10 χρήσιμα tips για τα σουτιέν που δεν γνωρίζατε

10 χρήσιμα tips για τα σουτιέν που δεν γνωρίζατε

Τιράντες που πέφτουν ή που κάνουν την εμφάνισή τους όταν δεν θέλουμε, το σύρμα που φεύγει από την θέση του είναι και η γρήγορη φθορά ακόμα ακόμα και ενός καινούριου σουτιέν μερικά μόνο από τα πιο οικεία προβλήματα των γυναικών με το πιο sexy αλλά κάποιες φορές άβολο εσώρουχό τους. Όσο απαραίτητα και αν είναι τα σουτιέν, τόσο για την εμφάνιση ή ακόμα και την υγεία του στήθους, άλλο τόσο ενοχλητικά μπορεί να γίνουν, ειδικά όταν θέλουμε να ετοιμαστούμε και ο χρόνος μάς πιέζει! Δείτε πώς, με κάποιες απλές συμβουλές μπορείτε να αποφύγετε τα... ατυχήματα με τα σουτιέν και να τα κάνετε να διατηρήσουν την αρχική τους φόρμα περισσότερο.

1. Ελέγξτε αν φοράτε το σωστό σουτιέν με μία μόνο κίνηση

Το να βρει μία γυναίκα το σωστό νούμερο σουτιέν είναι το πρώτο σημαντικό βήμα για να φορέσει σωστά ένα σουτιέν! Αν δεν είστε σίγουρη ότι φοράτε το σωστό μέγεθος, το τρικ είναι πολύ απλό. Βάλτε τα δύο δάχτυλα, τον δείκτη και το μέσο κάτω από το λάστιχο και δείτε αν «χωράνε». Σε περίπτωση που «ασφυκτιούν» το πιθανότερο είναι να φοράτε τουλάχιστον ένα νούμερο μικρότερο από αυτό θα έπρεπε, ενώ αν χωράει ολόκληρη η παλάμη σας κάτω από το λάστιχο, μάλλον το έχετε παρακάνει με το μεγαλύτερο νούμερο.

2. Αποθηκεύστε τα σουτιέν σας ανοιχτά

Μην τα διπλώνετε, ακόμα και αν γλυτώνετε αρκετό χώρο. Βάλτε τα σε ένα συρτάρι ανοιχτά έτσι ώστε να μπορούν να «αναπνέουν». Διαφορετικά, το ύφασμα θα φθαρεί, το σουτιέν θ' αποκτήσει μικρά, ανεπιθύμητα εξογκώματα και δεν θα ζήσει για πολύ ακόμα!

3. Ράψτε ένα κανονικό σουτιέν σε ένα εξώπλατο φόρεμα!

Αν έχετε αρκετά παλιά σουτιέν που πλέον δεν χρησιμοποιείτε, μην τα πετάξετε. Ράψτε το μπροστινό μέρος του σουτιέν πάνω στο φόρεμα. Έτσι,δεν θα χρειαστεί ν' αγοράσετε τα ειδικά σουτιέν από σιλικόνη, των οποίων το αποτέλεσμα μπορεί να είναι αμφίβολο, ούτε να ξοδέψετε επιπλέον χρήματα!

4. Βάλτε τα σε μία κρεμάστρα

Για να μην τα έχετε σκορπισμένα ανάμεσα στα ρούχα αλλά και για να τα βοηθήσετε να κρατήσουν το σχήμα τους περισσότερο, απλώς βάλτε τα σε μία κρεμάστρα στηριζόμενα όχι από τις τιράντες αλλά από την ένωση. Εξοικονομείτε χώρο και διασφαλίζετε ότι το «στητό» σχήμα τους θα διαρκέσει πολύ περισσότερο.

5. Σερβιετάκι για το σύρμα που θέλει να δραπετεύσει

Φοράτε το σουτιέν και διαπιστώνετε ότι το σύρμα του σας ενοχλεί, ή μάλλον, σας πονάει υπερβολικά! Και τότε, το βλέπετε να ξεπροβάλλει απειλητικά από την θέση του. Για να το «συνετίσετε» αλλά και να μην ξοδέψετε χρήματα σε καινούριο σουτιέν ακόμα, κόψτε ένα σερβιετάκι σε μικρά κομμάτια, πάρτε μία λωρίδα του και καλύψτε το επίμαχο σημείο του σουτιέν. Απλώς προσέξετε να καλύπτει την μπροστινή αλλά και την πίσω μεριά του σουτιέν. Δεν χρειάζεται ούτε κόλλα! Η σύνθεσή του θα το κάνει να κολλήσει πάνω στο σουτιέν πανεύκολα!

Πρόκειται για ένα προσωρινό μέτρο ασφαλείας, που θα σας "σώσει" μέχρι να κάνετε την καινούρια σας αγορά.

6. Συνδετήρας για τις τιράντες

Αν θέλετε να κάνετε ένα σουτιέν αθλητικό, είτε για να μην φαίνονται οι τιράντες κάτω από το αγαπημένο σας μπλουζάκι είτε γιατί σας βολεύει περισσότερο το δέσιμο, με ένα συνδετήρα έχετε την λύση! Βάζετε τις δύο τιράντες μέσα και τις "καμουφλάρετε" σε χρόνο dt!

Σε περίπτωση που δεν σας άρεσε αυτή η ιδέα, μπορείτε να αγοράσετε τα ειδικά κλιπς που κυκλοφορούν στο εμπόριο και φέρνουν κοντά τις τιράντες στο σημείο που θέλετε.
Μπορείτε να τα δείτε online εδώ.

7. Κάντε το στραπλες σουτιέν σας πιο σταθερό

Βάλτε κανονικά στην μία εσοχή το κλιπ της τιράντας και στη συνέχεια περάστε την από μπροστά. Έπειτα, περάστε και την άλλη άκρη της τιράντας στην ειδική θέση της και τελειώσατε. Η τιράντα θα «ασφαλίσει» το σουτιέν και εσείς δεν θα φοβάστε για ανεπιθύμητα ατυχήματα.

8. Μην τα πλένετε κατευθείαν στο πλυντήριο

Το ιδανικό θα ήταν να πλένουμε τα σουτιέν στο χέρι, αλλά επειδή ο χρόνος είναι περιορισμένος και η κούραση πολλή, προτιμήστε να χρησιμοποιείτε μία ειδική θήκη πλυσίματος για σουτιέν όταν τα βάζετε στο πλυντήριο, που θα τα προστατεύσει από φθορές και θα τα βοηθήσει να διατηρήσουν το σχήμα τους. 

9. Μην τα στεγνώνετε στην απλώστρα

Είτε τα κρεμάσετε από τις τιράντες είτε από το λάστιχο, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: το νερό που συσσωρεύεται στις ξεχειλώνει το σουτιέν και χάνει το σχήμα του πολύ γρήγορα. Η ιδανική λύση είναι να τα απλώνετε πάνω σε μια πετσέτα και να τα αφήσετε να στεγνώσουν εκεί. Αποφύγετε όσο μπορείτε τα μανταλάκια, γιατί η πίεση που δημιουργούν μπορεί να φθείρει το ύφασμα του σουτιέν.

10. Πάρτε το αθλητικό σουτιέν μαζί σας στο μπάνιο

Τα αθλητικά σουτιέν χρειάζονται πλύσιμο μετά από κάθε χρήση λόγω του ιδρώτα που αποβάλλουμε όταν γυμναζόμαστε. Για να μην περιμένετε πότε θα ξαναμαζευτούν τα ρούχα για το επόμενο πλυντήριο, πολύ απλά πάρτε το μαζί σας στο μπάνιο. Πριν μπείτε στο ντους, βάλτε λίγο ζεστό νερό και απορρυπαντικό, τρίψτε το για δύο λεπτά και αφήστε το στεγνώσει δτο δοκάρι της κουρτίνας του μπάνιου. Το επόμενο πρωί θα είναι πάλι έτοιμο για... γυμναστική!

v