8 πληροφορίες που σίγουρα δεν ξέρατε για... την κλειτορίδα!

8 πληροφορίες που σίγουρα δεν ξέρατε για... την κλειτορίδα!

Η κλειτορίδα, αυτό το μικροσκοπικό όργανο που έχει χαρίσει τόσες και τόσες απολαύσεις, είναι ένα μικρό μυστήριο. Για τους άντρες αποτελεί γρίφο και άπιαστο θησαυρό και απ’ τις γυναίκες, που νομίζουν ότι ξέρουν τα πάντα γι’ αυτήν, κρύβει μυστικά. Γι’ αυτό και εμείς συγκεντρώσαμε όλες τις πληροφορίες που πρέπει να μάθετε για τον πιο πιστό σας σύντροφο στις ερωτικές περιπέτειες, τον υπαίτιο των περισσότερων οργασμών σας: την κλειτορίδα σας.

Η Επιστήμη την ανακάλυψε μόλις το 1998

Όσο μυστηριώδης είναι η κλειτορίδα για τους άντρες, άλλο τόσο ήταν και για τους επιστήμονες μέχρι το απρόσμενα πρόσφατο παρελθόν. Ήταν μόλις το κοντινό μας 1998 όταν η Αυστραλή Ουρολόγος Helen O’ Connell, αποκάλυψε στην έκπληκτη ανθρωπότητα ότι η κλειτορίδα είναι στην πραγματικότητα ένα πολύπλοκο, ισχυρό σύστημα που απαρτίζεται από 18 μέρη τα δύο τρίτα των οποίων είναι εσωτερικά.

Είναι διεθνής λέξη!

Αν είχατε ποτέ έναν εξωτικό σύντροφο, ίσως ήδη το γνωρίζετε: η λέξη «κλειτορίδα» είναι διεθνής. Clitoride στα Ιταλικά, clitoris στα Γαλλικά, klitoris στα Γερμανικά –το πιάσατε το νόημα: στις περισσότερες ευρωπαϊκές γλώσσες ο όρος είναι κοινός, γλιτώνοντας τους international εραστές από κόπο και παρεξηγήσεις.

Αυτό που φαίνεται είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου

Όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως, η κλειτορίδα είναι ένα όργανο πολύπλοκο το οποίο… εκτείνεται κυρίως στο εσωτερικό του σώματός μας. Το εσωτερικό τμήμα της που συνδέεται με το «κεφαλάκι» (την κορυφή του παγόβουνου, που λέγαμε) μοιάζει με τριγωνάκι χωρίς τη βάση του και φτάνει βαθειά, μέχρι τον κόλπο.

Η κλειτορίδα είναι… ευαίσθητος τύπος

Για την ακρίβεια είναι διπλάσια ευαίσθητη από ένα πέος. Στην κορυφή της καταλήγουν 8.000 νευρικές απολήξεις, ενώ στο (καημένο το) ανδρικό μόνο 4.000. Και οι δυνατότητές δεν τελειώνουν εκεί: η μικροσκοπική ερωτογενή ζώνη μεταφέρει τη διέγερσή της σε 15.000 άλλα νεύρα της περιοχής.

Κι έτσι εξηγείται γιατί ο γυναικείος οργασμός είναι –πώς να το πούμε κομψά;- τρικυμιώδης και κυριολεκτικά συνταρακτικός.

Κάθε κλειτορίδα είναι μοναδική

Κάθε γυναίκα έχει τις δικές τις ανάγκες και προτιμήσεις. Ο τρόπος που διεγείρεται η κλειτορίδα είναι για κάθε μία διαφορετικός. Ορισμένες γυναίκες, για παράδειγμα, δεν ανέχονται την άμεση επαφή, γιατί η κλειτορίδα τους είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη. Ο βαθμός πίεσης, το σημείο τριβής και η ταχύτητα μεταβάλλονται ανάλογα με τον εκάστοτε, μοναδικό οργανισμό.

Είναι –κατά κάποιον τρόπο- ένα μικροσκοπικό πέος

Γνωρίζατε ότι κάθε έμβρυο δύο εβδομάδων μοιάζει να είναι θηλυκό; Έως την όγδοη εβδομάδα κύησης είμαστε όλοι γυναίκες και, όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου, η τεστοστερόνη αναλαμβάνει δράση και το πέος αρχίζει να σχηματίζεται στα αρσενικά έμβρυα. Το εσωτερικό τμήμα του οργάνου της κλειτορίδας είναι που θα αποτελέσει τον σκελετό κατασκευής του πέους του εκκολαπτόμενου μωρού.

Και οι ομοιότητες δεν σταματούν εδώ: η κλειτορίδα έρχεται σε στύση, ακριβώς όπως το ανδρικό μόριο. Μπορεί η γυναικεία στύση να μην συγκρίνεται με την ανδρική ως προς τα… πανηγυρικά, εμφανή αποτελέσματα, αλλά η διόγκωση φαίνεται με γυμνό μάτι. Η διέγερση γένους θηλυκού, έχει κι αυτή το «εφέ» της αύξησης μεγέθους του ερωτικού οργάνου, αφού και στην περίπτωση των γυναικών, αυξάνεται η ροή αίματος στην περιοχή –η οποία σταματά με τη «λύτρωση» του οργασμού.

Μεγαλώνοντας, μεγαλώνει!

Το ορμονικό πάρτι της εμμηνόπαυσης δεν αφήνει ανεπηρέαστη την κλειτορίδα. Ορισμένες γυναίκες, μετά την διακοπή της περιόδου τους, ενδέχεται να δουν τις διαστάσεις του μικρού (στο μάτι, μεγάλου στο κρεβάτι) οργάνου να αλλάζουν προς το μεγαλύτερο. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με τους ειδικούς, η μετά-την-εμμηνόπαυση κλειτορίδα ενδέχεται να είναι 2,5 φορές μεγαλύτερη από πριν.

Πάντως, ακόμη κι αν το μέγεθός της αλλάζει, η κλειτορίδα σας μένει για πάντα παιδί στην… ψυχή. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, από τη στιγμή που θα ωριμάσει, θα παραμείνει αιωνίως το ίδιο διαθέσιμη και ικανή για περιπέτειες.

Ο κλειτοριδικός οργασμός σε αριθμούς

Ένας κλειτοριδικός οργασμός επιφέρει από 3 έως 16 συσπάσεις και μπορεί να διαρκέσει από 10 έως 30 δευτερόλεπτα. Όλα σημαίνουν ένα πράγμα: ο μέσος γυναικείος οργασμός είναι σαφώς εντονότερος από τον πιο εκρηκτικό ανδρικό!

Κι όλα αυτά χάρη σε ένα όργανο του οποίου ο μοναδικός λόγος ύπαρξης είναι να προσφέρει απόλαυση.

Ευχαριστούμε, φύση! Πολύ γενναιόδωρο εκ μέρους σου.

v