Πόσα παιδιά μένουν φέτος εκτός παιδικών σταθμών ΕΣΠΑ;

Πόσα παιδιά μένουν φέτος εκτός παιδικών σταθμών ΕΣΠΑ;

Ακόμα και τις 46.000 φαίνεται πως μπορεί να φτάσει ο αριθμός των παιδιών που υπολογίζεται να μείνουν φέτος εκτός του προγράμματος δωρεάν φιλοξενίας σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΕΤΑΑ, που επικαλείται ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.

Πιο συγκεκριμένα, οι αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα άγγιξαν τις 98.045, αριθμός που αντιστοιχεί σε 121.250 παιδιά, ωστόσο η χρηματοδότηση του προγράμματος φέτος είναι μειωμένη και το ποσό των 185 εκατομμυρίων ευρώ εξασφαλίζει μέχρι 75.000 θέσεις δωρεάν φιλοξενίας στους σταθμούς. Έτσι, οι γονείς περίπου 46.000 παιδιών, και υπό ασφυκτικές οικονομικές συνθήκες, θα χρειαστεί να αναζητήσουν άλλες λύσεις φύλαξης κατά τις πρωινές ώρες.

Υπομονή, λοιπόν, μέχρι την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, οπότε η ΕΕΤΑΑ μέσω της ιστοσελίδας της θα ανακοινώσει τα προσωρινά αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2015 – 2016, ενώ από τις 8/9/2015 έως και τις 10/09/2015 θα μπορούν οι γονείς να υποβάλλουν τις ενστάσεις τους, εφόσον διαφωνούν με την μοριοδότηση που τους έχει δοθεί. Επιπλέον, ενστάσεις θα μπορούν να γίνονται στην περίπτωση που λείπουν συγκεκριμένα δικαιολογητικά ή υπάρχουν λάθη στην αίτηση.

Πηγή: dikaiologitika.gr

v