Τα ατίθασα παιδιά βγάζουν περισσότερα χρήματα ως ενήλικες, λέει νέα έρευνα

Τα ατίθασα παιδιά βγάζουν περισσότερα χρήματα ως ενήλικες, λέει νέα έρευνα

Τις στιγμές που το παιδί σάς φτάνει στα όριά σας με την ανυπακοή του, προσπαθήστε να φέρνετε στο μυαλό σας τη νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο επιστημονικό περιοδικό Developmental Psychology, σύμφωνα με την οποία τα ατίθασα παιδιά έχουν περισσότερες πιθανότητες να βγάζουν περισσότερα χρήματα ως ενήλικες, από τα ευγενικά και καλοπροαίρετα παιδιά.

Επιστήμονες από τρία Πανεπιστήμια (University of Luxembourg, University of Illinois at Urbana-Champaign και Free University of Berlin) αξιολόγησαν μια ομάδα 12χρονων παιδιών το 1968, βάσει της συμπεριφοράς και του οικονομικού τους στάτους. Σαράντα χρόνια μετά, το 2008, οι επιστήμονες επανεκτίμησαν τα άτομα αυτά για να δουν αν η παιδική συμπεριφορά τους είχε καμία σχέση με τα επαγγελματικά τους επιτεύγματα ως ενήλικες.

Έκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι τα άτομα που είχαν τις πιο απείθαρχες συμπεριφορές ως παιδιά, ήταν εκείνα με τη μεγαλύτερη επιτυχία στην καριέρα τους. Εκείνα που συστηματικά καταπατούσαν τους κανόνες και αντιτίθονταν στην «εξουσία» έβγαζαν περισσότερα χρήματα ως ενήλικες.

Η εξήγηση που έδωσαν οι επιστήμονες ως προς το συμπέρασμα αυτό ήταν ότι τα προκλητικά χαρακτηριστικά (π.χ. το θράσος) μπορεί να οδηγούν τα άτομα στο να διεκδικούν αυξήσεις και να επικεντρώνονται στην προσωπική τους επιτυχία με μεγαλύτερο σθένος. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που το παιδί σας θα εμφανίσει τέτοια χαρακτηριστικά, έχετε έναν τουλάχιστον λόγο να αισιοδοξείτε!

Πηγή: womansday.com

v