20 στιγμές καθημερινής «τρέλας» που κάθε μαμά έχει ζήσει!

20 στιγμές καθημερινής «τρέλας» που κάθε μαμά έχει ζήσει!

Παιχνίδια στο πάτωμα, παιδικές φωνές να πλημμυρίζουν το σπίτι όλη τη μέρα, άπλυτα ρούχα παντού, όλα αυτά που για τους υπόλοιπους μοιάζουν σκέτος «εφιάλτης», για τις μαμάδες αποτελούν μία τυπική, συνηθισμένη μέρα. Η καθημερινότητα μιας μαμάς, όπως θα ξέρετε από πρώτο χέρι, είναι γεμάτη περιπέτεια αλλά και πολύ γέλιο! Θυμηθείτε κάποιες από αυτές τις στιγμές, άλλοτε αστείες, εκνευριστικές ή συγκινητικές- πάντως σίγουρα μοναδικές!

1. Τα παιδιά σάς βλέπουν σαν ένα «λούτρινο» παιχνίδι

Μπορεί να σας πειράζουν τα μαλλιά, να βάζουν τα δάχτυλά τους μέσα στα μάτια ή τη μύτη σας... Όπως και να έχει, σας βλέπουν σαν ένα λούτρινο παιχνίδι. Απλώς, απολαύστε το! Εξάλλου, είναι αστείο.

2. Κάνετε μπάνιο σε χρόνο μηδέν!

Με τα παιδιά στο σπίτι, δεν έχετε άλλη επιλογή. Οι μαμάδες σπάνε κάθε ρεκόρ όταν πρέπει να ετοιμαστούν για έξω... Ντους, μαλλιά, βάψιμο, ντύσιμο, όλα σε λιγότερο από ένα τέταρτο!

3. Bρίσκετε παιχνίδια παντού-παντού όμως!

Ανοίγετε το ψυγείο να πάρετε τον χυμό και ξαφνικά συνειδητοποιείτε ότι κάτι δεν πάει καλά. Τι δουλειά έχει η αγαπημένη κούκλα της κόρης σας εδώ;

4. Mαθαίνετε να κάνετε πολλές δουλειές με το ένα χέρι...

... γιατί με το άλλο πρέπει να κρατάτε το μωρό. Αν το αφήσετε στην κούνια του, ενδεχομένως να το μετανιώσετε μόλις αρχίσει να κλαίει ασταμάτητα.

5. Όταν δεν ξυπνάτε μόνες σας- σας ξυπνάνε!

Με ένα μαγικό τρόπο, όταν η μαμά θέλει να ξεκουραστεί λίγο παραπάνω, τα παιδιά είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα σηκωθούν πριν από εκείνη και φυσικά θα την «αναγκάσουν» να ξυπνήσει με τον τρόπο τους.

6. Όταν χαλάσει το αγαπημένο παιχνίδι του παιδιού

Όλες οι μαμάδες τρέμουν τη στιγμή που το αγαπημένο παιχνίδι του παιδιού τους θα χαλάσει. Όποιος και να φταίει, ό,τι και αν γίνει, η αντίδραση του παιδιού θα είναι ίδια: πολύυυυ κλάμα!

7. Οι πάνες έχουν γίνει προέκταση του χεριού τσας

Έχετε ΜΟΛΙΣ αλλάξει την πάνα του μωρού σας -ίσως να μην έχετε προλάβει καν να την κλείσετε ακόμα- και... πρέπει να την ξαναλλάξετε. Μα πώς γίνεται;

8. Όταν τα παιδιά συνωμοτούν εναντίον σας...

Την πρώτη φορά που τα παιδιά θα κάνουν το δικό τους «κόμμα» και θα σας ετοιμάζουν μία πλάκα, μάλλον δεν θα το περιμένετε. Και δεν θα είναι για καλό...

9. Μαζεύετε φαγητό από παντού

Με το που κάτσει το παιδί στο καρεκλάκι του, η περιπέτεια με το φαγητό ξεκινάει. Στο τραπέζι, στην καρέκλα, στο πάτωμα, ακόμα και πάνω σας θα βρίσκετε το παραπεταμένο φαγητό του παιδιού σας.

10. Όταν το νανούρισμα κρατάει τρεις ώρες

Έρχονται αυτές οι νύχτες που το παιδί δεν θέλει με τίποτα να κοιμηθεί, ό,τι και αν κάνετε, όσο και αν προσπαθήσετε. Το νανούρισμα, τα παραμύθια, ακόμα και το αγαπημένο του αρκουδάκι δεν βοηθούν! Κουράγιο...

11. Όταν η λεκάνη βουλώνει από τα παιχνίδια

Τα παιδιά βρίσκουν ιδιαίτερα διασκεδαστική τη λεκάνη της τουαλέτας, ίσως γιατί την βλέπουν σαν παιχνίδι. Όταν, λοιπόν, δείτε το αυτοκινητάκι του γιου σας να επιπλέει μέσα στη λεκάνη ή, ακόμα χειρότερα, να την έχει βουλώσει, μην απορήσετε!

12. Στο σπίτι υπάρχουν ΜΟΝΟ παραμύθια

Ξεχάστε τα περιοδικά, τις εφημερίδες και τα αγαπημένα σας βιβλία. Το μόνο είδος λογοτεχνίας που κυκλοφορεί πλέον στο σπίτι είναι τα παιδικά παραμύθια, τα οποία μάλλον θα έχετε αποστηθίσει!

13. Οι απρόσμενοι τραυματισμοί

Τα πεταμένα παιχνίδια ενέχουν πολλούς κινδύνους. Σίγουρα κάποια στιγμή, αν όχι καθημερινά, θα έχετε υποφέρει όταν πατήσατε τα lego του γιου σας ήταν όταν γλιστρήσατε πάνω στα κουκλάκια της κόρης σας. Προσοχή λοιπόν!

14. Το σπίτι μετατρέπεται σε... πινακοθήκη

Τα παιδιά συνηθίζουν να ξεδιπλώνουν το καλλιτεχνικό τους ταλέντο... παντού! Σε χαρτιά (στην καλύτερη περίπτωση), στο πάτωμα ή ακόμα και στους τοίχους γεμίζουν όλο το σπίτι με έργα τους. Και εσείς τρέχετε να μαζέψετε τ' ασυμμάζευτα!

15. Δεν μπορείτε να μιλήσετε στο τηλέφωνο

Ο διάλογος στο τηλέφωνο με το παιδί δίπλα δεν μπορεί να διαρκέσει πάνω από ένα λεπτό. Έχετε ξεχάσει πλέον πώς είναι να μιλάτε με την φίλη σας για ώρα περί ανέμων και υδάτων. Βασικά, μάλλον αναρωτιέστε γιατί έχετε ακόμα τηλέφωνο!

16. Δεν κοιμάστε τώρα πια τα βράδια...

Αν καταφέρετε να κοιμηθείτε πέντε ώρες συνεχόμενες με μικρά παιδιά στο σπίτι, είναι ευτύχημα! Υπομονή μέχρι να μεγαλώσουν.

17. Το ψυγείο γεμίζει με φρουτόκρεμες

Κάθε φορά που ψωνίζετε στο σούπερ μάρκετ, η λίστα σας περιορίζεται στα απαραίτητα: φρουτόκρεμες, παιδικά γιαούρτια και ό,τι άλλο σας έχει συστήσει ο παιδίατρος...

18. Κάνετε «μαραθώνιο» στο σπίτι

Με το που αρχίσει το παιδί να κάνει τα πρώτα του βήματα, ένα είναι σίγουρο: εσείς θα τρέχετε συνεχώς από πίσω του. Δείτε την θετική πλευρά του- κάνετε δωρεάν γυμναστική!

19. Όταν το παιδί προσπάθησε να σας φτιάξει πρωινό

Υπάρχει κάτι πιο γλυκό; Ακόμα και αν δεν καταφέρατε να το φάτε, ήταν μία από τις πιο συγκινητικές πράξεις που έχουν κάνει ποτέ για σας...

20. Η πρώτη φορά που είπε «Σ' αγαπώ, μαμά!»

Αυτές οι τρεις λέξεις επισκιάζουν όλα τα παραπάνω... Δεν χρειάζεται να ακούσετε τίποτα άλλο για να φτιάξει η μέρα σας. Μόνο αυτό, αρκεί!

 

v