10 ευχάριστες δραστηριότητες αποκλειστικά για μαμάδες και γιους!

10 ευχάριστες δραστηριότητες αποκλειστικά για μαμάδες και γιους!

Σίγουρα σας αρέσει να βλέπετε το γιο σας να διασκεδάζει με τον μπαμπά του: παίζουν μπάλα μαζί, βλέπουν μπάσκετ στην τηλεόραση, παίζουν video games ή μπορεί ακόμα και να «συνωμοτούν» εναντίον σας στήνοντάς σας πλάκες! Παραδεχτείτε το όμως... Στο βάθος, λίγο ζηλεύετε, αυτό το ιδιαίτερο δέσιμο πατέρα-γιου! Θα θέλατε και εσείς να περνάτε περισσότερο χρόνο μαζί του και να κάνετε πράγματα που τον ενδιαφέρουν, αλλά δεν είστε σίγουρες πώς. Δείτε κάποιους τρόπους και πάρτε ιδέες.

1) Αφήστε τον να μεταμφιεστεί

 

Μπορείτε να πάτε για ψώνια και να τον αφήσετε να φορέσει την αγαπημένη του στολή- δεν χρειάζεται να είναι απόκριες. Οι μεταμφιέσεις αρέσουν πολύ στα παιδιά και είναι ένας εύκολος τρόπος να τα κάνετε χαρούμενα.

Αν είστε αρκετά τολμηρή, μην διστάσετε να μεταμφιεστείτε και εσείς και εάν δεν θέλετε να το κάνετε στο δρόμο, μπορείτε να οργανώσετε ένα πάρτυ μεταμφιεσμένων για εσάς τους δύο, πίνοντας ζεστή σοκολάτα και αναπαριστώντας τους αγαπημένους του ήρωες.

2) Laser Tag

Αν ο γιος σας έχει κλείσει τα έξι, το laser tag είναι μία από τις καλύτερες επιλογές. Πρόκειται για ένα παιχνίδι δράσης που, σύμφωνα με ειδικούς, είναι απόλυτα ασφαλές, δεν πονάει και δεν λερώνει. Οι παίκτες χωρίζονται σε δύο ομάδες και, ανάλογα με την πίστα που θα επιλέξετε, κερδίζει η ομάδα που πετυχαίνει το αρχικό σχέδιο δράσης.

Μπορείτε να πάτε μία μέρα με δύο φίλους του γιου σας και τις μαμάδες τους, για να σχηματίσετε δύο ομάδες και να γίνει ακόμα πιο διασκεδαστικό το παιχνίδι!

Ενδεικτικά, πάρτε πληροφορίες ΕΔΩ. 

3) Μαραθώνιος κινούμενων σχεδίων

Πείτε στο γιο σας να διαλέξει τις 3 αγαπημένες του παιδικές ταινίες και περάστε μία μέρα απολαμβάνοντάς τις μαζί. Ειδικά για ένα φθινοπωρινό, συννεφιασμένο Σάββατο, είναι η ιδανική λύση. Θα δείτε ότι στο τέλος, μπορεί να αρέσουν ακόμα και σε σας!

Επομένως, φτιάξτε ποπ-κορν, κουκουλωθείτε κάτω από την κουβέρτα και βάλτε την πρώτη ταινία να ξεκινήσει!

4) Επισκεφθείτε το ζωολογικό κήπο

Ως γνωστόν, τα παιδιά λατρεύουν τα ζώα. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να εξερευνήσετε το Αττικό ζωολογικό Πάρκο μαζί με το γιο σας; Θαυμάστε τα δελφίνια που κάνουν τα εντυπωσιακά κόλπα τους, δείτε τα εξωτικά πτηνά και παρακολουθήστε ξενάγηση στο Πάρκο με ένα ειδικό φροντιστή ζώων. Να είστε σίγουρη ότι το παιδί θα ενθουσιαστεί!

5) Μαγειρέψτε

Νομίζετε ότι είναι κάτι που δεν θα αρέσει στο παιδί; Κι όμως, κάνετε λάθος! Τα αγόρια λατρεύουν τις δραστηριότητες με τις οποίες αισθάνονται ότι δημιουργούν κάτι καινούριο και η μαγειρική μπορεί να τους προσφέρει αυτό το αίσθημα ικανοποίησης.

Προτείνετε στο γιο σας να μαγειρέψετε μαζί το αγαπημένο του φαγητό και δείξτε του ότι η βοήθειά του είναι πολύτιμη. Έπειτα, στρώστε μαζί το τραπέζι και απολαύστε το δείπνο που φτιάξετε οι δυο σας.

6) Παίξτε Bowling

Το bowling είναι μία από τις πιο ευχάριστες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Ευκαιρία, λοιπόν, να συναγωνιστείτε με το γιο σας! Βάλτε τα ειδικά παπούτσια και αρχίστε το παιχνίδι. Μία καλή ιδέα είναι να επισκεφθείτε έναν πολυχώρο, που, εκτός από bowling, θα περιέχει πολλά ακόμα παιχνίδια, που ο γιος σας θα λατρέψει.

7) Παίξτε με τα αυτοκινητάκια του

Ή οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι είναι το αγαπημένο του! Είναι πολύ πιθανό ο γιος σας να ασχολείται ατελείωτες ώρες με τα τουβλάκια, τα αυτοκινητάκια ή τα δεινοσαυράκια του, οπότε γιατί να μην το κάνετε παρέα;

Να έχετε, όμως, στο μυαλό σας ότι, όσο παίζετε, δεν θα του κάνετε καμία παρατήρηση για να μαζέψει τα εκατοντάδες παιχνίδια που θα έχουν στοιβαχτεί στο πάτωμα! Μην ξεχνάτε ότι εκείνη την ώρα είστε ο φίλος του.

Το μόνο που θα χρειαστεί είναι να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη και να επιτρέψτε στο γιο σας να δημιουργήσει όπως εκείνος νομίζει.

8) Κάντε μαζί ποδήλατο

Και αν ακόμα δεν ξέρει, ευκαιρία να του μάθετε! Το ποδήλατο γίνεται με τα χρόνια όλο και πιο δημοφιλές και, εάν αρέσει στο γιο σας, θα είναι μία συνήθεια που θα συνεχίσει ακόμα και όταν μεγαλώσει.

Επιπλέον, είναι μία εξαιρετική ευκαιρία να του μιλήσετε για πρώτη φορά για την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή.

Πρόκειται για έναν ευχάριστο, εποικοδομητικό αλλά και υγιή τρόπο να περνάτε το χρόνο μαζί.

9) Παίξτε μπάλα

Αν ο γιος σας είναι ακόμα μικρός και το μόνο που θέλει είναι απλά να κυνηγάει και να κλωτσάει την μπάλα, μπορείτε να παίζετε και εσείς μαζί του. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες αθλητικές δεξιότητες, επομένως μην αγχώνεστε για την επίδοσή σας!

Σε περίπτωση, όμως, που το παιδί είναι μεγαλύτερο και ξέρει από ποδόσφαιρο, είναι προτιμότερο να αφήσετε τον μπαμπά να κάνει τη δουλειά...

10) Πικ-νικ

Επιλέξτε μία Κυριακή που θα έχει καλό καιρό, φτιάξτε σάντουιτς και σαλάτα, πάρτε μαζί το αγαπημένο αναψυκτικό του γιου σας και πηγαίνετε στο πιο κοντινό σας πάρκο για πικ-νικ. Αφού τελειώσετε, περπατήστε στο πάρκο και εξερευνήστε τα φυτά και τα δέντρα. Ιδανικός χώρος για αυτό; Ο Βοτανικός Κήπος Χαϊδαρίου. Εκμεταλλευτείτε τον!

Μπορείτε να επισκεφθείτε και κάποιο από τα πάρκα που διοργανώνουν εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά. Δείτε ποια είναι αυτά σε παλαιότερο άρθρο του Mama365.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v