Πώς να φτιάξετε χριστουγεννιάτικα στολίδια με οικογενειακές φωτογραφίες

Πώς να φτιάξετε χριστουγεννιάτικα στολίδια με οικογενειακές φωτογραφίες

Μπορείτε με απλά υλικά και μηδενική επιδεξιότητα να φτιάξετε χριστουγεννιάτικα στολίδια χρησιμοποιώντας οικογενειακές φωτογραφίες. Κάντε το δέντρο ή τις χριστουγεννιάτικες γιρλάντες πιο προσωπικά από ποτέ κοσμώντας τα με τα πρόσωπα αυτών που αγαπάτε ή, εναλλακτικά, κάντε τα πρωτότυπα στολίδια δώρο στους παππούδες, τις γιαγιάδες, τις αγαπημένες θείες ή όπου αλλού πιστεύετε ότι... «θα πιάσουν τόπο».

Τι θα χρειαστείτε

Μια διάφανη μπάλα

Την αγαπημένη σας οικογενειακή φωτογραφία

Ένα μολύβι ή στυλό

Ένα ψαλίδι

Κόλλα ή ταινία διπλής όψεως

Πετονιά ή σπάγκο

Ένα μικρό κομμάτι χαρτόνι

Μια κορδέλα

Λίγη χρυσόσκονη

Χάντρες ή πετρούλες της επιλογής σας

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Βρείτε ένα ποτήρι νερού στο οποίο χωράει η διάφανη μπάλα, χωρίς να βυθίζεται και χρησιμοποιήστε το για να φτιάξετε το περίγραμμα του κύκλου.
Αναποδογυρίστε το ποτήρι πάνω στη φωτογραφία που επιλέξατε και «κλείστε» τα πρόσωπα που εικονίζονται σε ένα κύκλο, χρησιμοποιώντας το μολύβι ή το στυλό.

Βήμα 2ο

Φτιάξτε το ίδιο περίγραμμα πάνω στο χαρτόνι του χρώματος που προτιμάτε και γράψτε πάνω του τα ονόματα της οικογένειάς σας, την ημερομηνία γέννησης του παιδιού ή απλώς «Καλά Χριστούγεννα!».
Κολλήστε «πλάτη» με «πλάτη» τη φωτογραφία και το χαρτόνι, χρησιμοποιώντας ταινία διπλής όψεως ή κόλλα.

Βήμα 3ο

Φτιάξτε με ένα μικρό ψαλιδάκι ή τη μύτη ενός διαβήτη μια μικρή τρύπα στο πάνω μέρος της φωτογραφίας και περάστε από μέσα ένα μεγάλο κομμάτι από τον σπάγκο ή την πετονιά.

Βήμα 4ο

Ξεβιδώστε ή ανοίξτε την μπάλα από πάνω και διπλώστε σε ρολό τη φωτογραφία.
Βάλτε την μέσα στη μπάλα και με το στυλό ή το μολύβι σας «ανοίξτε» την ούτως ώστε να καταλάβει όλο τον διαθέσιμο χώρο κρατώντας αντίσταση από την πετονιά.

Βήμα 5ο

Στο «καπάκι» της μπάλας, θα βρείτε μικρές τρύπες από τις οποίες περνιέται το κορδόνι ή το γαντζάκι τους. Απ' αυτές, περάστε τις δύο άκρες του σπάγκου ή της πετονιάς και δέστε τις με κόμπους -περισσότερους από έναν, για να εξασφαλίσετε ότι δεν θα ανοίξει.

Βήμα 6ο

Περάστε από τη θηλιά που έχει σχηματίσει η δεμένη πετονιά μια κορδέλα στο χρώμα που προτιμάτε και κρεμάστε στο δέντρο το ιδιαίτερο στολίδι σας.

Δείτε τη διαδικασία αναλυτικά στις φωτογραφίες:

Χρήσιμα tips και πληροφορίες

1. Πριν τοποθετήσετε την φωτογραφία μέσα στην μπάλα, πασπαλίστε την με γκλίτερ ή χρυσόσκονη. Ακόμα, μπορείτε να βάλετε μέσα μικρές χάντρες ή φυλλαράκια από το δέντρο σας.

2. Μπορείτε να βάλετε στην μπάλα τον πρώτο υπέρηχο του παιδιού σας ή την πρώτη του φωτογραφία, για να αποτελεί έτσι ένα στολίδι-ανάμνηση του ερχομού του στον κόσμο.

3. Δεν είναι απαραίτητο το στολίδι σας να είναι μπάλα. Μπορείτε να βάλετε τη φωτογραφία σε ένα στολίδι οποιουδήποτε σχήματος, αυτοσχεδιάζοντας με τα υλικά και τα σχήματα.

4. Διάφανες μπάλες μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα με εποχιακά είδη. Δείτε για παράδειγμα αυτές.

5. Την πιο πλήρη αγορά... μπιχλιμπιδίων θα βρείτε στο, λεγόμενο, ιστορικό τρίγωνο της Αθήνας. Στις οδούς Κολοκοτρώνη, Πραξιτέλους, Αγίου Μάρκου και πέριξ, υπάρχουν άφθονα μαγαζιά με υλικά για κοσμήματα και χειροτεχνίες που ικανοποιούν και τα πιο απαιτητικά γούστα. Δείτε για παράδειγμα εδώ.

Πηγή: fynesdesigns.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v