Πώς να κουρέψετε την κόρη σας στο σπίτι

Πώς να κουρέψετε την κόρη σας στο σπίτι

Τα μικρά -και, ενίοτε, τα μεγάλα- κορίτσια αγαπάνε τόσο πολύ τα μαλλιά τους, που αρνούνται να τα αποχωριστούν! Αν η κόρη σας αρνείται να πάει στο κομμωτήριο, τότε ίσως δεχτεί ευκολότερα ένα απλό, γρήγορο κούρεμα απ' τη μαμά στο σπίτι -το οποίο παρεμπιπτόντως θα σας εξοικονομήσει και λίγα χρήματα. Στην περίπτωση που επιθυμείτε για την κόρη σας κάποιο περίτεχνο κούρεμα, αν δεν έχετε εμπειρία, μην επιχειρήσετε να αναλάβετε πρωτοβουλίες, γιατί πιθανότατα θα καταλήξετε αργά ή γρήγορα στο κομμωτήριο, για να διορθώσει το λάθος σας. Αν, από την άλλη, θέλετε απλώς να φρεσκάρετε λίγο τα μαλλιά της, τότε οπλιστείτε με γενναιότητα, ένα ψαλίδι κουρέματος, μια λεπτή χτένα και ένα σεντόνι και πιάστε δουλειά!

Τι θα χρειαστείτε

1 ψαλίδι για κουρέματος –είναι φτηνό και προβλέπεται να κάνει απόσβεση (μπορείτε να παραγγείλετε ένα από εδώ)

1 χτένα με πυκνά δόντια

1 σεντόνι ή μια μεγάλη πετσέτα για τις τρίχες

1 ψηλή καρέκλα

Το αγαπημένο DVD της κόρης σας (δηλαδή –κατά πάσα πιθανότητα- το Frozen)

Πώς θα κόψετε τα μαλλιά της κόρης σας

Βήμα 1ο

Λούστε την, χτενίστε πολύ καλά τα μαλλιά της, βάλτε την να καθίσει σε μία ψηλή καρέκλα μπροστά στην τηλεόραση και «τυλίξτε» την με το σεντόνι ή την πετσέτα.

Κάντε της μια μεγάλη χωρίστρα στη μέση, ανεξάρτητα απ’ το αν η μόνιμη χωρίστρα της θα είναι στο πλάι –η χωρίστρα στη μέση θα κάνει το κούρεμα ευκολότερο.

Βήμα 2ο

Στερεώστε με κλιπς τα μαλλιά της κορυφής του κεφαλιού της.

Βήμα 3ο

Πιάστε μια λεπτή τούφα και χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας σαν οδηγό για μήκος, κόψτε όσα περισσεύουν με το ψαλίδι. 

Η κουρεμένη τούφα θα είναι από εδώ και πέρα ο οδηγός σας για το μήκος. Για να κουρέψετε σωστά την επόμενη τούφα, «ενώστε» την με μέρος της πρώτης, ώστε να βεβαιωθείτε ότι το μήκος είναι σωστό και συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο.

Βήμα 4ο

Μόλις τελειώσετε με όλα τα «κάτω» μαλλιά, καλό είναι να τσεκάρετε αν κάνατε κάποιο λάθος. Φέρνοντας δίπλα-δίπλα τις «απέναντι» τούφες και βλέποντας αν το μήκος τους είναι ίδιο –πρώτα αυτές που καλύπτουν το αριστερό και δεξί αυτί, μετά τις επόμενες και ούτω καθεξής (σίγουρα έχετε δει αυτή την κίνηση στο κομμωτήριο). 

Όταν ολοκληρώσετε την… εξέταση, αφήστε τις «πάνω» τούφες και, χρησιμοποιώντας ως σημάδι τις ήδη κομμένες, κουρέψτε κι αυτές στο σωστό μήκος. 

Κάντε ένα τελευταίο τσεκ για τρίχες που σας ξέφυγαν, διορθώστε τις λεπτομέρειες και… το κοριτσάκι σας είναι έτοιμο!

Χρήσιμα tips

1. Προσέξτε να μην δυσαρεστήσετε την πελάτισσά σας: Μην ξεχνάτε ότι τα μαλλιά όταν στεγνώσουν, κονταίνουν -φροντίστε να το υπολογίσετε όταν κουρεύετε την κόρη σας, γιατί, σίγουρα, δεν θέλετε να αντιμετωπίσετε κλάματα επειδή "Δεν τα ήθελε τόσο κοντά". 

2. Αν τα μαλλιά της κόρης σας έχουν χοντρές τρίχες, προτιμήστε ένα ψαλίδι με μακριές λεπίδες. 

3. Μπορείτε να έχετε ένα μπουκάλι νερό με σπρέι, για να βρέχετε κάθε τόσο τα μαλλιά της μικρής ώστε να μη στεγνώνουν.

Πηγή: thefrugalgirl.com

v