10 μύθοι και αλήθειες για την εγκυμοσύνη

10 μύθοι και αλήθειες για την εγκυμοσύνη

Πόσα έχουν γραφτεί για την περίοδο της εγκυμοσύνης... Ότι είναι η πιο ευτυχισμένη περίοδος κάθε γυναίκας, ότι η γυναίκα είναι πιο όμορφη από ποτέ, ότι όσα παραπάνω κιλά κι αν πάρει θα τα χάσει αργότερα με τον θηλασμό... Και παρόλο που πράγματι, για κάποιες γυναίκες η εγκυμοσύνη μπορεί να είναι μια περίοδος ονειρική, για άλλες είναι ένα πραγματικό μαρτύριο, με αμέτρητους εμετούς, τρομερούς πόνους στη μέση, πολλά κιλά που την δυσκολεύουν ακόμα και στο περπάτημα και πολλά άλλα καθόλου ευχάριστα, με μοναδικές μαγικές στιγμές αυτές που το μωρό αρχίζει να να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Αν ανήκετε στην δεύτερη κατηγορία μαμάδων, αυτών που πέρασαν μία δύσκολη, εξαντλητική εγκυμοσύνη, θα συμφωνήσετε σίγουρα με τους παρακάτω μύθους που είχατε ακούσει περί εγκυμοσύνης και πώς βιώσατε πραγματικά την αλήθεια...

Μύθος: Λάμπεις!
Αλήθεια: Είσαι διαρκώς ιδρωμένη, έχουν αρχίσει και σου πέφτουν τα μαλλιά και το πρόσωπό σου δείχνει κατάκοπο.

Μύθος: Μετά το πρώτο τρίμηνο οι ναυτίες και οι εμετοί σταματούν.
Αλήθεια: Σε κάποιες εγκύους. Γιατί σε κάποιες άλλες συνεχίζονται καθ'όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ενίοτε και μετά τον τοκετό.

Μύθος: Μάλιστα, αν έχεις πολλούς εμετούς περιμένεις κορίτσι!
Αλήθεια: Δεν ισχύει σε καμία περίπτωση –μην αρχίσετε να τα ψωνίζετε όλα ροζ από τον δεύτερο μήνα.

Μύθος: Ούτε για αστείο δεν δείχνεις έγκυος από πίσω!
Αλήθεια: Ναι, καλά. Ακόμα κι αν έχεις πάρει λίγα κιλά, τον τελευταίο μήνα δείχνεις έγκυος ...και από το φεγγάρι!

Μύθος: Θα αρχίσεις να νιώθεις μανούλα όταν θα αρχίσει να κλωτσάει!
Αλήθεια: Από ένα σημείο και μετά, βέβαια, θα νιώθεις ότι έχεις έναν εξωγήινο μέσα στην κοιλιά σου που δεν θα σε αφήνει να κοιμηθείς στο πλευρό που σε βολεύει και που θα κάνει πάρτι κάθε φορά που θα τρως –ειδικά γλυκό!

Μύθος: Αν έχεις μυτερή κοιλιά, τότε περιμένεις κορίτσι!
Αλήθεια: Κι αν η κοιλιά σου βγάλει καρούλια, περιμένεις τρόλεϊ. Προφανώς το σχήμα της κοιλιάς έχει να κάνει με το σώμα της κάθε γυναίκες, το πόσο σφιχτοί είναι οι μύες της, από το αν αυτή είναι η πρώτη εγκυμοσύνη και από τη θέση του μωρού.

Μύθος: Απαγορεύεται το σεξ στην εγκυμοσύνη!
Αλήθεια: Μόνο αν αυτό είναι εντολή του γυναικολόγου σας.

Μύθος: Τώρα που είσαι έγκυος πρέπει να τρως για δύο.
Αλήθεια: Οι περισσότερες έγκυοι χρειάζονται περί τις 200-300 επιπλέον θερμίδες την ημέρα μόνο αφού έχουν μπει στο τρίτο τρίμηνο, οπότε το μωρό έχει μεγαλώσει αρκετά ώστε να έχει –όπως και η μαμά- ανάγκη για περισσότερες θερμίδες.

Μύθος: Όταν γεννιέται το μωρό ξεχνάς εντελώς τους πόνους του τοκετού!
Αλήθεια: Πριν γεννηθεί το μωρό, βέβαια, έχεις ξεχάσει το όνομά σου από τους πόνους του τοκετού. Αλλά αυτό όλοι φροντίζουν περίτεχνα να το παραλείψουν.

Μύθος: Μόλις αρχίσεις να θηλάζεις, τα κιλά που πήρες στην εγκυμοσύνη θα εξαφανιστούν.
Αλήθεια: Ο μόνος τρόπος για να εξαφανιστούν τα κιλά που πήρες στην εγκυμοσύνη είναι να σταματήσεις να τρως και να αρχίσεις τη γυμναστική.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v