Πώς να κρατήσετε το σπίτι ζεστό τον χειμώνα

Πώς να κρατήσετε το σπίτι ζεστό τον χειμώνα

Η προετοιμασία του σπιτιού ενόψει της πτώσης της θερμοκρασίας, για τους περισσότερους, είναι μία εργασία που αφήνουν την τελευταία στιγμή. Το αποτέλεσμα; Καθυστερήσεις και αύξηση του κόστους, αφού εκείνη την εποχή οι εξειδικευμένοι τεχνικοί είναι περιζήτητοι και οι αμοιβές τους προσαρμόζονται με βάση την ζήτηση. Αυτή η περίοδος είναι η καλύτερη για έναν έλεγχο του σπιτιού ώστε να διαπιστώσετε τα προβλήματα και να έχετε χρόνο να τα διορθώσετε φθηνότερα και χωρίς πίεση.

Ο κυριότερος έλεγχος αφορά την μόνωση. Για αυτό:

1) Βρείτε από πού χάνεται η θερμότητα. Μία μέρα με αρκετό αέρα τοποθετήστε ένα αρωματικό στικ δίπλα στα παράθυρα, στις πόρτες, στο τζάκι ή σε άλλα σημεία του σπιτιού που υποψιάζεστε ότι υπάρχει διαρροή ενέργειας. Αν το ρεύμα καπνού κινείται οριζόντια, και όχι κάθετα, έχετε βρει μια διαρροή αέρα που πρέπει να σφραγιστεί.

2) Ψάξτε στη μόνωση ή στις επιφάνειες των αλουμινένιων κουφωμάτων για τα σημεία όπου συγκεντρώνεται υγρασία ή μούχλα. Εκεί, πιθανότατα, εντοπίζονται προβλήματα μόνωσης που χρήζουν επιδιόρθωσης.

3) Είναι εύκολο να περιορίσετε τις απώλειες ενέργειας από πόρτες, παράθυρα και άλλα ανοίγματα, τοποθετώντας αεροστεγανωτική ταινία. Ειδικά στο κάτω μέρος της εξώπορτας χρησιμοποιήστε τις ειδικές ταινίες- βούρτσες.

4) Μονώστε τους εκτεθειμένους σωλήνες (καλοριφέρ ή θερμοσίφωνα) που μεταφέρουν ζεστό νερό στο σπίτι, και ειδικά τα μέρη που βρίσκονται εκτός σπιτιού.

5) Αν έχετε τζάκι, κλείστε το καπάκι της καπνοδόχου όταν δεν το χρησιμοποιείτε.

Επίσης, για να μην τρέχετε την τελευταία στιγμή:

-Εγκαταστήστε θερμοστατικούς διακόπτες που σας επιτρέπουν να ρυθμίζετε αυτόνομα τη θερμοκρασία των χώρων με διαφορετική λειτουργία. Για να υπολογίσετε την πραγματική κατανάλωση ενέργειας σε κάθε χώρο πρέπει να εγκαταστήσετε θερμιδομετρητές, οι οποίοι μετρούν την παροχή νερού και τις θερμοκρασίες εισόδου και εξόδου.

-Ακολουθείστε αυστηρά το πρόγραμμα συντήρησης του καυστήρα. Η συντήρηση του λέβητα και του καυστήρα πρέπει να γίνεται από ειδικευμένο τεχνικό, πριν την έναρξη χρήσης.

Πηγή: Premium.paratiritis.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v