Ζωγραφιές κωφάλαλων παιδιών έγιναν έργα υψηλής ραπτικής (και είναι υπέροχα!)

Ζωγραφιές κωφάλαλων παιδιών έγιναν έργα υψηλής ραπτικής (και είναι υπέροχα!)

Η Gentian Minga, διευθύντρια του περιοδικoύ «Living Albania», και η σχεδιάστρια μόδας Mirela Nurce,  συνεργάστηκαν για ένα ξεχωριστό project. H Mirela έφτιαξε μία κανονική συλλογή ρούχων από ζωγραφιές κωφάλαλων παιδιών! Πώς το έκανε; Μάζεψε τα έργα κωφάλαλων μαθητών από τα Τίρανα, τα «τύπωσε» σε υφάσματα από μαλλί και μετάξι και σε αξεσουάρ, όπως τσάντες και ομπρέλες, και έφτιαξε μία πανέμορφη συλλογή γεμάτη χρώματα, βγαλμένη από την φαντασία τους!

Τα ρούχα παρουσιάστηκαν στο κοινό στις 3 Δεκεμβρίου, την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, με τους μικρούς καλλιτέχνες, μάλιστα, να συμμετέχουν στην πασαρέλα δίπλα στα μοντέλα, παρουσιάζοντας περήφανοι τα έργα τους. Το project χαίρει γενικής αναγνώρισης, ενώ κεντρικό πρόσωπο της καμπάνιας είναι η Emina Cunmulaj, η οποία στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με διάσημους οίκους μόδας, όπως η Vogue ενώ ήταν η μούσα του Jean Paul Gautier.

Το moto του ξεχωριστού αυτού εγχειρήματος ήταν: Άτομα με αναπηρίες, αλλά με πολλά ταλέντα! Και όχι άδικα... Τα παιδιά μάς απέδειξαν ότι οι σωματικές ικανότητες δεν χρειάζονται για να εκφραστεί κανείς όπως θέλει, αρκεί να αφήσει τον εαυτό του ελεύθερο να δημιουργήσει!

Θαυμάστε τα έργα των παιδιών στις παρακάτω φωτογραφίες:

Πηγή: boredpanada.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v