7 μαγικά τρικ για να εντυπωσιάσετε το παιδί σας!

7 μαγικά τρικ για να εντυπωσιάσετε το παιδί σας!

Η μαγεία διαχρονικά συγκινεί ιδιαίτερα τα παιδιά. Αν, μάλιστα, ξέρετε ότι το παιδί σας ξετρελαίνεται όταν βλέπει μάγους στα παιδικά πάρτυ, μπορείτε να το καταπλήξετε εύκολα, μαθαίνοντας κάποια απλά μαγικά κόλπα. Προετοιμαστείτε, όμως, να τα επαναλάβετε γιατί δεν θα τα χορταίνουν!

1) Ξεχωρίστε το πιπέρι μέσα στο νερό!

Υλικά: ένα πιάτο, αλατοπίπερο και ελάχιστο υγρό απορρυπαντικό πιάτων.

Εκτέλεση: γεμίστε το μισό πιάτο με νερό και ρίξτε μία πρέζα αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια, πείτε στο παιδί σας να βάλει το δάχτυλό του μέσα στο νερό. Θα δει ότι δεν θα γίνει απολύτως τίποτα! Μετά, αφού έχετε βουτήξει το δάχτυλό σας μέσα σε υγρό απορρυπαντικό πιάτων- χωρίς φυσικά να σας δει κανείς- κάντε την ίδια κίνηση. Το αποτέλεσμα; Το αλατοπίπερο μαγικά θα διαχωριστεί από το νερό!

2) Μετατρέψτε το νερό σε πάγο.

Υλικά: ένα πλαστικό μπουκάλι και λίγος πάγος.

Εκτέλεση: γεμίστε ένα πλαστικό μπουκάλι με νερό και βάλτε το στην κατάψυξη για δύο περίπου ώρες. Φροντίστε να το βγάλετε από το ψυγείο πριν παγώσει εντελώς το νερό. Ύστερα, περιχύστε το πάνω σε ένα κομμάτι πάγου. Θα δείτε ότι με έναν «μαγικό» τρόπο το νερό που θα πέφτει, θα γίνεται πάγος. 

3) Κάντε το ποτήρι...να αιωρείται!

Υλικά: ένα ποτήρι από φελιζόλ και λίγη κόλλα

Εκτέλεση: βάζετε λίγη κόλλα στο δεξί σας αντίχειρα και το κολλάτε στην πίσω μεριά του ποτηριού, για να μην είναι ορατό το τρικ από μπροστά. Έπειτα, ανεβοκατεβάζετε το ποτήρι και, κάνοντας τις κατάλληλες χειρονομίες με το αριστερό σας χέρι, προσφέρετε μία «μαγική» οφθαλμαπάτη στους θεατές σας!

Ενδεικτικά, παρακολουθήστε το βίντεο:

4) Το αυγό που επιπλέει.

 

Υλικά: ένα αυγό, ένα ποτήρι και μισό φλυτζάνι αλάτι

Εκτέλεση: βυθίστε το αυγό μέσα σε ένα ποτήρι που θα έχετε μισογεμίσει με νερό. Έπειτα, ρίξτε το αλάτι και ανακατέψτε. Τότε, το αυγό θα ανέβει «ανεξήγητα» στην επιφάνεια του ποτηριού!

5) Εξαφανίστε ένα κέρμα.

Υλικά: ψαλίδι, κοπίδι, αλουμινόχαρτο, χαρτί και ένα ασημένιο κέρμα.

Εκτέλεση: κόψτε ένα μικρό κομμάτι χαρτί και ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο σε τετράγωνο σχήμα. Έπειτα, πάρτε το κέρμα και τυλίξτε το από πάνω με το αλουμινόχαρτο. Μετά, πιέστε μέχρι να σχηματιστούν όλες του οι λεπτομέρειες και στο τέλος, με ένα κοπίδι αφαιρέστε όσο «ασημόχαρτο» περισσεύει. Διπλώστε τις άκρες που περισσεύουν προσεκτικά στο κέρμα και αφού σχηματιστούν ακόμα και οι εσοχές που έχει στο πλάι, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο.

Πάρτε το ψεύτικο κέρμα, κρατήστε το στο χέρι σας και βάλτε από πάνω το κομμάτι χαρτί. Ρωτήστε το κοινό αν νομίζει ότι το έχετε εξαφανίσει. Φυσικά, όταν σηκώσετε το χαρτί, αυτό θα είναι ακόμα στη θέση του! Έπειτα, επαναλάβετε την ερώτηση και ξανασηκώστε το χαρτί. Τότε, διπλώστε μαζί με το χαρτί το αλουμινένιο κέρμα κάνοντας μία μπάλα.
Και άμπρα κατάμπρα... το κέρμα εξαφανίστηκε!

Δείτε ακριβώς τον τρόπο στο παρακάτω βίντεο:

6) Κόψτε τη μπανάνα, χωρίς να την ξεφλουδίσετε.

Υλικά: μία μπανάνα και μία καρφίτσα.

Εκτέλεση: Κάνετε μικρές τρύπες στην φλούδα με την καρφίτσα, προσπαθώντας να διατηρήσετε ίσες μεταξύ τους αποστάσεις. Έπειτα, βάζετε την καρφίτσα μέσα σε κάθε τρύπα και την κουνάτε οριζόντια για να κοπούν τα κομμάτια. Δείτε το βίντεο:

7) Εξαφανίστε τον αντίχειρά σας.

Εκτέλεση: Ενώστε τα δάχτυλα του αριστερού χεριού σας, με την παλάμη να είναι προς το πρόσωπό σας. Έπειτα, λυγίστε τον αντίχειρά σας, έτσι ώστε να σχηματίζεται ορθή γωνία και το κοινό να βλέπει το μισό σας δάχτυλο, ξεκινώντας από κάτω. Μετά, λυγίστε τον δεξιό σας αντίχειρα και ακουμπήστε τον πάνω στον αριστερό, για να φαίνεται σαν ένα κανονικό δάχτυλο. «Καλύψτε» την ένωση με τα δύο μεσαία δάχτυλα του δεξιού σας χεριού . Ύστερα, απομακρύνετε τον μισό δεξί σας αντίχειρα, ενώ προσέχετε να είναι στην ευθεία με τον αριστερό, χωρίς να μετακινήσετε τα μεσαία σας δάχτυλα. Τα παιδιά θα νομίζουν ότι ο αριστερός σας αντίχειρας... έφυγε!

Νομίζω καταλάβατε ότι για να γίνετε μάγος δεν χρειάζεστε τίποτε άλλο πέρα από φαντασία! Αφού εντυπωσιάσετε τα παιδιά με αυτά τα εύκολα μαγικά τρικ, μπορείτε να τους δείξετε τον τρόπο για να εντυπωσιάσουν και εκείνα με τη σειρά τους, τους φίλους τους!

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v