Φοβάμαι ότι ο 6,5 χρονών γιος μου εκδηλώνει ομοφυλοφιλικές τάσεις. Πώς να το χειριστώ;

Φοβάμαι ότι ο 6,5 χρονών γιος μου εκδηλώνει ομοφυλοφιλικές τάσεις. Πώς να το χειριστώ;

Ερώτηση:
Έχω ένα αγοράκι 6,5 χρονών που πάει πρώτη δημοτικού. Εδώ και ένα εξάμηνο, έχει πάθει εμμονή με κάποια αγόρια που είναι συμμαθητές του. Μιλάει διαρκώς για αυτούς, ακόμα και ολόκληρη τη μέρα, σε σημείο που ανησυχώ μήπως τους βλέπει ερωτικά. Επίσης, όταν βλέπει παιδικά, κυρίως με ήρωες όπως ο Hulk, ο Spiderman κλπ., μετά πηγαίνει στο δωμάτιό του και «τρίβεται» για ώρα στο κρεβάτι του. Φοβάμαι ότι εκδηλώνει ομοφυλοφιλικές τάσεις, τι θα με συμβουλεύατε να κάνω; Θα χρειαστεί να επισκεφθούμε κάποιον παιδοψυχολόγο;
Απάντηση:

Δεν θα μπορούσε να μιλήσει κανείς για ομοφυλοφιλικές τάσεις με αυτά που μας περιγράφετε. Το πώς συνδέει ένα παιδί μια ταινία δράσης, καθώς λέτε, με μια διέγερση δεν είμαστε σε θέση να το γνωρίζουμε αλλά σίγουρα είναι επιπόλαιο να καταλήξει κανείς στην ομοφυλοφιλία μέσα από αυτό. Το να μιλάει για τους φίλους και πάλι δεν είναι ομολογία έλξης.

Οι ερωτήσεις είναι δυο: ποια είναι η σχέση του παιδιού με τον πατέρα και αν έχετε εσείς αγωνία για το ενδεχόμενο ομοφυλοφιλίας του γιου σας, σαν δικό σας φόβο. Καλό είναι να επισκεφθείτε έναν ειδικό για να μιλήσετε για την αγωνία σας και να δείτε αν χρειάζονται να αλλάξουν κάποιες συμπεριφορές μέσα στην οικογένεια.

* Η Μαρία Σαράντη είναι Κλινική Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v