7 Χριστουγεννιάτικες βόλτες που πρέπει να κάνετε με το παιδί!

7 Χριστουγεννιάτικες βόλτες που πρέπει να κάνετε με το παιδί!

Πλέον μετράμε αντίστροφα για τα Χριστούγεννα: τα πρώτα μελομακάρονα μύρισαν, οι δρόμοι έχουν φωταγωγηθεί, τα περισσότερα σπίτια πλέον έχουν στολίσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο και τα παιδιά ετοιμάζουν την λίστα τους για τον Άγιο-Βασίλη. Επειδή όμως τα δώρα δεν αρκούν για να χαρίσετε κάποιες «μαγικές» στιγμές στο παιδί, αφιερώστε τους χρόνο, κάνοντας βόλτες αυστηρώς... εορταστικές.

1. Santa Claus Kingdom στο M.E.C Παιανίας

Ένα τεράστιο πάρκο αφιερωμένο στην μαγεία των Χριστουγέννων... Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν από κοντά τον Άγιο-Βασίλη που ήρθε από την μακρινή Λαπωνία και να φωτογραφηθούν με τον Παγοκολλητό του, Froddi! Θα θαυμάσουν το Παγωμένο Βασίλειο, θα κάνουν πατινάζ ενώ οι πιο τολμηροί θα κάνουν τραμπολίνο πάνω σε σκοινί- μην ανησυχείτε, δεν είναι επικίνδυνο! Και αυτές είναι λίγες μόνο από τις αμέτρητες επιλογές διασκέδασης που θα έχουν τα παιδιά.

Το Santa Clauss Kingdom, όμως, φρόντισε και για τους γονείς! Μπορείτε να επιβιβαστείτε στο Christmas Express, το τραινάκι που διασχίζει όλο το πάρκο και μετά να κάνετε τα γιορτινά ψώνια σας στα καταστήματα του χώρου.

Πού: M.E.C Παιανίας, Λεωφ. Λαυρίου 301.

Ωράριο λειτουργίας: καθημερινά από τις 10 π.μ. έως τις 10 μ.μ. (μέχρι τις 7 Ιανουαρίου).

Τιμή εισιτηρίου: στο ταμείο, το εισιτήριο κοστίζει 8 ευρώ για γονείς και 13 ευρώ για παιδιά (ενιαίο εισιτήριο και για τα 40 παιχνίδια του πάρκου). Στην προπώληση το εισιτήριο κοστίζει 7 ευρώ για γονείς και 12 ευρώ για παιδιά.

 Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του πάρκου

2. Χριστουγεννιάτικο Χωριό στα Αηδονάκια

Τα Αηδονάκια φόρεσαν τα «καλά» τους και μέχρι τις 3 Ιανουαρίου σας περιμένουν για να γιορτάσετε μαζί τα Χριστούγεννα. Εκεί τα παιδιά θα γράψουν το γράμμα τους στον Άγιο-Βασίλη, θα δουν πώς προετοιμάζονται τα δώρα που διανέμονται σε όλο τον κόσμο, και, φυσικά, θα φωτογραφηθούν μαζί του.

Εκτός αυτού, όμως, μία έκπληξη τούς περιμένει: Η Peppa το Γουρουνάκι θα βρίσκεται στο Χριστουγεννιάτικο χωρίο τα Σαββατοκύριακα ενώ από τις 23 Δεκεμβρίου θα είναι καθημερινά στο πάρκο για να παίξει με τους μικρούς της φίλους!

Πού: Λεωφ. Κηφισίας 89, Μαρούσι.

Ωράριο λειτουργίας: καθημερινά από τις 4.30 μ.μ μέχρι τις 10.30 μ.μ. και τα Σαββατοκύριακα από τις 10.00 π.μ. έως τις 11.00 μ.μ. (μέχρι τις 3 Ιανουαρίου).

Τιμή εισιτηρίου: 16,5 ευρώ για 20 παιχνίδια. Δεν συμπεριλαμβάνονται τα παιχνίδια που κερδίζουν δώρα και τα συγκρουόμενα. Η μεμονωμένη μάρκα για τα υπόλοιπα παιχνίδια κοστίζει 3 ευρώ ανά συμμετοχή.

Περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ

3. Christmas Factory στην Τεχνόπολη

Τα παιδιά θα δουν το σπίτι του Άη-Βασίλη και θα γνωρίσουν από κοντά την κυρά- Βασίλενα! Μετά, θα περιηγηθούν στο Εργοστάσιο Παιχνιδιών, όπου κατασκευάζονται όλα τα παιχνίδια που ταξιδεύουν σε κάθε γωνιά του κόσμου. Εκεί, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν την ιστορία των Χριστουγέννων και να βοηθήσουν στην κατασκευή των δώρων. Στο τέλος, μπορείτε να απολαύσετε οικογενειακώς γλυκά, σοκολάτες και κάθε είδους χριστουγεννιάτικες λιχουδιές!

Και η μαγεία δεν τελειώνει εδώ. Στο fun park, τα παιδιά θα μπορούν να ανέβουν στην χριστουγεννιάτικη ρόδα, να κάνουν μία ονειρεμένη βόλτα στο καρουζέλ αλλά και να δουν πώς είναι να πετούν με το έλκηθρο του Άη- Βασίλη, με το Roller Coaster Tornado.

Πού: Τεχνόπολη, Γκάζι, Πειραιώς 100.

Ωράριο λειτουργίας: καθημερινά από τις 10 π.μ. έως τις 22.00 μ.μ.

Τιμή εισιτηρίου: 5,5 ευρώ ανά άτομο. Στην τιμή δεν περιλαμβάνονται τα παιχνίδια του fun Park- υπάρχει πακέτο μαρκών και για τα δέκα παιχνίδια στην τιμή των 22 ευρώ.

Δείτε περισσότερα εδώ

4. Χριστουγεννιάτικο φεστιβάλ παραμυθιών στην Ακαδημία Πλάτωνος

Το πρώτο χριστουγεννιάτικο φεστιβάλ παραμυθιών διοργανώνεται στον πολυχώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος. Η θεατρική σκηνή της Ακαδημίας υποδέχεται την «Βασίλισσα του χιονιού», την «Χιονάτη», «Το παραμύθι χωρίς όνομα» και την «Πεντάμορφη και το Τέρας» για να σας μεταφέρει σε έναν παραμυθένιο κόσμο. Παράλληλα, θα υπάρχουν διαδραστικά προγράμματα για παιδιά, πολύ θεατρικό παιχνίδι ενώ με το που φτάνετε στον χώρο θα σας καλωσορίζει ο ίδιος Άγιος-Βασίλης και οι Νεράιδες των Χριστουγέννων!

Πού: Θέατρο Ακαδημία Πλάτωνος, Μαραθωνομάχων 8 και Σπύρου Πάτση, Βοτανικός.

Ώρες παραστάσεων

«Η Βασίλισσα του χιονιού»: Σάββατο στις 18.30 και Κυριακή στις 15.00.

«Χιονάτη» : Κυριακή στις 11.00.

«Παραμύθι χωρίς Όνομα»: Κυριακή στις 12.30.

«Η Πεντάμορφη και το Τέρας»: Κυριακή στις 17.30.

Γενική είσοδος: 8 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε στο τηλέφωνο 210480330.

5. «Χριστουγεννιάτικα Παιχνιδομαγέματα» στο Θέατρο 104 

Τα Χριστούγεννα... διαφορετικά σε μία πρωτότυπη γιορτινή παράσταση. Ξαφνικά, όλα πηγαίνουν στραβά: τα παιχνίδια ζωντανεύουν, ο Άγιος-Βασίλης χάνει τα γυαλιά του και δεν μπορεί να διαβάσει τις λίστες των παιδιών ενώ ένα ποτάμι από σοκολάτα απειλεί να πνίξει τον βόρειο Πόλο. Και ποιος φταίει για όλα αυτά; Η «Λίνα η Μαγισσουλίνα», που με τις αταξίες της χαλάει το πνεύμα των Χριστουγέννων!

Μία διαδραστική παράσταση με πολύ παιχνίδι και ακόμα περισσότερη... μαγεία, που θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους!

Πού: Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι.

Πότε: κάθε Κυριακή μέχρι 3 Ιανουαρίου στις 15.00.

Τιμή εισιτήριου: 8 ευρώ για παιδιά και 10 ευρώ για ενήλικες.

6. Τα «Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στη Βιέννη», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο Καραγκιόζης κερδίζει ένα μοναδικό δώρο: ένα χριστουγεννιάτικο ταξίδι στη Βιέννη! Τι θα γίνει, όμως, όταν ξαφνικά εκείνος και η γυναίκα του συνειδητοποιούν ότι έχουν ξεχάσει τα... παιδιά μόνα στο σπίτι; Η περιπέτεια ξεκινά όταν δύο διαρρήκτες προσπαθήσουν να διαρρήξουν την παράγκα του Καραγκιόζη γιατί πιστεύουν ότι ο ήρωάς μας είναι... πλούσιος!

Ένα εναλλακτικό θέατρο σκιών με ζωντανή μουσική και πρωτότυπες διασκευές τραγουδιών. Ευκαιρία για τους γονείς να θυμηθούν τα παιδικά τους χρόνια και τα παιδιά να γνωρίσουν τον εθνικό μας ήρωα!

Πού: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη.

Πότε: καθημερινά από 19 έως 29 Δεκεμβρίου στις 17.00.

Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

7. Παγοδρόμιο στο Athens Heart

Το παγοδρόμιο του Athens Heart σάς καλεί να γιορτάσετε τα Χριστούγεννα πάνω στον... πάγο! Βάλτε τα παγοπέδιλά σας και ετοιμαστείτε να χορέψετε στο μεγαλύτερο παγοδρόμιο της Ελλάδας. Το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ότι στεγάζεται από ειδική τέντα, επομένως οι καιρικές συνθήκες δεν θα σταθούν εμπόδιο στην διασκέδασή σας. Ακόμα και αν διστάζετε, εμπιστευθείτε τους έμπειρους προπονητές που βρίσκονται στον χώρο και θα σας βοηθήσουν να κάνετε τα πρώτα σας βήματα στον πάγο!

Πού: Πειραιώς 186, Ταύρος.

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 15.00 μ.μ. έως 23.00 μ.μ και Σαββατοκύριακα 11.00 π.μ. έως 23.00 μ.μ.

Γενική είσοδος: 10 ευρώ (απεριόριστη παραμονή).

Περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ

 

v