«Ο αγώνας της γυναίκας μου με τον καρκίνο του μαστού»: Ένα σοκαριστικό φωτογραφικό αφιέρωμα

«Ο αγώνας της γυναίκας μου με τον καρκίνο του μαστού»: Ένα σοκαριστικό φωτογραφικό αφιέρωμα

Όταν ο επαγγελματίας φωτογράφος Angelo Merendino έμαθε πως η γυναίκα του Jennifer είχε διαγνωστεί με επιθετικό, μεταστατικό καρκίνο του μαστού σε τελικό στάδιο, πήρε μία γενναία απόφαση που λίγοι θα τολμούσαν: Να φωτογραφίσει κάθε στιγμή της μεγάλης και άνισης μάχης της με τον θάνατο. Όταν πρωτοαντικρίσαμε τις παρακάτω φωτογραφίες, νιώσαμε ότι ίσως δεν θα έπρεπε να αναδημοσιεύσουμε τόσο τραγικές, προσωπικές στιγμές ενός ζευγαριού. Όπως ο ίδιος ο φωτογράφος είπε σε ομιλία του, όμως, «οι παρακάτω φωτογραφίες δεν θα μας καθορίζουν –είμαστε εμείς!».

Πιθανώς να μην καταφέρετε να τις δείτε όλες μέχρι το τέλος. Σκοπός του Merendino πάντως (και δικός μας) είναι να τιμήσει με αυτές τη λατρεμένη γυναίκα του, η οποία έχασε τη μάχη στα 40 της και να αφυπνίσει τις γυναίκες όλου του κόσμου για την έγκαιρη πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού. Ο ίδιος, μάλιστα, έχει δημιουργήσει και έναν μη-κερδοσκοπικό οργανισμό για να ενισχύει οικονομικά γυναίκες που δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν μόνες τους τα έξοδα της θεραπείας.

Στο παρακάτω φωτογραφικό αφιέρωμα, θα δείτε τις πιο «μεγάλες» στιγμές της μάχης, από τη στιγμή που το ζευγάρι μαθαίνει για την ασθένεια της Jennifer, μέχρι το τελευταίο αντίο...

 

v