Οι χειρότερες ατάκες μπαμπάδων την ώρα του τοκετού

Οι χειρότερες ατάκες μπαμπάδων την ώρα του τοκετού

Τα τελευταία χρόνια συνηθίζεται και στην Ελλάδα να μπορεί ο μπαμπάς, εφόσον το επιθυμεί, να παραβρεθεί στην αίθουσα τοκετού, ενώ η γυναίκα του γεννά με φυσιολογικό τοκετό –και με την προϋπόθεση φυσικά ότι συναινεί ο γιατρός. Δεν είναι λίγοι, λοιπόν, οι ανυποψίαστοι μπαμπάδες που παίρνουν τη γενναία απόφαση και βρίσκονται στο πλευρό της καλής τους τη μεγάλη στιγμή. Η παρουσία τους είναι ουσιαστική: Της σκουπίζουν το μέτωπο, την ενθαρρύνουν, απλά μερικές φορές θα «πετάξουν» και μια φράση που ίσως θα έπρεπε να αποφύγουν. Ή και δύο.

Δεν τους κατηγορούμε! Βρίσκονται και εκείνοι σε απόλυτη σύγχυση και δεν μπορούν ούτε στο ελάχιστο να αντιληφθούν τον πόνο που βιώνει η γυναίκα τους τη στιγμή εκείνη. Αξίζει, όμως, να αστειευτούμε λίγο μαζί τους, γι'αυτό ζητήσαμε από μαμάδες που είχαν στο πλευρό τους τους άντρες τους την ώρα που γεννούσαν, να θυμηθούν και να μας πουν τις χειρότερες ατάκες τους! (περιμένουμε τις δικές σας στα σχόλια του κειμένου):

«Έπειτα από 11 ώρες τοκετού, με την επισκληρίδιο να μη με πιάνει πλέον, ο άντρας μου με κοίταξε και μου είπε 'έλα βρε αγάπη μου, δεν μπορεί να πονάς τόσο πολύ!' Τον κοίταξα και του απάντησα 'έλα εδώ να δεις τι θα σου κάνω για να καταλάβεις πόσο πονάω!!!'. Απομακρύνθηκε.»

Βασιλική, 32 ετών.

«Ήμουν στα τελικά στάδια σπρωξίματος, γονατιστή στα τέσσερα, όταν μου έφυγαν λίγα κακά. Για μήνες αφού είχα γεννήσει συνήθιζε να λέει σε όλους 'εγώ νόμιζα πως βγαίνει το κεφάλι, και μετά... έπεσε!΄»

Κατερίνα, 38 ετών.

«'Δεν ήταν τόσο δύσκολο τελικά, ήταν;' Με το ζόρι κρατήθηκα να μην του ρίξω μπουνιά.»

Μαρία, 37 ετών.

«Δεν είχαν περάσει 10 λεπτά από τη στιγμή που γέννησα και ρώτησε τον γιατρό πόσο σύντομα θα μπορούσαμε να ξανακάνουμε σεξ...»

Πόπη, 35 ετών.

«Την ώρα που ο γιατρός μου έκανε τα ράμματα, αφού είχα γεννήσει, ο άντρας μου πήγε να κοιτάξει. Γύρισε μετά σε εμένα και μου λέει 'δεν σε βλέπω να πηγαίνεις τουαλέτα ποτέ ξανά!'»

Ενθαρρυντικός, ε;

Σοφία, 36 ετών.

«'Πού σε πονάει;' Με ρώτησε την κρίσιμη στιγμή. ΠΟΥ ΛΕΣ ΝΑ ΜΕ ΠΟΝΑΕΙ;;; του απάντησα.»

Μαριάννα, 37 ετών.

«'Δεν νομίζω ότι θέλω να το ξαναζήσω αυτό' μου είπε ο άντρας μου, όταν πλέον είχα γεννήσει. Σοβαρά; Δυσκολεύτηκες τόσο;»

Εύη, 35 ετών.

«Καθώς ο τοκετός ξεκινούσε, γυρίζει ο άντρας μου και μου λέει: 'Να πω λίγο στη μάνα μου να έρθει;' Του είπα να βγει έξω και να μην επιστρέψει ξανά.»

Αθανασία, 32 ετών.

«Το χειρότερο του άντρα μου ήταν που είχε το κινητό του ανοιχτό και κάθε λίγο μιλούσε στο τηλέφωνο, έστελνε μηνύματα και με έβγαζε φωτογραφίες. Κάποια στιγμή τον έβρισα και του είπα ότι αν δεν το απενεργοποιήσει εντελώς θα πω να τον πετάξουν έξω. Έλεος, δηλαδή!»

Άννα, 38 ετών.

«Όταν άρχισε να βγαίνει το κεφάλι του μωρού, ο άντρας μου άρχισε να ουρλιάζει: 'ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ!! ΚΟΙΤΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ!!' και να χοροπηδάει πάνω-κάτω σαν τρελός. Με είχε αποσυντονίσει εντελώς!»

Χριστιάννα, 36 ετών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v