6 λόγοι που οι άντρες λένε ψέματα

6 λόγοι που οι άντρες λένε ψέματα

Η ειλικρίνεια και η εμπιστοσύνη είναι πολύ σημαντικές αρχές για έναν πετυχημένο γάμο. Τι γίνεται, όμως, όταν ένας από τους δύο συζύγους καταφεύγει στα ψέματα για να αποφύγει κάποιες ανεπιθύμητες συνέπειες; Σύμφωνα με έρευνα,  οι άντρες τείνουν λένε ψέματα τις διπλάσιες φορές σε σχέση με τις γυναίκες, ενώ μπορεί να φτάσουν μέχρι και τα έξι ψέματα σε μία μόνο μέρα! Μη βιαστείτε να τους κατηγορήσετε- υπάρχει πιθανότητα να έχετε και εσείς ένα μικρό μερίδιο ευθύνης. Δείτε, λοιπόν, τους λόγους για τους οποίους ένας άντρας μπορεί να οδηγηθεί στο ψέμα και προβληματιστείτε για το αν μπορείτε, από τη μεριά σας, να διορθώσετε την κατάσταση.

1. Θέλουν να αποφύγουν τις δυσάρεστες συνέπειες

Μερικές φορές οι γυναίκες είναι υπερβολικές στις αντιδράσεις τους, με αποτέλεσμα να μεγαλοποιούν κάποια προβλήματα. Αυτό κουράζει τους άντρες και, για να αποφύγουν μία τέτοια κατάσταση, μπορεί να καταφύγουν στη λύση ενός καλοστημένου ψέματος.

Σκεφτείτε, λοιπόν, τον άντρα σας, να γυρνάει μετά από μία κουραστική μέρα στη δουλειά, ξέροντας ότι αν παραδεχτεί το λάθος του ή πει την αλήθεια για κάποιο σημαντικό οικογενειακό θέμα, την οποία εσείς δεν θα εγκρίνετε, θα περάσει ένα βράδυ...κόλαση!

Γι' αυτό, προτιμά να ησυχάσει λέγοντας ένα ψέμα, που αντιπροσωπεύει αυτό που θέλετε να ακούσετε!

2. Δεν θέλουν να σας πληγώσουν

Συνήθως οι άντρες βλέπουν τη ζωή πιο κυνικά, ενώ οι γυναίκες τείνουν να είναι πιο συναισθηματικές, με αποτέλεσμα να είναι πιο ευάλωτες και να επηρεάζονται -καμιά φορά- περισσότερο από τις δύσκολες καταστάσεις.

Έτσι, πολλές φορές οι άντρες προτιμούν να πουν κάποια μικρά ψεματάκια ή να χειριστούν μία κατάσταση μόνοι τους, για να μην πληγώσουν τις συντρόφους τους και τις κάνουν να κλαίνε... Όσο περίεργο και αν ακούγεται, σχετικές έρευνες έδειξαν ότι όταν ένας άντρας βλέπει μία γυναίκα να κλαίει, αυτόματα πέφτουν τα επίπεδα τεστοστερόνης του και μειώνεται η ερωτική του διάθεση- επομένως, έχουν ένα... επιστημονικό ελαφρυντικό!

3. Φοβούνται την αντίδρασή σας

Υποτίθεται ότι η ειλικρίνεια επιβραβεύεται. Τι γίνεται, όμως, όταν ένας άντρας ξέρει από πριν ότι, αν αποκαλύψει την αλήθεια στη σύζυγό του, εκείνη θα προσπαθήσει να τον «τιμωρήσει»;

Υπάρχει σημαντικός αριθμός γυναικών που είναι αρκετά σκληρές απέναντι στους άντρες, γεγονός που τους κάνει να μην ανοίγονται εύκολα στις αγαπημένες τους, φοβούμενοι την αντίδρασή τους.

Για το λόγο αυτό, προσπαθήστε να είστε διαλλακτική απέναντι στο σύντροφό σας, αν σας εκμυστηρευτεί κάτι που μέχρι τώρα σας έκρυβε.

4. Έχετε απομακρυνθεί ως ζευγάρι

Πολλά παντρεμένα ζευγάρια, με το πέρασμα του χρόνου, απομακρύνονται όλο και περισσότερο, τόσο συναισθηματικά, όσο και σεξουαλικά, λόγω της κουραστικής καθημερινότητας, των υποχρεώσεων και της συνεχούς ενασχόλησης με τις ανάγκες των παιδιών.

Επειδή, όμως, ειδικά οι άντρες έχουν ανάγκη για επιβεβαίωση, είναι πιθανό να προσπαθήσουν να βρουν... εκτός γάμου αυτό που τους λείπει. Σύμφωνα με έρευναπου διεξήγαγε ο Αμερικανός Σύμβουλος Γάμου, M.Gary Neuman, το 48% των ανδρών παραδέχθηκαν ότι υπήρξαν άπιστοι γιατί αισθάνονταν ότι δεν καλύπτονταν συναισθηματικά μέσα στο γάμο τους!

Καλό θα είναι, λοιπόν, να μην απομακρύνεστε ούτε συναισθηματικά αλλά ούτε και ερωτικά από το σύντροφό σας, προσπαθώντας να ανανεώνετε τη σχέση σας και να αποφεύγετε τη ρουτίνα.

5. Φοβούνται να μην σας απογοητεύσουν

Όσο περίεργο και αν ακούγεται, οι άντρες θέλουν να αισθάνονται ότι οι γυναίκες τους θαυμάζουν και γι' αυτό, κάνουν τα πάντα για να τις εντυπωσιάσουν. Ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα πουν λίγα ψέματα παραπάνω... Το να παραδεχτούν την αλήθεια, ενώ ξέρουν ότι μπορεί να πέσουν στα μάτια σας, είναι κάτι που δεν θα προτιμήσουν. Δεν θέλουν να σας απογοητεύσουν και, φυσικά,  θέλουν να κρατήσετε την ίδια εντύπωση που είχατε για αυτόν, όταν ακόμη πρωτογνωριστήκατε.

6. Θέλουν να «ξεφύγουν»

Κάποιες φορές, οι σύζυγοι μπορεί να αισθάνονται «εγκλωβισμένοι» μέσα στο γάμο και νιώθουν ότι έχουν αφήσει πίσω πολλές από τις παλιές τους συνήθειες και απολαύσεις για να κάνουν οικογένεια. Για παράδειγμα, ένας άντρας μπορεί να νιώσει την ανάγκη να βγει ένα βράδυ με τους φίλους του και... τρέμοντας την αντίδραση της γυναίκας του, να πει ότι θα μείνει ως αργά στο γραφείο.

Αν αντιληφθείτε ότι τα ψέματα αυτά γίνονται συχνά και δεν μπορείτε πλέον να εμπιστευτείτε τον άντρα σας, καλό θα είναι να του μιλήσετε ανοιχτά. Ζητήστε του να είναι ειλικρινής απέναντί σας, όπως θέλει και αυτός να είστε ειλικρινής μαζί του, και συζητήστε το θέμα που σας απασχολεί. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να μην τον «φοβίσετε» και να του δώσετε να καταλάβει ότι θέλετε να διορθώσετε την κατάσταση, και όχι να τον «τιμωρήσετε».

 

v