«Ποτέ μην εμπιστεύεστε το τέλειο μωρό-απάτη»: Μια μαμά με χιούμορ προειδοποιεί

«Ποτέ μην εμπιστεύεστε το τέλειο μωρό-απάτη»: Μια μαμά με χιούμορ προειδοποιεί

Ξέρετε ακριβώς ποιο είναι αυτό το μωρό. Πιθανώς να είστε από τις λίγες μαμάδες που είχαν ένα τέτοιο. Το μωρό-απάτη είναι το... τέλειο μωρό. Αυτό που κοιμάται συνέχεια μέσα στη μέρα, κι όταν ξυπνά είναι όλα χαμόγελα και γλυκές. Θηλάζει χωρίς κανένα πρόβλημα και όταν βγάζει δόντια, ούτε που το καταλαβαίνει κανείς. Είναι το μωρό που σε κάνει να σκέφτεσαι ότι πρέπει άμεσα να κάνεις και ένα δεύτερο. Και το κάνεις. Και τότε συνειδητοποιείς πραγματικά τι σημαίνει να έχεις μωρό! Αυτή η μαμά το περιγράφει γλαφυρά, με χιούμορ και γερές δόσεις ειλικρίνειας...

«Το μωρό αυτό είναι πάντα χαρούμενο και χαμογελά εύκολα. Όσοι το γνωρίζουν εκπλήσσονται από το πόσο καλόβολο είναι. Έχει σάλια μόνο όταν βγάζει δόντια και σπάνια κάνει γουλίτσες. Στους 4 μήνες κοιμάται περίπου 7-8 ώρες συνεχόμενα μέσα στη νύχτα. Στις οικογενειακές συναντήσεις, το παίρνουν όλοι αγκαλιά και ποτέ δεν παραπονιέται, ούτε δυσανασχετεί. Στην σπάνια περίπτωση που θα κλάψει, ηρεμεί εύκολα με λίγο γάλα, μια αγκαλιά ή μια βόλτα. Εξίσου εύκολα αποκοιμιέται.

Είναι το πρώτο σου παιδί. Υπάρχουν κάποιες δύσκολες στιγμές, καθώς προσαρμόζεσαι στον νέο σου ρόλο σαν γονιός, αλλά σε γενικές γραμμές, είσαι πολύ τυχερή: Έχεις ένα εύκολο μωρό.

Πρόσεχε όμως: Είναι ύπουλο αυτό το μωρό.

Είναι επικίνδυνο.

Αν έχεις ένα μωρό-απάτη, η αυτοπεποίθησή σου ως γονιός θα φτάσει στα ουράνια. Θα χαζεύεις όλα αυτά τα άρθρα που λένε «πώς να μάθετε στο μωρό να κοιμάται» και θα χαμογελάς με περηφάνια, γιατί ποτέ δεν σου χρειάστηκαν τέτοιες συμβουλές. Έχεις βρει όλες τις λύσεις μόνη σου. Η μητρότητα σου βγαίνει τόσο φυσικά! Μέχρι που νιώθεις και λίγο άσχημα που η φίλη σου, η οποία έχει μωρό στην ίδια ηλικία, είναι στο κακό της το χάλι από την αϋπνία, και σε ρωτά απελπισμένα τι πρέπει να κάνει για να το κοιμίσει. Ή αν το μωρό της ουρλιάζει ασταμάτητα, εκτός κι αν κάποιος το κρατά αγκαλιά, 24 ώρες το 24ωρο. Ή όταν το μωρό της βγάζει διαρκώς γουλίτσες, σε βαθμό που να πρέπει να του αλλάζει φορμάκι 3 φορές την ημέρα. Όμως το δικό σου μωρό, δεν κάνει τίποτε από όλα αυτά. Είναι, όπως είπαμε, ένα μωρό-απάτη.

Το μωρό-απάτη θα σου προκαλέσει τρελές σκέψεις, όπως ότι το να είσαι γονιός είναι εύκολο. Θα το κοιτάζεις όλο αγάπη καθώς θα κοιμάται στην κούνια του και θα του χαϊδεύεις απαλά την πλατούλα, χωρίς να φοβάσαι ότι θα το ξυπνήσεις, πριν ξαπλώσεις κι εσύ στο δικό σου κρεβάτι, για έναν χορταστικό 7ωρο ύπνο. Το DNA σου πρέπει να είναι ένας εξελικτικός χρυσός. Δεν είναι απλά τύχη το ότι έχεις το πιο εύκολο μωρό από όσα έχεις γνωρίσει, είναι η γενετική σου μοίρα! Ή, τουλάχιστον, έτσι θα σε κάνει το μωρό-απάτη σου να πιστεύεις.

Το μωρό-απάτη θα σε κάνει να σκεφτείς κι άλλα τρελά, όπως ότι «έτσι είναι τα φυσιολογικά μωρά». Θα προσπαθείς να συμπάσχεις με τις άλλες μαμάδες φίλες σου, αλλά θα αποτυγχάνεις δραματικά:

«Βγάζει δόντια, δυσκολεύτηκε να κοιμηθεί χθες το βράδυ. Του πήρε περίπου 15 λεπτά μέχρι να ηρεμήσει και να το πάρει ο ύπνος...»

Κάτι τέτοια θα λες, και ενώ θα συνειδητοποιείς και εσύ η ίδια πόσο αλλόκοτα ακούγονται, δεν θα μπορείς να κρατηθείς και να μην τα πεις. Κάτι τέτοια σε βάζει να κάνεις το μωρό-απάτη.

Το χειρότερο από όλα, όμως, είναι ότι το μικροσκοπικό αγγελούδι σου, η προσωποποίηση της τελειότητας, θα σε ξεγελάσει με έναν τρόπο που ξεπερνά την φαντασία σου. Θα σε εξαπατήσει έτσι ώστε να αρχίσεις να σκέφτεσαι ότι πρέπει να κάνεις άλλο ένα. Άμεσα. Γιατί όχι; Είναι τόσο εύκολο να μεγαλώνεις ένα μωρό!
Μην αφήσεις το μωρό-απάτη να σου τη φέρει!

Να θυμάσαι, είναι επικίνδυνο.

Αν είσαι τόσο τυχερή που θεοί των εμβρύων σου έστειλαν το πιο υπέροχο πλάσμα του κόσμου για πρώτο παιδί, προσπάθησε να απολαύσεις κάθε δευτερόλεπτο της γλυκιάς ύπαρξής του. Αλλά μην αυταπατάσαι. Το μωρό-απάτη δεν είναι το μέσο μωρό, και τα μελλοντικά μωρά σου δεν θα έχουν καμία σχέση με αυτό.

Το μωρό-απάτη θα στρώσει το δρόμο για τους κολικούς και τα ουρλιαχτά και την αϋπνία και τη γκρίνια και τους εμετούς και όλα αυτά που κάνει συνήθως ένα φυσιολογικό μωρό.

Αν αφήσεις το μωρό-απάτη να σε «τουμπάρει», μπορεί να βρεθείς στην απρόσμενη θέση να φροντίζεις δύο μικρά παιδιά, γεννημένα με διαφορά μόλις 18 μηνών μεταξύ τους, ένα εκ των οποίων δεν θα το κρατά ποτέ κανείς γιατί συνέχεια κλαίει και βγάζει γουλίτσες. Και αυτό είναι προς όφελος του μωρού-απάτη, γιατί ενώ εσύ θα προσπαθείς απελπισμένα τότε να φροντίζεις ένα νεογέννητο, εκείνο θα έχει μόλις μάθει να χρησιμοποιεί τα πόδια του. Και θα τα χρησιμοποιήσει στο μέγιστο βαθμό.

Το μωρό-απάτη ξέρει ότι, αν καταφέρει να απομυζήσει την υπομονή σου και την ψυχραιμία σου αρκετά νωρίς, θα έχει κερδίσει πολλά. Γιατί μέχρι τη στιγμή που θα αρχίσει να είναι κινητικό, η αίσθηση περιπέτειας που θα ξυπνήσει μέσα του και η περιέργειά του για το κάθε τι, ακόμα και το πιο επικίνδυνο, είτε θα σε έχει οδηγήσει στο να είσαι αρκετά μεγαλόκαρδη ώστε να του επιτρέπεις τα πάντα, είτε αρκετά κουρασμένη για να ασχοληθείς με ό,τι κάνει. Έτσι, θα κάνει πάντα αυτό που θέλει!

Μη μπεις στον κόπο να κατηγορήσεις το μωρό-απάτη σου για αυτό το στυγερό ολίσθημα στην κρίση σου, γιατί κανείς δεν θα καταλάβει. Ειδικά η εξαντλημένη φίλη σου, της οποίας το παιδί ακόμα δεν κοιμάται όλη τη νύχτα. Και επειδή το δικό σου μωρό-απάτη συνεχίζει να κοιμάται κανονικά όλη τη νύχτα, δεν μπορείς να το ρίξεις ούτε στην αϋπνία για την κακή σου κρίση. Όμως, όταν το φυσιολογικό μωρό σου θα εμφανιστεί, θα είσαι υπερβολικά κουρασμένη για να κατηγορήσεις οποιονδήποτε. Θα είσαι ένα εξαντλημένο όρθιο ζόμπι, με το νέο σου μωρό κρεμασμένο διαρκώς στην αγκαλιά σου και τα ρούχα σου μόνιμα λερωμένα με γουλίτσες. Την ίδια ώρα, το μωρό-απάτη θα επιχειρεί να κάνει bungee-jumping από τον Ισθμό της Κορίνθου, χωρίς προστατευτικό δίχτυ.

Αυτή είναι η κατάρα του μωρού-απάτη. Εγώ σε προειδοποίησα.»


Πηγή: thatmomlady.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v