Υπέρβαρες γυναίκες φωτογραφίζονται γυμνές καταδικάζοντας τoν ρατσισμό που δέχονται

Υπέρβαρες γυναίκες φωτογραφίζονται γυμνές καταδικάζοντας τoν ρατσισμό που δέχονται

O φωτογράφος Yossi Loloi αποφάσισε να κάνει μια φωτογράφηση διαφορετικές από τις άλλες. Η ιδέα είναι παλιά όσο η ανθρωπότητα: γυμνές φωτογραφίες γυναικών. Η διαφορά είναι ότι τα μοντέλα αυτής της φωτογράφησης είναι γυναίκες υπέρβαρες που τολμούν να βγάλουν τα ρούχα τους για να διαμαρτυρηθούν για τον ρατσισμό των Μέσων απέναντι στις ιδιαιτερότητες του γυναικείου σώματος. 

 

Ο καλλιτέχνης προσπαθεί να πείσει ότι παρ' όλο που δεν έχουν όλες οι γυναίκες αδύνατο σώμα, μπορούν όλες να νιώθουν άνετα με τα κιλά τους και -γιατί όχι;- να φωτογραφίζονται γυμνές όπως τόσα και τόσα μοντέλα με ιδανικές διαστάσεις. Μέσα από το project καταδικάζεται απ' τον φωτογράφο και τα μοντέλα του, η υποκρισία της παγκόσμιας βιομηχανίας μόδας, των μέσων ενημέρωσης και του κόσμου των Τεχνών, που δεν λογαριάζουν τις πιο «γεμάτες» γυναίκες ως κοινό και συμμετέχοντες στις δράσεις και τα projects τους.

Ο ίδιος γράφει χαρακτηριστικά στο site του: «Εστιάζω στη θηλυκότητα και τις καμπύλες τους, ως τρόπο διαμαρτυρίας ενάντια στις διακρίσεις των σημερινών media. Αυτό που αντιπροσωπεύουν οι εύσωμες γυναίκες για εμένα είναι ένα διαφορετικό είδος ομορφιάς. Το να περιορίσουμε την ελευθερία του γούστου είναι μια μορφή δικατορίας των αισθητικών κριτηρίων.»

Είτε αντιμετωπίζουμε με συμπάθεια, είτε με αδιαφορία το θέαμα ενός υπέρβαρου, γυμνού σώματος, οφείλουμε να συγχαρούμε τις γυναίκες που με γενναιότητα τόλμησαν να βγάλουν τα ρούχα τους και τολμηρά να ποζάρουν στον φακό του φωτογράφου.

Το project ονομάζεται «Γεμάτη ομορφιά» ("Full Beauty"):

 Πηγή: art-sheep. com

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v