Πώς να καθαρίσετε μόνες σας τους πόρους της επιδερμίδας σας

Πώς να καθαρίσετε μόνες σας τους πόρους της επιδερμίδας σας

Ο ήλιος, το καυσαέριο, ο ιδρώτας, το μακιγιάζ, ακόμα και οι κακές διατροφικές συνήθειες ταλαιπωρούν καθημερινά την επιδερμίδα. Το αποτέλεσμα; Σπυράκια, μαύρα στίγματα και σμήγμα που κάνουν την επιδερμίδα να δείχνει θαμπή και κουρασμένη. Ο πιο σίγουρος και αποτελεσματικός τρόπος να ξεφορτωθείτε τους ανεπιθύμητους ρύπους είναι μία συνεδρία στον αισθητικό ή το δερματολόγο σας. Ωστόσο, για την τυπική καθημερινή σας περιποίηση, υπάρχουν κάποιοι απλοί και οικονομικοί τρόποι, με τους οποίους μπορείτε να καθαρίσετε την επιδερμίδα σας και να αποκτήσετε πιο λαμπερό και όμορφο πρόσωπο. Παρακάτω, θα δείτε μερικούς από αυτούς.

1. Ο 'εξαγνιστικός' ατμός

Για αρχή, καθαρίστε καλά το πρόσωπό σας έτσι ώστε να μη μείνουν υπολείμματα μακιγιάζ. Προτιμήστε ένα ελαφρύ καθαριστικό, που θα το ξεπλύνετε με χλιαρό νερό, και μετά σκουπιστείτε απαλά με μία πετσέτα.

Έπειτα, γεμίστε μία μικρή κατσαρόλα με νερό, βάλτε τη στο μάτι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά και καλύψτε τη με το καπάκι της. Όταν το νερό αρχίζει να βγάζει ατμούς, απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Βάλτε μία πετσέτα πάνω από το κεφάλι σας και πλησιάστε κοντά στο ζεστό νερό, με προσοχή όμως να μην καείτε. Τεντώστε την πετσέτα έτσι ώστε να καλύπτει το κεφάλι σας και τις άκρες της κατσαρόλας, για να έρχεται ο ατμός κατευθείαν στο πρόσωπό σας. Μείνετε έτσι για δέκα λεπτά.

Στη συνέχεια, τρίψτε το πρόσωπό σας με ένα ήπιο scrub καθαρισμού για να φύγει το σμήγμα που ήρθε στην επιφάνεια.

Έπειτα, ξεπλύνετε με κρύο νερό. Καλό θα είναι, στο τέλος, να εφαρμόσετε μία ενυδατική κρέμα για μην αφυδατωθεί η επιδερμίδα σας.

2. Το θεραπευτικό μέλι

Το μέλι χρησιμοποιείται συχνά για θεραπευτικούς ή αισθητικούς λόγους. Θεωρείται φυσικό αντιβιοτικό, καθώς έχει πολλές αντιβακτηριδιακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ενώ το ph του εμποδίζει την ανάπτυξη των μικροβίων που προκαλούν την ακμή και τα ανεπιθύμητα σπυράκια.

Η 'συνταγή' είναι πολύ απλή: Αφού έχετε καθαρίσει καλά το πρόσωπό σας, απλώστε με μία σπάτουλα λίγο μέλι στα προβληματικά σημεία. Αφήστε το για δέκα με δεκαπέντε λεπτά. Έπειτα, ξεπλύνετε με χλιαρό και μετά με κρύο νερό.

Μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία δύο με τρεις φορές την εβδομάδα.

3. Παγάκια

Η πιο γρήγορη λύση! Το κρύο ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα το δέρμα να φαίνεται πιο καθαρό και λαμπερό. Αφού καθαρίσετε το πρόσωπό σας, τρίψτε ένα παγάκι στα σημεία που συσσωρεύεται πιο πολύ σμήγμα για πέντε έως δέκα δευτερόλεπτα.

4. Αυτοκόλλητα για τα μαύρα στίγματα στη μύτη

Οι γνωστές λωρίδες για τον καθαρισμό των πόρων είναι μία ακόμη γρήγορη λύση. Η χρήση τους είναι εξαιρετικά εύκολη, και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τις απλώσετε ομοιόμορφα και να τις αφήσετε να δράσουν για δέκα με δεκαπέντε λεπτά. Η αλήθεια είναι ότι δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα στη 'ρίζα' του, αλλά κάνουν τα στίγματα να φαίνονται λιγότερο έντονα, καθυστερώντας έτσι το επόμενο ραντεβού σας στον δερματολόγο.

Ενδεικτικά, μπορείτε να τα αγοράσετε online από ΕΔΩ.

5. Μάσκα προσώπου με άργιλο

Ο άργιλος είναι πλούσιος σε μέταλλα και έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, που βοηθούν στον καθαρισμό του δέρματος. Μπορείτε να προμηθευτείτε μία μάσκα εμπορίου, η οποία τον περιέχει ως κύριο συστατικό της, και να την εφαρμόσετε σε όλο σας το πρόσωπο. Αφήστε την να στεγνώσει και έπειτα ξεπλύνετε με νερό. Προσέξτε, όμως, να την αφαιρέσετε πριν ακόμα ο άργιλος στεγνώσει εντελώς. Για την ακρίβεια καλό θα είναι να έχει μία κολλώδη υφή όταν τη βγάλετε, έτσι ώστε να αποφύγετε τις κοκκινίλες και τους ερεθισμούς. Σε κάθε περίπτωση, ακολουθήστε τις οδηγίες της συσκευασίας.

Στο τέλος, απλώστε μία ενυδατική κρέμα για να μην αφυδατωθεί η επιδερμίδα σας.

6. Απολέπιση

Η απολέπιση με ειδικό scrub είναι κάτι που θα σας βοηθήσει να κάνετε την επιδερμίδα σας πιο λαμπερή! Αγοράστε ένα scrub του εμπορίου ή δείτε πώς να φτιάξετε μόνη σας σπίτι σε παλαιότερο άρθρο του mama365

Μπορείτε να επαναλάβετε την απολέπιση 1 με 2 φορές την εβδομάδα.

7. Καθημερινή περιποίηση

Για να διατηρείτε πάντα την επιδερμίδα σας καθαρή, καλό θα είναι να φροντίζετε καθημερινά την επιδερμίδα σας. Εξάλλου, οι πόροι φράζουν από τους ρύπους που εγκλωβίζονται κάθε μέρα στο δέρμα.

Μην παραλείπετε, λοιπόν, να ξεβάφεστε κάθε βράδυ. Αν νυστάζετε ή δεν έχετε πολύ χρόνο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαντηλάκια ντεμακιγιάζ. Διαφορετικά, προτιμότερο είναι ένα απαλό gel καθαρισμού. Έπειτα, μπορείτε να απλώσετε τονωτική λοσιόν σε ένα βαμβάκι, για να απομακρύνετε όλα τα υπολείμματα, και τέλος να εφαρμόσετε ενυδατική κρέμα νυκτός.

Σε περίπτωση που αισθανθείτε την παραμικρή ενόχληση με την εφαρμογή κάποιων από τα παραπάνω, καλό θα είναι να απευθυνθείτε αμέσως στο δερματολόγο σας και να ζητήσετε τη συμβουλή του!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v