10 πολύ φαρμακερές ατάκες πεθερών στις νύφες τους

10 πολύ φαρμακερές ατάκες πεθερών στις νύφες τους

Η συμβίωση με έναν άνθρωπο σε ενώνει μαζί του και με το σόι του. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η μαμά και ο μπαμπάς του/ της θα μπαινοβγαίνουν σπίτι σου τακτικά, τα παιδιά σου θα ανατρέφονται και από τους γονείς του/ της και γενικώς η οικογένεια του άλλου σου μισού είναι για τα καλά μέσα στη ζωή σου, είτε την συμπαθείς είτε την απεχθάνεσαι. Και ενώ κάποιοι άνθρωποι έχουν την τύχη να βρίσκουν στο πρόσωπο της πεθεράς τους μια δεύτερη μάνα, κάποιοι άλλοι δίνουν μεγάλο αγώνα καθημερινά για να αποφύγουν την φυλακή.

Ψάξαμε, ρωτήσαμε, διαβάσαμε και βρήκαμε μερικές ατάκες πεθερών που είναι -το λιγότερο!- δηλητηριώδεις. Απολαύστε:

1. Η πεθερά-ζυγαριά: «Όταν ήμουν έγκυος η πεθερά μου φρόντιζε να μου λέει πόσο χοντρή είμαι. Κάθε εβδομάδα. Και, μόλις γέννησα, έπιασε την ξεχειλωμένη κοιλιά μου, την κούνησε και μου είπε "Ξεφορτώσου την".» 

2. Η πεθερά που νομίζει ότι παίζει σε σαπουνόπερα: «Μόλις ο άντρας μου έμαθε ότι είμαι έγκυος, πήρε αμέσως τηλέφωνο τους γονείς του. Η μάνα του, του είπε σιγανά "Είναι σίγουρα δικό σου;". Μου το είπε ο ίδιος μετά, γι' αυτό το ξέρω...»

3. Δηλητήριο στον καφέ, τώρα: «Κάθε φορά που με βλέπει η πεθερά μου -κάθε φορά, όμως!- με κοιτάζει από πάνω μέχρι κάτω και μου λέει "Πάχυνες, ε;". Κι εγώ ακόμα δεν την έχω σκοτώσει.»

4. Αδικίες και κακίες: «Δουλεύω κάθε μέρα το λιγότερο εννιά ώρες και γυρίζω τρέχοντας σπίτι για να φροντίσω το παιδί μου, που είναι με τον μπαμπά του, αφού αυτός σχολάει πολύ νωρίτερα από εμένα. Έχω ακούσει την πεθερά μου πολλές φορές να του λέει "Πάλι γύρναγε στους δρόμους αυτή;". Να σημειώσω ότι έχω να πάω οπουδήποτε χωρίς τον γιο μου, τουλάχιστον τέσσερις μήνες! Και... ότι έχω όνομα!»

5. Επιθεώρηση λόχου: «Η μάνα του άντρα μου σχολιάζει πάντα, μα πάντα την μαγειρική ή το νοικοκυριό μου. Όταν μπαίνει σπίτι μας, κάνει λες είναι λοχαγός μου! Μια φορά, που το σπίτι ήταν απλώς ακατάστατο γιατί μένουν και παιδιά (!), μου είπε "Καλά, έτσι μέσ' τη βρώμα ζείτε πάντα;"».

6. Η πεθερά-Μεσαίωνας: «Η πεθερά μου πίστευε ότι μόνο οι σεξομανείς γυναίκες φοράνε ταμπόν και ότι όταν τα φοράς, σε κάνουν να έχεις κολασμένη επιθυμία για σεξ. Γι' αυτό, όταν είδε ταμπόν στο σπίτι μας, με θεώρησε σεξομανή και έκφυλη.»

7. Η πεθερά ψυχούλα...: «Είπα στην μαμά του άντρα μου, που μας πίεζε να τις κάνουμε εγγονάκια, ότι πιθανότατα δεν μπορώ να κάνω δικά μου παιδιά και ότι σκεφτόμαστε να υιοθετήσουμε. Η αντίδρασή της ήταν "Δεν θέλω ο γιος μου να μεγαλώσει ξένα παιδιά! Πρέπει να χωρίσετε για να κάνει δικά του!".»

8. Πολύ κακή μνήμη: «Η πεθερά μου, τα πρώτα τρία χρόνια του γάμου μας, με φώναζε με το όνομα της γυναίκας του άλλου της γιου.»

9. Την σκοτώνεις ή δεν την σκοτώνεις, κύριε Πρόεδρε;: «Όλα πρέπει να τα περιμένεις απ' την Ελληνίδα μάνα -κι ας είμαι κι εγώ. Πριν τέσσερα χρόνια έπιασα τον πρώην άντρα μου να με απατά και, φυσικά, η μητέρα του έμαθε γρήγορα το λόγο του διαζυγίου μας. Το μόνο πράγμα που μου είπε ήταν "Ας ήσουν ικανή να τον κρατήσεις..."!»

10. Τακτ και επίπεδο: «Της είπα ότι σκόπευα να βάψω τα μαλλιά μου πιο σκούρα κι εκείνη μου απάντησε χαμογελώντας: "Καλά θα κάνεις, το ανοιχτό σε κάνει να φαίνεσαι κάπως δεύτερη..."

Το ακόμη φοβερότερο είναι ψάχνοντας και ρωτώντας φίλες, γνωστούς και συναδέλφους για θανατηφόρες ατάκες των πεθερών τους, μαθαίνεις ότι υπάρχουν ένα σωρό ιστορίες που είναι αδύνατον να δημοσιευτούν. Οπουδήποτε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v