Ένας απίστευτος τρόπος να φτιάξετε γλυκό με ψητά μήλα

Ένας απίστευτος τρόπος να φτιάξετε γλυκό με ψητά μήλα

Ο χειμώνας πλησιάζει με βήμα ταχύ και αυτό, για το γλυκό οικογενειακό μενού, σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να φτιάξετε ένα λαχταριστό (και χειμωνιάτικο) γλυκό με ψητά μήλα και καραμέλα. Βρήκαμε, λοιπόν μια συνταγή για ζουμερό γλυκό με μήλα στο φούρνο γαρνιρισμένα με παγωτό, πανεύκολη και πολύ πρωτότυπη! Δείτε αναλυτικά τι πρέπει να κάνετε και εντυπωσιάστε γευστικά και οπτικά οικογένεια και καλεσμένους.

Τι θα χρειαστείτε

2 μήλα 

4 καραμέλες

1 κ. γλ. τριμμένη κανέλα

3 κ. σ. καστανή ζάχαρη

2 κ. σ. βούτυρο

1 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Λίγο παγωτό για το γαρνίρισμα

Πώς θα το κάνετε

Βήμα 1ο

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.

Βήμα 2ο

Κόψτε οριζόντια το ¼ του μήλου. Με το εργαλείο που αδειάζετε τις ντομάτες για τα γεμιστά ή με ένα μυτερό μαχαίρι, αφαιρέστε τα κουκούτσια από το κέντρο του μήλου, χωρίς όμως να το τρυπήσετε διαμπερώς.

Με ένα μικρό, μυτερό μαχαίρι κάνετε δύο κυκλικές τομές γύρω από το κέντρο του μήλου, έτσι ώστε να σχηματιστούν δύο ομόκεντροι κύκλοι. Στη συνέχεια, γυρίστε το μήλο ανάποδα(με το κομμένο μέρος του, στον πάγκο εργασίας) και κάντε μερικές κάθετες τομές περιμετρικά.

Βήμα 3ο

Τα δύσκολα έχουν περάσει. Τοποθετήστε τα δύο μήλα μέσα σε ένα ταψάκι και, στο κέντρο τους, βάλτε από μία μεγάλη καραμέλα της προτίμησής σας.

Βήμα 4ο

Ζεστάνετε σε ένα κατσαρολάκι ή στο φούρνο μικροκυμάτων το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν εντελώς και, όταν απομακρύνετε το σκεύος απ’ τη φωτιά, προσθέστε το αλεύρι και την κανέλα και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.

Περιχύστε τα μήλα με το μείγμα.

Βήμα 5ο

Ψήστε στους 190 βαθμούς για 25-30 λεπτά. Αν τα μήλα είναι ακόμη σκληρά, συνεχίστε το ψήσιμο για 5, 10 λεπτά.

Όταν μαλακώσουν και «χρυσίσουν» βγάλτε τα απ’ τον φούρνο, τοποθετήστε τα σε ένα μπολ και συνοδεύστε το κάθε μήλο με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή καϊμάκι.

Δείτε αναλυτικές οδηγίες στο βίντεο:

Καλή επιτυχία!

Πηγή: tiphero.com

v