Γιατί τα κόπρανα και τα αέρια του μωρού μου έγιναν ξαφνικά σκούρα και δύσοσμα;

Γιατί τα κόπρανα και τα αέρια του μωρού μου έγιναν ξαφνικά σκούρα και δύσοσμα;

Ερώτηση:
Έχω ένα βρέφος 50 ημερών, που πέρασε μία περίοδο έντονων κολικών. Εδώ και 15 μέρες τα κόπρανά του έχουν ένα σκούρο, σχεδόν μαύρο χρώμα ενώ είναι εξαιρετικά δύσοσμα, όπως και τα αέριά του. Τρέφεται με γάλα σε μορφή σκόνης, αποκλειστικά τύπου ΗΑ, και παίρνει σταγόνες Biogaia. Φαίνεται να έχει έντονες ενοχλήσεις και σφίγγεται διαρκώς, ακόμα και στον ύπνο του. Τι μπορεί να φταίει;
Απάντηση:

Οι κολικοί είναι συχνό φαινόμενο για τα βρέφη ηλικίας μέχρι 3μηνών. Παίρνοντας ένα γάλα ειδικό (τύπου ΗΑ), οι κενώσεις αλλάζουν σύσταση και χρώμα (μπορεί να γίνουν υδαρείς και ν' αποκτήσουν ένα σκούρο πράσινο χρώμα). Εάν, όμως, το μωρό είναι ανήσυχο και οι κενώσεις του σας προβληματίζουν, καλύτερα να το συζητήσετε με τον παιδίατρό σας για περαιτέρω τροποποιήσεις της διατροφής ή πιθανής διερεύνησης.

*Κάσσου Νικολέτα-Χριστίνα Αναπληρώτρια Διευθύντρια Α’ Παιδιατρικής Κλινικής Ευρωκλινικής Παίδων 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v