Στην αποθήκευση ωαρίων, ακολουθείται η ίδια διαδικασία με την εξωσωματική;

Στην αποθήκευση ωαρίων, ακολουθείται η ίδια διαδικασία με την εξωσωματική;

Ερώτηση:
Σκέφτομαι την αποθήκευση ωαρίων γιατί έχω διαβάσει ότι είναι καλύτερο να έχει γίνει μέχρι τα 35. Η διαδικασία είναι ίδια με αυτή της εξωσωματικής; Θα χρειαστεί να ακολουθήσω κάποια φαρμακευτική αγωγή;
Απάντηση:

Στην κρυοδιατήρηση ωαρίων σε μια γυναίκα της ηλικίας σας θα γίνει οπωσδήποτε πρόκληση ωοθυλακιορρηξίας, όπως γίνεται στην εξωσωματική γονιμοποίηση. Αυτό μας εξασφαλίζει αρκετά ωάρια, συνήθως 10-15, ώστε να μπορέσετε να έχετε ικανό αριθμό κρυοδιατηρημένων. Ας έχετε υπ' όψιν σας ότι ένας ασφαλής αριθμός κρυοδιατηρημένων ωαρίων είναι 20, ή ακόμα και περισσότερα, για να αισθάνεστε σιγουριά ότι θα πετύχετε εγκυμοσύνη όταν την θελήσετε. Επομένως, η πρόκληση ωοθυλακιορρηξίας, όπως ακριβώς στην εξωσωματική γονιμοποίηση, είναι εκ των ουκ άνευ.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v