Πού να πάτε με το παιδί το Σαββατοκύριακο

Πού να πάτε με το παιδί το Σαββατοκύριακο

Το Σαββατοκύριακο καταφθάνει και, σε συνδυασμό με τον καιρό που, απ' ό,τι φαίνεται, δεν έχει σκοπό να κρυώσει, οι συνθήκες είναι ιδανικές για μία οικογενειακή έξοδο. Κάντε τα ψώνια και την καθιερωμένη βόλτα το πρωινό του Σαββάτου και μετά αποφασίστε: θέατρο, παιχνίδι σε χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, συναυλία, παιδικό μουσείο ή ένα εναλλακτικό θέατρο σκιών; Οι επιλογές πολλές και ενδιαφέρουσες!

Θυμηθείτε την... «Ιλιάδα» του Ομήρου

Η Κάρμεν Ρουγγέρη ζωντανεύει μπροστά μας την ιστορία της Ιλιάδας. Τα παιδιά θα γνωρίσουν την Ελένη, τον Πάρη, τον Αχιλλέα και τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές του έπους του Ομήρου και οι γονείς θα θυμηθείτε τα μαθητικά σας χρόνια, με ένα πιο ευχάριστο τρόπο! Θα δείτε την διαμάχη του Αχιλλέα με τον Αγαμέμνονα, τον ρόλο που διαδραμάτισαν οι Ολύμπιοι Θεοί στα γεγονότα και, φυσικά, τη σύγκρουση των Ελλήνων με τους Τρώες. Και όλα αυτά πλαισιωμένα από εντυπωσιακά σκηνικά και αρχαιοπρεπή κουστούμια που θα σας μεταφέρουν πίσω στον χρόνο.

Πού θα πάτε: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης , Πειραιώς 206.

Πότε: Κάθε Κυριακή 11.30 και 15.30.

Διάρκεια παράστασης: 2 ώρες με διάλειμμα.

Εισιτήριο: 12 ευρώ γενική είσοδος, μειωμένο 10 ευρώ. 

Παίξτε με την Πέππα το Γουρουνάκι

Από τις 28 Νοεμβρίου, το λούνα παρκ Αηδονάκια υποδέχεται την Πέππα για να γιορτάσουν μαζί τα Χριστούγεννα. Το Σάββατο τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να φτιάξουν χριστουγεννιάτικα στολίδια και να ανάψουν πρώτοι το δέντρο των Χριστουγέννων ενώ την Κυριακή θα παίξουν το παιχνίδι του Ζαχαρένιου Θησαυρού και θα κερδίσουν Δώρα-Έκπληξη, φυσικά μαζί με το αγαπημένο τους γουρουνάκι, την Πέππα!

Πού θα πάτε: Λούνα Παρκ Αηδονάκια, Διονύσου 155.

Πότε: Σάββατο και Κυριακή 28 και 29 Νοεμβρίου, η Πέππα θα βρίσκεται κοντά σας από τις 12.00-15.00 και από τις 17.00-20.00.

Είσοδος: ελεύθερη.

Σπεύστε να δηλώσετε συμμετοχή στον διαγωνισμό μας που λήγει σήμερα, στη 01.00 μ.μ. για να κερδίσετε ένα διπλό βραχιολάκι.

Τραγουδήστε με τους Burger Project

Οι Burger Project καλωσορίζουν τα Χριστούγεννα με μία διαφορετική, διαδραστική παράσταση στην αίθουσα συναυλιών του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός». Ο αυτοσχεδιασμός, η ευφάνταστη παρουσίαση των οργάνων και η επίδειξη των ιδιαίτερων φωνητικών ικανοτήτων του συγκροτήματος θα εντυπωσιάσουν μικρά αλλά και «μεγάλα» παιδιά! Η διασκέδαση είναι εγγυημένη. Γι' αυτό, ετοιμαστείτε για πολύ τραγούδι!

Πού θα πάτε: Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός,  Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8.

Πότε: Κυριακή 29/11 στις 11.00.

Είσοδος: 7 ευρώ.

Δηλώστε συμμετοχή στον διαγωνισμό μέχρι τη 01.00 μ.μ. και κερδίστε μια διπλή πρόσκληση για εσάς και το παιδί σας.

Θαυμάστε τα κατορθώματα του «Καραγκιοζότατου»

Η παράσταση «Εγώ ο Καραγκιοζόγατος» παντρεύει μοναδικά το θέατρο σκιών, το κλασικό θέατρο και τον κινηματογράφο υπό την συνοδεία ζωντανής μουσικής. Ένα «εναλλακτικό» θέαμα για μικρούς και μεγάλους με πρωταγωνιστή, φυσικά, τον αγαπημένο μας Καραγκιόζη! Ο ήρωάς μας θα προσπαθήσει να σώσει τον Πασά από δύο πονηρά αδέλφια που θέλουν να τον εξαπατήσουν και να κλέψουν το χρυσό του. Ο Καραγκιόζης για ν' ανταποκριθεί σ' αυτό το δύσκολο έργο που ανέλαβε θα πρέπει να γίνει κακιότατος, δηλαδή Καραγκιοζότατος! Θα καταφέρει άραγε να βγάλει σε πέρας την αποστολή του;

Πού θα πάτε: Κινηματοθέατρο Δαναός, Λεωφ. Κηφισίας 109.

Πότε: Κυριακή 29/11 με 3 παραστάσεις, 11.00-13.00 και 15.00.

Είσοδος: 6 ευρώ γενική είσοδος, 4 ευρώ για κατόχους κάρτας ανεργίας.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες διαδικτυακά.

«Λέγετε παρακαλώ» στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Πώς επικοινωνούσαν οι άνθρωποι παλιά; Από πότε υπάρχουν τηλέφωνα; Τα παιδιά πηγαίνουν ένα μακρινό ταξίδι στον χρόνο για ν' ανακαλύψουν την εξέλιξη στον τρόπο επικοινωνίας των ανθρώπων. Θα έχουν την ευκαιρία να δουν τηλέφωνα που ίσως θεωρήσουν... παλαιολιθικά και τα οποία ανήκουν στην συλλογή του Μουσείου. Στο τέλος, θα φτιάξουν το δικό τους μοναδικό μέσο επικοινωνίας!

Πού θα πάτε: Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, Κυδαθηναίων 14 

Πότε: Κυριακή 29 Νοεμβρίου 12.00-13.00

Είσοδος: 8 ευρώ/παιδί, 4 ευρώ εισιτήριο για κάθε παιδί με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ.

Καλή διασκέδαση!

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v