Τι σημαίνει να μεγαλώνεις δίδυμα

Τι σημαίνει να μεγαλώνεις δίδυμα

Κάποιες γυναίκες εγκυμονούν... διπλούς κινδύνους -και είναι πολύ ευτυχείς γι' αυτό. Το παρακάτω άρθρο, είναι γραμμένο για όλες εκείνες τις μανούλες που κυοφόρησαν, γέννησαν, τάισαν, έπλυναν, έπαιξαν και μεγάλωσαν όχι ένα, αλλά δύο μωρά και που, παρά τις δεκάδες δυσκολίες, ατενίζουν παρελθόν, παρόν και μέλλον με θετική ενέργεια και ευγνωμοσύνη.

Ο κόσμος είναι γεμάτος ερωτήσεις

Αν είστε ευτυχής μητέρα διδύμων, τότε σίγουρα έχετε ήδη νιώσει ότι η παρουσία σας τραβάει τα βλέμματα. Τα δίδυμα αδερφάκια προκαλούν πάντα πολλή μεγάλη εντύπωση στους ανθρώπους, οι οποίοι σπεύδουν να την μετουσιώσουν σε λέξεις και, συχνότατα, σε (εκνευριστικές) ερωτήσεις

-«Αχ! Τι όμορφα! Είναι δίδυμα;» : Όχι, κάθε άλλο. Έχουν 12 χρόνια διαφορά. Πρόκειται για οφθαλμαπάτη.

-«Τα έκανες με εξωσωματική;» : Αν έχεις δίδυμα ο κόσμος δεν διστάζει να διατυπώσει αυτό το ξεκάθαρα αδιάκριτο ερώτημα.

Μπορείς να τα ξεχωρίσεις;» : Ερώτηση φαινομενικά εκνευριστική, που μπορεί όμως να έχει μια δόση αλήθειας. Είναι γεγονός, ότι ακόμη και οι μαμάδες των ομοζυγωτικών διδύμων ενίοτε μπερδεύονται!

-«Πω, πω! Πώς τα καταφέρνεις; Εγώ με ένα και…»: Με πολλή υπομονή.

Ο μπαμπάς είναι σούπερ απαραίτητος

Ο κάθε μπαμπάς είναι εξίσου υπεύθυνος και απαραίτητος όσο η μαμά. Ο μπαμπάς των διδύμων, όμως, είναι διπλά απαραίτητος. Μέχρι να οργανωθεί και να σταθεροποιηθεί το πρόγραμμά τους, τα μωρά θα ξυπνούν εναλλάξ τις νύχτες, θα πεινάνε ταυτόχρονα ή θα μπουσουλάνε προς δύο διαφορετικές, επικίνδυνες κατευθύνσεις. Το να τα βγάλει πέρα η μαμά εντελώς μόνη της είναι απλά ακατόρθωτο.

Το διπλό καροτσάκι είναι απλώς τεράστιο!

Ο γυναικολόγος σας, σας ενημέρωσε ότι θα κάνετε δίδυμα κι εσείς, αρχίζοντας να οργανώνετε την καινούρια σας ζωή, σημειώσατε στη λίστα σας: «ένα διπλό καροτσάκι». Αν είστε κάτοικοι Κυψέλης/ Εξαρχίων/ Περιστερίου/ Βύρωνα ή ενός ακόμη σωρού Αθηναϊκών περιοχών, μην το κάνετε. Στα περισσότερα πεζοδρόμια, των περισσότερων περιοχών χωράει (;) μετά βίας το συμβατικό καρότσι. Έτσι, η χαλαρωτική βόλτα με τα μωρά, μπορεί να γίνει για τη μαμά των διδύμων (και το κτηνώδες καρότσι της) πραγματικός Γολγοθάς. 

Όμορφες στιγμές... x2!

Οι μαμάδες με δίδυμα ξέρουν ότι, παρά τις δυσκολίες και την ακατανίκητη κούρασή τους, οι όμορφες στιγμές διπλασιάζονται. Διπλά χάδια, διπλά φιλιά, διπλά «Μαμά, σ’ αγαπάω» και διπλές πρώτες φορές. Τα δίδυμα θα αρχίσουν να μπουσουλάνε, να μιλάνε, να επικοινωνούν και να περπατούν σχεδόν ταυτόχρονα κι αυτό κάνει την καθημερινότητα των γονιών τους γεμάτη χαρά και εκπλήξεις.

Θα αργήσεις αρκετά να χάσεις τα κιλά της εγκυμοσύνης

Κάθε φορά που μια νέα μαμά παραπονιέται για 11, 12 κιλά που πήρε στην εγκυμοσύνη, μια μαμά με δίδυμα γελάει ειρωνικά. Τα κιλά της διπλής κύησης είναι πολλά και το σώμα της μητέρας δεν προβλέπεται να επιστρέψει στα φυσιολογικά του επίπεδα στο άμεσο μέλλον. Τα καλά νέα είναι, ότι αν είστε μητέρα διδύμων, έχετε την απόλυτη δικαιολογία  -όλοι θα δείξουν κατανόηση αν αργήσετε να χωρέσετε και πάλι στα παλιά σας ρούχα.

Ο χώρος και ο χρόνος δεν αρκούν ποτέ

Όταν μεγαλώνει κανείς δίδυμα ξέρει, ότι τα χρήματα, ο χρόνος και ο χώρος δεν είναι ποτέ αρκετά. Αν έχετε δίδυμα και μένετε σε ένα μέσου μεγέθους σπίτι, το γνωρίζετε: τα δωμάτια, τα πατάρια, οι ντουλάπες και τα συρτάρια δεν φτάνουν για να ταξινομηθεί και να αποθηκευτεί η διπλή μωρουδίστικη περιουσία σας.
Ταυτόχρονα, ο διαθέσιμος χρόνος φαντάζει πάντοτε λίγος. Θηλασμός, πλύσιμο, παιχνίδι και αγκαλιές για ένα μόνο μωρό, είναι πλήρης απασχόληση –για δύο που μεγαλώνουν ταυτόχρονα, είναι οριστικό διαζύγιο με τον ελεύθερο χρόνο.

Είναι δίδυμα, όχι ίδια!

Αρκετοί άνθρωποι νομίζουν ότι τα δίδυμα έχουν εκατομμύρια ομοιότητες στον χαρακτήρα, τις προτιμήσεις και τη διάθεση. Συγγενείς, φίλοι, δάσκαλοι και άγνωστοι περαστικοί, συγκρίνουν τα δίδυμα αδέρφια διαρκώς κι αυτό δεν αρέσει καθόλου στη μανούλα που ξέρει ότι οι διαφορές τους είναι αμέτρητες.

Απολαμβάνεις τη μοναδική τους σχέση

Τα δύο μωρά που μεγαλώνει η περήφανη μαμά, γνωρίζονται μεταξύ τους πολύ καιρό πριν τα γνωρίσει εκείνη. Μαζί έγιναν από ανθρωπάκια στο μέγεθος φασολιού, κανονικά μωρά, μαζί ήρθαν στον κόσμο και μαζί τον ανακαλύπτουν κάθε μέρα. Οι μαμάδες που αναθρέφουν δίδυμα, βλέπουν καθημερινά τον δεσμό μεταξύ των παιδιών τους να ισχυροποιείται και να εξελίσσεται με έναν τρόπο ξεχωριστό –τον τρόπο των διδύμων.

Μαμά διδύμων: Διπλάσιες ευθύνες, διπλάσια αγάπη!

Τι σημαίνει με δυο λόγια να μεγαλώνει κανείς δίδυμα; Σημαίνει ότι θα χρειαστούν ξαφνικά πολλά χρήματα, ότι η νέα μαμά θα εξαφανιστεί από προσώπου γης για μήνες, ότι οι ανάγκες που θα πρέπει αν καλυφθούν θα μοιάζουν ατελείωτες κι ότι, για να καλυφθούν όλες με τον σωστό τρόπο, θα χρειαστεί ένα καλά υπολογισμένο πρόγραμμα.

Οπωσδήποτε, όμως, το να μεγαλώνεις δίδυμα σημαίνει διπλάσια φιλιά, διπλάσια «σ’ αγαπάω» και διπλάσια αγάπη. Αξίζει τον (διπλό) κόπο, δεν νομίζετε;

v