Τι μπορείτε να κάνετε με το νυφικό σας μετά τον γάμο!

Τι μπορείτε να κάνετε με το νυφικό σας μετά τον γάμο!

Όταν παντρευτήκατε, ήσασταν από τις νυφούλες που αγόρασαν ή νοίκιασαν το νυφικό τους; Ή μήπως είχατε την τύχη να φορέσετε το νυφικό της μαμάς σας; Κι αν ανήκετε στην πρώτη κατηγορία -πράγμα διόλου απίθανο δεδομένου ότι το κόστος αγοράς ενός νυφικού στις μέρες μας συχνά δεν είναι πολύ υψηλότερο από το κόστος ενοικίασης- τι κάνατε με το νυφικό σας μετά τον γάμο; Το έχετε ακόμα φυλαγμένο στο πάνω μέρος κάποιας ντουλάπας, ξέροντας ότι πιθανώς να μην το ξαναδείτε ποτέ στη ζωή σας; Ή βρήκατε κάποια άλλη λύση για να το... χαρείτε λίγο ακόμα, προκειμένου να μην πάει εντελώς χαμένο το καθόλου ευκαταφρόνητο πόσο που δώσατε για να το αγοράσετε;

Ρωτήσαμε μανούλες από εδώ και από εκεί, το ψάξαμε λίγο και μόνοι μας, και καταλήξαμε στις 7 καλύτερες προτάσεις για το τι μπορείτε να κάνετε με το νυφικό σας, όταν παρέλθει η μεγάλη ημέρα:

Να το πουλήσετε

Φυσικά και μπορείτε να πουλήσετε το νυφικό σας, εφόσον είναι σε άριστη κατάσταση –και γιατί να μην είναι; Το eBay είναι ο σίγουρος δρόμος, ενώ υπάρχουν πολλά ακόμα εύχρηστα sites στην Ελλάδα (δείτε εδώ, εδώ και εδώ) και στο εξωτερικό που θα σας εξυπηρετήσουν και θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρήματα. Τέλος, μπορείτε απλά να βάλετε μία αγγελία στη Χρυσή Ευκαιρία.

Μεταποιήστε το και ξαναφορέστε το

Αν το νυφικό σας ήταν ένα απλό φόρεμα, χωρίς πολλά στολίδια, ή αν αποτελούνταν από δύο κομμάτια (π.χ. μπούστο και φούστα), ή αν τέλος πάντως έχετε μία πολύ καλή μοδίστρα που αναλαμβάνει μεταποιήσεις φορεμάτων, μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε αλλαγές, π.χ. να το κόψετε, να του προσθέσετε κάποια ζώνη ή μία δαντέλα σε κάποιο χρώμα, έτσι ώστε να μπορείτε να το ξαναφορέσετε ως ένα καλό φόρεμα. Αν έχετε το θάρρος, μπορείτε ακόμα να δοκιμάσετε να το βάψετε, με μία ειδική βαφή για υφάσματα.

Χαρίστε το

Είτε σε κάποια φίλη/γνωστή σου που ξέρετε ότι δεν έχει τα χρήματα για να αγοράσει καινούργιο ή απευθυνθείτε σε συλλόγους που μπορεί να ενδιαφέρονται, ακόμα και για μεταχειρισμένα νυφικά, όπως στο Στέκι Μεταναστών, στον φιλανθρωπικό οργανισμό Θεόφιλος ή στο φιλανθρωπικό σωματείο Κάριτας.

Δώστε του νέα ζωή

Ξανά με τη βοήθεια κάποιας καλής μοδίστρας και εφόσον το ύφασμα του νυφικού σας το επιτρέπει, μπορείτε να το κόψετε και να το μετατρέψετε σε κάτι νέο, π.χ. να κρατήσετε τη δαντέλα για κουνουπιέρα της κούνιας του μωρού σας ή να φτιάξετε με το μετάξι μία παπλωματοθήκη... πολυτελείας ή ακόμα και θήκες για διακοσμητικά μαξιλάρια!

Μπορείτε, ακόμα, με τα κομμάτια υφάσματος που θα περισσέψουν να φτιάξετε όμορφα αξεσουάρ για τα μαλλιά, για εσάς ή την κόρη σας.

Κορνιζώστε το!

Κι όμως, αν το ψάξετε λίγο μπορείτε να βρείτε υπέροχες ιδέες για να βάλετε το νυφικό σας σε μία όμορφη, πολυτελή κορνίζα και να στολίσετε με αυτό, ως άλλο έργο τέχνης, κάποιο δωμάτιο του σπιτιού! Το πιθανότερο είναι ότι μία τόσο μεγάλη κορνίζα δεν θα είναι καθόλου οικονομική, σκεφτείτε όμως πόσο όμορφες αναμνήσεις θα σας δημιουργεί κάθε φορά που θα το κοιτάζετε.

Να το κρατήσετε για μία ακόμα γαμήλια φωτογράφιση

Έχετε δει κάποια ζευγάρια που επαναλαμβάνουν τη γαμήλια φωτογράφισή τους, μερικές ημέρες μετά τον γάμο τους, σε διάφορα πρωτότυπα σημεία και τοπία, προκειμένου να φτιάξουν ένα ιδιαίτερο άλμπουμ; Γιατί να μην κάνετε το ίδιο και εσείς –ακόμα κι αν έχουν περάσει χρόνια πολλά από τον γάμο σας, για να γιορτάσετε έτσι π.χ. την επέτειο των 10 χρόνων; Δείτε, επίσης, παρακάτω μία παρέα φιλενάδων που φόρεσαν ξανά τα νυφικά τους και φωτογραφήθηκαν με αυτά!

...ή για μια εντυπωσιακή φωτογράφιση του μωρού σας πάνω σε αυτό!

Έχει γίνει της μόδας τελευταία, να φωτογραφίζουν οι μαμάδες τα μωρά τους πάνω στα νυφικά τους. Και γιατί όχι; Το αποτέλεσμα είναι φανταστικό!

v