Κυκλοφόρησαν οι πρώτες κούκλες με Ειδικές Ανάγκες!

Κυκλοφόρησαν οι πρώτες κούκλες με Ειδικές Ανάγκες!

Οι γονείς των παιδιών με Ειδικές Ανάγκες  και κάθε τύπου πρόβλημα υγείας είχαν μέχρι πρότινος ένα μεγάλο παράπονο απ’ την Βιομηχανία Παιχνιδιών: δεν παρήγαγαν παιχνίδια που να μοιάζουν μ’ αυτό που τα παιδάκια τους έβλεπαν στον καθρέφτη. Έτσι, μια γενναία προσπάθεια ξεκίνησε μέσω Facebook, από τη σελίδα ToyLikeMe (Ένα παιχνίδι σαν εμένα).

Η διαδικτυακή καμπάνια ToyLikeMe δημιουργήθηκε από γονείς που ήθελαν να περάσουν στις εταιρείες κατασκευής παιχνιδιών το μήνυμα ότι τα παιχνίδια τους δεν είναι για όλους. Γονείς μοιράστηκαν στη σελίδα τα αυτοσχέδια παιχνίδια του είχαν φτιάξει για τα παιδιά τους. 

Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα είναι το παρακάτω, όπου ένα κοριτσάκι με μόνιμο ακουστικό, παίζει με την κούκλα της, στο κεφάλι της οποίας οι γονείς προσάρμοσαν ένα χειροποίητο ακουστικό:

Χιλιάδες μηνύματα, κοινοποιήσεις και φωτογραφίες μετά, κάποιος τους πήρε στα σοβαρά και οι προσπάθειες των… αγωνιζόμενων γονέων απέδωσαν καρπούς: Η εταιρεία κατασκευής παιχνιδιών Makies σχεδίασε και κυκλοφόρησε την πρώτη σειρά παιχνιδιών με ειδικές ανάγκες. Οι πρώτες κούκλες είναι τρεις -μία με πατερίτσα, μία με εκ γενετής σημάδι στο πρόσωπο και μία με ακουστικό:

Ωστόσο η Makies προσφέρει τη δυνατότητα στους γονείς να στείλουν τα σχέδιά τους στην εταιρεία και εκείνη αναλαμβάνει να κατασκευάσει την κούκλα μέσω τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Τέτοιου είδους καλά νέα, αποκαθιστούν την ελπίδα μας για το ανθρώπινο είδος...

Πηγή: distractify.com

v