Είναι πιθανό να απορροφήθηκε το ένα νεφρό του 18χρονου γιου μου;

Είναι πιθανό να απορροφήθηκε το ένα νεφρό του 18χρονου γιου μου;

Ερώτηση:
Ο γιος μου είναι 18 χρονών και πριν ένα χρόνο υποβλήθηκε σε προληπτικές εξετάσεις, από τις οποίες προέκυψε ότι έχει ένα νεφρό. Όταν γεννήθηκε, του είχαν κάνει πολλές εξετάσεις και υπερήχους, τόσο σε ιδιωτικό νοσοκομείο όσο και σε δημόσιο, γιατί είχα πρόωρο τοκετό - μόλις 7 μηνών. Τότε δεν είχε φανεί κάποιο πρόβλημα. Υπάρχει περίπτωση να απορροφήθηκε το ένα του νεφρό;
Απάντηση:

Η απουσία ενός νεφρού είναι μια κατάσταση όχι και τόσο σπάνια. Η απουσία του ενός από τους δύο νεφρούς συμβαίνει συνήθως όταν υπάρχει διαπλαστικός νεφρός η αγενεσία του ενός νεφρού. Επίσης πρέπει να διευκρινιστεί αν είναι απουσία νεφρού και όχι διασταυρωμένη εκτοπία. Σημασία έχει ο ένας νεφρός που υπάρχει να λειτουργεί 100%.

*Ο Θεόδωρος-Νεκτάριος Διονύσης είναι Διευθυντής του Παιδοχειρουργικού Τμήματος στην Ευρωκλινικής Παίδων.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr.

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v