαλόνια

Τα μπαλόνια είναι ο οικονομικότερος τρόπος να κάνετε ένα παιδί χαρούμενο για πολλή ώρα. Όταν, μετά από το πρώτο του πάρτυ, στο σπίτι έχουν μείνει ακόμα κάποια... επιζώντα μπαλόνια, το παιδί είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα κολλήσει παίζοντας με τις ώρες. Και είναι λογικό: πρόκειται για πολύχρωμες, φουσκωτές μπάλες που πετάνε! Λαχείο!

Ντουλάπια και συρτάρια

«Α, ωραίο συρτάρι. Έχει και χερούλι. Θα το ανοίξω!». Είναι φοβερό το πώς όλα τα πιτσιρίκια τρελαίνονται να εξερευνούν τι μυστηριώδες βρίσκεται μέσα στα ντουλάπια και τα συρτάρια της κουζίνας, του μπάνιου ή της ντουλάπας του υπνοδωματίου. 

Τηλεκοντρόλ

Μάλλον αγαπούν τόσο πολύ το κοντρόλ της τηλεόρασης επειδή έχει κουμπιά. Ή επειδή είναι βρώμικο -ως γνωστόν τα πιτσιρίκια, αν τρελαίνονται για κάτι, αυτό είναι τα βρώμικα, εντελώς ακατάλληλα για να τρελαίνονται αντικείμενα. Σε κάθε περίπτωση, το μωρό σας έχει σίγουρα μασουλήσει/ κοπανήσει/ επεξεργαστεί με πάθος το κοντρόλ της τηλεόρασής σας.

Αλατοπίπερο

Θα μπορούσαν να χαζεύουν το αλάτι και το πιπέρι να χύνεται αργά για ώρες. Αλλά δεν τους το επιτρέπετε. Κρίμα -και φαίνεται τόσο συναρπαστικό!

Κουδούνι πόρτας και κουμπιά ασανσέρ

Η λατρεία για τα παντός είδους κουμπιά ενώνει όλα τα παιδιά του κόσμου (ή τουλάχιστον αυτά που ο πολιτισμός τους συμπεριλαμβάνει τα κουμπιά). Στο ATM θέλουν να πατήσουν τα κουμπάκια, στο ασανσέρ επίσης και το κουδούνι της πόρτας, που συνδυάζει το σούπερ ψυχαγωγικό πάτημα κουμπιού με ήχο είναι, στα μάτια τους, παιχνίδι-υπερπαραγωγή!

Καθρέφτης

Στο πλαίσιο εξερεύνησης του εαυτού τους, τα παιδιά μικρής ηλικίας «κολλάνε» πολύ με τους καθρέφτες. Κάνουν γκριμάτσες, κοιτάζονται και χαμογελούν στο ανθρωπάκι που τα κοιτάζει μέσα απ' το μαγικό τζάμι. Αν μη τι άλλο, έχει φοβερή πλάκα να τα παρατηρεί κανείς!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v