Η 3χρονη κόρη μου έχει συχνά δυσκοιλιότητα, αλλά και διάρροια. Τι φταίει;

Η 3χρονη κόρη μου έχει συχνά δυσκοιλιότητα, αλλά και διάρροια. Τι φταίει;

Ερώτηση:

Η 3χρονη κόρη μου έχει περίεργες κενώσεις. Μπορεί να έχει δυσκοιλιότητα και να ενεργείται κάθε 3 μέρες, και μετά ξαφνικά μπορεί να την πιάσει διάρροια μέχρι και 4 φορές την ημέρα. Τρεις μέρες αφού σταματήσει να ενεργείται, ξαναρχίζει η δυσκοιλιότητα. Αυτό συμβαίνει αρκετό καιρό και αναρωτιέμαι μήπως φταίει το φρέσκο γάλα με τριαντάφυλλο, που πίνει 3 φορές την ημέρα. Κάποια στιγμή νόμιζα ότι όλο αυτό το προκαλούσαν οι φράουλες και, για το λόγο αυτό, τις σταμάτησε, αλλά τελικά έκανα λάθος. Να ξαναρχίσει το γάλα σε σκόνη; Πρόκειται για κάτι ανησυχητικό;

Απάντηση:

Σίγουρα αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει. Υπάρχει περίπτωση να είναι μια μορφή ευερέθιστου εντέρου της νηπιακής ηλικίας. Πρόκειται, όμως, για διάγνωση εξ αποκλεισμού, αφού πρέπει να γίνουν ειδικές εξετάσεις που να αποκλείουν οργανικά νοσήματα, όπως είναι οι αλλεργίες και η δυσανεξία σε κάποια τροφή.

*Παναγιώτα Καφρίτσα  Διευθύντρια Γαστρεντερολογικού  Τμήματος Ευρωκλινικής Παίδων

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v