Πώς ένα φιλί έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή ενός μωρού

Πώς ένα φιλί έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή ενός μωρού

Η σοκαριστική φωτογραφία που έβαλε μία μητέρα στο Facebook αποδεικνύει γιατί πρέπει να προσέχετε ποιος πλησιάζει το μωρό σας. Σύμφωνα με την Claire Henderson, η κόρη της θα μπορούσε να είχε πεθάνει, μετά από έρπητα που κόλλησε από φίλη του ζευγαριού. Το μωρό, η Brooke, γεννήθηκε ένα μήνα πριν και, όπως συνηθίζεται, πολλοί γνωστοί της οικογένειας πήγαν να την γνωρίσουν.

Η Henderson είπε σε συνέντευξή της ότι ένας εξ' αυτών ήταν φορέας του ιού του έρπητα HSV-1, που εκδηλώνεται με ανοιχτές πληγές και μεταδίδεται από το στόμα ή τα χείλη.

Είπε ότι η φίλη της δεν είχε εμφανή σημάδια του ιού, όταν ήρθε σ' επαφή με την Brooke. Ωστόσο, ο ιός του έρπητα μπορεί να μεταφερθεί μέσω του σάλιου και των περιοχών γύρω από το στόμα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Καθώς τάιζε την κόρη της ένα βράδυ, η μητέρα παρατήρησε ότι τα χείλη της κόρης της είχαν πρηστεί ενώ είχε βγάλει και εξανθήματα στην περιοχή αυτή. Μία φίλη της είχε κοινοποιήσει λίγο καιρό πριν στο Facebook ένα άρθρο για τον κίνδυνο εμφάνισης του έρπητα στα μωρά και η Claire το θυμήθηκε αμέσως. Τότε κατάλαβε ότι έπρεπε να την μεταφέρει στο νοσοκομείο. Όταν έφτασε, οι γιατροί της είπαν ότι είχε κάθε λόγο ν' ανησυχεί για τη σοβαρότητα της κατάστασης της κόρης της. Το μωρό είχε βγάλει πληγές στο λαιμό και τα χείλη, και υποβλήθηκε σε εξετάσεις για να δουν αν είχαν επηρεαστεί ο εγκέφαλος και το συκώτι της.

Σύμφωνα με την παιδίατρο και καθηγήτρια Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Stanford, Bonnie Maldonado, αν η μαμά της μικρής δεν την είχε πάει εσπευσμένα στο νοσοκομείο, ο έρπης θα μπορούσε να είχε εξαπλωθεί ραγδαία ή ακόμα και ν' αποβεί μοιραίος για το νεογέννητο μωρό! Η περίπτωση είναι μεν σπάνια, αλλά εξαιρετικά σοβαρή!

Πηγή: buzzfeed.com

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v