Η γυναίκα μου είναι βίαιη με εμένα και τα παιδιά, με αποτέλεσμα να τους δημιουργεί πρόβλημα. Τι να κάνω;

Η γυναίκα μου είναι βίαιη με εμένα και τα παιδιά, με αποτέλεσμα να τους δημιουργεί πρόβλημα. Τι να κάνω;

Ερώτηση:
Καλησπέρα, είμαι πατέρας ενός αγοριού 3,5 ετών και το πρόβλημά μου είναι το εξής: τον τελευταίο καιρό δεν είμαστε και στα καλύτερα με τη γυναίκα μου. Έχουμε φωνές, καυγάδες, ενώ η γυναίκα μου ασκεί και βία πάνω μου, πετώντας αντικείμενα. Σηκώνει συχνά χέρι, ακόμα και στο παιδί, αν και όχι πολύ έντονα. Η κατάσταση αυτή επικρατεί εδώ και 1-1,5 χρόνο. Το παιδί πήγε για πρώτη φορά στον παιδικό σταθμό το Σεπτέμβρη, από τότε και έπειτα, του δημιουργήθηκε μια δυσλεξία, σαν τραυλισμό θα έλεγα. Φταίει άραγε το κλίμα στο σπίτι ή το σοκ από το σχολείο; Τι να κάνω; Απαντήστε μου στο email, γιατί δεν θέλω να καταλάβει η γυναίκα μου κάτι. Σας ευχαριστώ!
Απάντηση:

Χρειάζεται να προστατεύσετε το παιδί σας από το βίαιο περιβάλλον μέσα στο οποίο ζείτε. Ο γιος σας έχει εκδηλώσει ήδη την δυσκολία του στον λόγο, με έναν τρόπο φοβάται να μιλήσει. Μεγαλώνει σε ένα περιβάλλον επιθετικό όπου δεν υπάρχει εμπιστοσύνη και δεν τολμά να αρθρώσει λέξη. Πηγαίνετε σε ειδικό με την γυναίκα σας διότι χρειάζεται να συνέλθει. Μπορείτε να επικαλεστείτε το πρόβλημα του παιδιού κι έτσι να την πείσετε να έρθει. Αν δείτε ότι αντιστέκεται πηγαίνετε μόνος σας για να μπορέσετε να δυναμώσετε ψυχικά διότι δέχεστε μια συμπεριφορά που μας δηλώνει ότι εσείς ο ίδιος νιώθετε ευάλωτος και αδύναμος να το διαχειριστείτε. Απαγορεύστε στην σύζυγό σας να φέρεται με αυτό τον τρόπο.

* Η Μαρία Σαράντη είναι Κλινική Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v