Οι άντρες που γίνονται καλοί μπαμπάδες

Οι άντρες που γίνονται καλοί μπαμπάδες

Όλοι οι άντρες μπορούν ν' αποκτήσουν παιδιά, αλλά μπορούν όλοι να γίνουν καλοί μπαμπάδες; Αν ένας άντρας είναι καλός σύντροφος σημαίνει ότι θα γίνει και καλός πατέρας; Ας το παραδεχτούμε, κάποια στιγμή οι σκέψεις αυτές έχουν περάσει από το μυαλό των περισσότερων γυναικών, ειδικά αν βρίσκονται σε μία μακροχρόνια σχέση. Να είστε σίγουρες, λοιπόν ότι αν ο σύντροφός σας ανήκει σε κάποια από τις παρακάτω κατηγορίες αντρών, θα έχει τα προσόντα να γίνει πολύ καλός μπαμπάς!

Ο περιποιητικός

Γυρνάτε σπίτι και μένετε έκπληκτη όταν βλέπετε ότι ο σύντροφός σας σας έχει μαγειρέψει, και σας υποδέχεται με μια μεγάλη αγκαλιά μετά από μια δύσκολη μέρα. Αν έχετε πέσει σε μία τέτοια περίπτωση άντρα, προσπαθήστε να μην τον χάσετε! Όχι μόνο γιατί προφανώς σας έχει στα «ώπα-ώπα» αλλά γιατί το πιθανότερο είναι ότι το ίδιο θα κάνει και τα παιδιά του. Θα είναι κοντά τους για να τα περιποιηθεί και να τ' ακούσει όποτε έχουν ανάγκη.

Ο ανοιχτόμυαλος

Όσο κλισέ και αν ακούγεται, ζούμε σε μια εποχή που τα πάντα αλλάζουν συνεχώς -αυτά που σήμερα θεωρούμε δεδομένα μπορεί σε λίγα χρόνια να μην ισχύουν! Κι αυτό συνήθως είναι ένα χαρακτηριστικό που αποκτάει κανείς από μικρή ηλικία, γι' αυτό φροντίστε ο σύντροφός σας να ...«κοιτάει» μπροστά. Έτσι θα μπορέσει να προσεγγίσει και να καταλάβει καλύτερα τα παιδιά του όταν μεγαλώσουν.

Ο Φιλόζωος

Οι φιλόζωοι άντρες έχουν ένα πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων. Εκδηλώνοντας την αγάπη και τη στοργή τους απέναντι στα ζώα, αποδεικνύουν ότι μπορούν να γίνουν καταπληκτικοί μπαμπάδες. Επιπλέον, αν έχουν ήδη κάποιο κατοικίδιο, σημαίνει ότι έχουν μάθει να το φροντίζουν, να το προσέχουν και να μεριμνούν για τις ανάγκες του. Φυσικά, οι ανάγκες των παιδιών είναι πολύ μεγαλύτερες αλλά και πάλι η σχέση στοργής που μαθαίνουν ν' αναπτύσσουν, είναι μία πολύ καλή «εκπαίδευση» για την ημέρα που θ' αποκτήσουν παιδιά!

Ο δραστήριος

Η εικόνα ενός άντρα που δεν ξεμυτίζει από το σπίτι του, κάθεται στον καναπέ και βλέπει τηλεόραση ενώ τρώει δεν αποτελεί το πρότυπο ενός άντρα που θα γινόταν καλός σύντροφος, πόσο μάλλον καλός πατέρας. Αντίθετα, αν είναι συνεχώς δραστήριος, έχει πολλά ενδιαφέροντα και του αρέσει να ασχολείται με διαφορετικά πράγματα, σημαίνει ότι θα έχει την όρεξη να κάνει το ίδιο και με τα παιδιά του. Εξάλλου, τα πιτσιρίκια έχουν ανάγκη από πολύυυ παιχνίδι και θα πρέπει να έχουν δίπλα τους έναν πατέρα που θα έχει την αντίστοιχη, αν όχι περισσότερη, ενέργεια.

Ο χιουμορίστας

Αν ο άντρας που έχετε δίπλα σας σας κάνει να γελάτε, το σίγουρο είναι ότι θα κάνει και τα παιδιά να διασκεδάζουν με τ' αστεία και τις πλάκες του. Ένας άντρας με χιούμορ δεν θα έχει πρόβλημα να παίξει με τις κούκλες της κόρης του ή να την αφήσει να του χτενίσει αστεία τα μαλλιά!

Απλώς προετοιμαστείτε για πολλές «συνωμοσίες» και πλάκες εναντίον σας...

Ο ψύχραιμος

Όσο ήρεμα και χαμογελαστά και αν γίνουν τα παιδιά σας, σίγουρα θα υπάρξουν κάποιες στιγμές που θα σας κάνουν να βγείτε εκτός εαυτού ως μαμάδες. Τότε, πρέπει να έχετε δίπλα σας έναν άντρα που να μπορεί να χειριστεί με ψυχραιμία και ωριμότητα την κατάσταση. Ακόμα και αν έχει βγει και εκείνος «από τα ρούχα» του, είναι πολύ σημαντικό να συγκρατεί τα νεύρα του και να σκέφτεται καθαρά ακόμα και σε κατάσταση υψηλής πίεσης. Κανείς δεν είπε ότι η ανατροφή των παιδιών είναι εύκολη!

Ο εκδηλωτικός

Η εικόνα του απόμακρου και απρόσιτου πατέρα που απλώς υποστήριζε οικονομικά την οικογένεια, πλέον δεν ισχύει! Μία σημαντική ιδιότητα ενός καλού μπαμπά είναι να εκδηλώνει την άνευ όρων αγάπη του. Γι' αυτό, αν από τώρα δεν ντρέπεται να σας εκφράσει τα συναισθήματά του και να σας αγκαλιάσει, το πιθανότερο είναι να κάνει το ίδιο, αλλά ίσως σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό, με τα παιδιά του.

Ο ιδανικός μπαμπάς μάλλον συνδυάζει λίγο απ' όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Βέβαια, πριν γίνει ο πατέρας των παιδιών σας, σημαίνει έχει περάσει επιτυχώς από ένα άλλο «τεστ», αυτό της συντροφικότητας. Επομένως, η επιλογή είναι δική σας!

v