Πώς να περάσετε τέλεια με το παιδί αυτό το Σαββατοκύριακο

Πώς να περάσετε τέλεια με το παιδί αυτό το Σαββατοκύριακο

Αυτό το Σαββατοκύριακο, κάντε βόλτες χωρίς να πτοηθείτε από τον κακό καιρό της εβδομάδας. Οι προβλέψεις λένε ότι λιακάδα θα ζεστάνει την Αθήνα τα μεσημέρια του Σαββάτου και της Κυριακής, επομένως είναι ευκαιρία να κάνετε οικογενειακές βόλτες για σινεμαδάκι, θέατρο, περίπατο στην Πλάκα ή εκπαιδευτικά παιχνίδια ρόλων.

 

Σινεμαδάκι: Δείτε τα Minions

Είτε έχετε δει τις ταινίες «Εγώ, ο Απαισιότατος» είτε όχι η καινούρια ταινία με τα μικρά, τρισχαριτωμένα κίτρινα πλασματάκια υπόσχεται να ενθουσιάσει τα παιδιά. Τα Μίνιονς, που έκαναν πρεμιέρα την προηγούμενη εβδομάδα, παίζονται σχεδόν παντού και σπάνε ταμεία, γιατί τα παιδιά τα λατρεύουν. Τα Μίνιονς υπήρχαν από αρχής κόσμου και σκοπός τους ανέκαθεν ήταν να υπηρετούν τους μεγαλύτερους κακούς της ανθρωπότητας. Κατάφεραν με το χαμηλό IQ τους να καταστρέψουν όλα τα πανίσχυρα, σατανικά σχέδια και αποφάσισαν να ξεκινήσουν μια καινούρια ζωή στην Ανταρκτική.

Πού και πότε: Μπορείτε να μάθετε πού και ποιες ώρες παίζεται η ταινία από εδώ. 

Δείτε το τρέιλερ:

Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

 

Όλα τα Σαββατοκύριακα του Οκτωβρίου ο «Ελληνικός Κόσμος» καλεί μικρούς και μεγάλους να πάρουν μέρος στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα που διοργανώνει. Τα προγράμματα του Σαββάτου, απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, από 3 ετών και άνω και τα προγράμματα της Κυριακής σε παιδιά από 5 έως 12 ετών. Συγκεκριμένα:

-Το Σάββατο 3/10 μέσα από το μύθο του Αισώπου "Το λιοντάρι και ο ποντικός" και από παιχνίδια έκφρασης και ρόλων, μικροί και μεγάλοι θα ανακαλύψουν την έννοια της διαφορετικότητας.

Πότε: Σάββατο 3/10, στις 11.30, για 70 λεπτά.

Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ το παιδί, 4 ευρώ ο ενήλικας (είναι απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα).

-Την Κυριακή 4/10 θα ζωντανεύσει ο μύθος της αργοναυτικής εκστρατείας μέσα από δραστηριότητες και παιχνίδια στο αντίγραφο του αρχαίου πλοίου που έχει... προσαράξει στον "Ελληνικό Κόσμο".

Πότε: Κυριακή 4/10, 10:30 και 12:30, για 90 λεπτά.

Κόστος Συμμετοχής: 8,5 ευρώ.

Πού: Τα προγράμματα λαμβάνουν χώρα στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος.

Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Μάθετε περισσότερα εδώ

«Το μυστήριο της πολιτείας Χάμελιν» κάνει πρεμιέρα

Η σφραγίδα του Θωμά Μοσχόπουλου είναι εγγυητής εξαιρετικής αισθητικής στο παιδικό θέατρο. Φέτος, στο Θέατρο Πόρτα η παράσταση "Το μυστήριο της πολιτείας Χάμελιν" που έχει την υπογραφή του, ανεβαίνει για δεύτερη φορά και αυτό το Σάββατο κάνει πρεμιέρα. Το μακρινό 1284, ένας αυλητής με πολύχρωμα ρούχα παρέσυρε όλα τα παιδιά της μικρής πολιτείας του Χάμελιν με τη μελωδία του. Τα παιδιά εξαφανίστηκαν, αλλά γιατί; Στη διαδραστική μουσικοχορευτική παράσταση τα παιδιά προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο και... περνάνε καλά!

Πού: Θέατρο Πόρτα, Μεσογείων 59. Αθήνα. 

Πότε: Σάββατο στις 17:00 και Κυριακή στις 11:00.

Εισιτήριο: 10 ευρώ κανονικά και 8 ευρώ για τους ανέργους.

Εκπαιδευτικός, Κυριακάτικος περίπατος στην Πλάκα για γονείς και παιδιά

 

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης διοργανώνει και φέτος πολλά εκπαιδευτικά σεμινάρια, προγράμματα και εργαστήρια για παιδιά και γονείς την περίοδο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου. Γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο, που ο καιρός αναμένεται καλός και οι μέρες ηλιόλουστες, ξεχωρίσαμε και σας προτείνουμε τον Κυριακάτικο περίπατο στην Πλάκα για γονείς και παιδιά από 6 ετών. Όλοι μαζί θα περπατήσετε στην πόλη –όπου θα κινηθείτε με χάρτη, θα γνωρίσετε τα μνημεία και την ιστορία τους και, αργότερα, στο χώρο του Μουσείου, θα φτιάξετε το δικό σας παραμύθι χρησιμοποιώντας ως ερέθισμα όλα όσα μάθατε. Αυτή την Κυριακή παιδιά και γονείς θα ξεναγηθούν στην οδό Τριπόδων και στο μνημείο του Λυσικράτη.

Η δράση αρθρώνεται σε κύκλους και κάθε Κυριακή μικροί και μεγάλοι γνωρίζουν ένα καινούριο μέρος, μέχρι να συμπληρωθεί όλος ο χάρτης της πόλης. Δεν είναι απαραίτητη η συμμετοχή σας σε όλες τις ξεναγήσεις, ωστόσο, επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες, θα δοθεί προτεραιότητα σε όσους δηλώσουν συμμετοχή για ολόκληρο τον κύκλο.

Πότε: Αυτή την Κυριακή 4/10, 12.30-14.00.

Κόστος συμμετοχής: 50 ευρώ για κάθε κύκλο (4 ξεναγήσεις) και 15 ευρώ για μεμονωμένα εργαστήρια. Τα αδέρφια έχουν έκπτωση 10%.

Για να εξασφαλίσετε θέση πρέπει να γίνει προπληρωμή. Για πληροφορίες και κρατήσεις, επικοινωνήστε στο [email protected] 210 3250341.

v