5 χτενίσματα με πλεξούδα

5 χτενίσματα με πλεξούδα

Όποιο κι αν είναι το μήκος των μαλλιών σας, όσο επίσημη ή καθημερινή κι αν είναι η περίσταση, το μόνο βέβαιο είναι ότι η πλεξούδα θα δώσει στιλ στην εμφάνισή σας.

Δείτε οδηγίες για το πώς θα κάνετε μόνες σας 5 ξεχωριστά χτενίσματα με πλεξούδες.

Γαλλική πλεξούδα

Δεν ξέρετε να κάνετε γαλλική πλεξούδα; Τι θα έλεγε η γιαγιά σας αν σας άκουγε;

Πώς θα την κάνετε: Δείτε αναλυτικές οδηγίες στο παρακάτω video:

Πλεξούδα και κότσος
Πλεξούδα και κότσος

Ιδανικό για τα ζεστά βράδια, το χτένισμα αυτό αποτελείται από μία ανάποδη γαλλική πλεξούδα που καταλήγει σε έναν χαλαρό κότσο.

Πώς θα την κάνετε; Αναποδογυρίστε το κεφάλι σας και δημιουργήστε την παραδοσιακή γαλλική πλεξούδα ξεκινώντας από το σβέρκο και συνεχίζοντας προς το κεφάλι. Όταν θα έχετε φτάσει στην κορυφή του κεφαλιού τραβήξτε όλα τα μαλλιά σε μία αλογοουρά. Δέστε τα με ένα λαστιχάκι και έπειτα τυλίξτε τα γύρω από αυτό και χρησιμοποιήστε τσιμπιδάκια για να στερεώσετε τον κότσο. Ψεκάστε τα μαλλιά με λίγη λακ και το χτένισμά σας είναι έτοιμο!

Αλογοουρά με γαλλική πλεξούδα
Αλογοουρά με γαλλική πλεξούδα

Ένα εντυπωσιακό χτένισμα για όλη την διάρκεια της ημέρας που θα κάνει τα μαλλιά σας να δείχνουν πλούσια και το στιλ σας ανέμελο και σέξι.

Πώς θα την κάνετε: Ψεκάστε τις ρίζες των μαλλιών σας με στεγνό σαμπουάν για να τους δώσετε όγκο (θα το βρείτε σε όλα τα μεγάλα κομμωτήρια). Χωρίστε τα μαλλιά σας οριζόντια, από το ένα αυτί προς το άλλο και δέστε το κάτω μέρος σε μια πρόχειρη αλογοουρά για να μην εμποδίζει. Έπειτα χωρίστε το πάνω μέρος σε τρία ίσα μέρη (αριστερά, δεξιά και κέντρο). Πιάστε το κεντρικό μέρος με ένα κλάμερ για να μην εμποδίζει. Κάντε γαλλικές πλεξούδες στα δύο πλαϊνά μέρη, ξεκινώντας από έξω (από τα αυτιά) και συνεχίζοντας προς την κορυφή του κεφαλιού, εκεί που θα πιάσετε την τελική αλογοουρά. Αφού τελειώσετε με τις δύο πλεξούδας πιάστε το πάνω και το κάτω μέρος των μαλλιών με ένα λαστιχάκι, γύρω από το οποίο θα τυλίξετε τις άκρες από τις πλεξούδες και θα τις στερεώσετε με τσιμπιδάκια.

Πλεξούδα ψαροκόκαλο

Από τις πλέον δημοφιλείς πλεξούδες είναι η λεγόμενη «πλεξούδα ψαροκόκαλο».

Πώς θα την κάνετε: Δείτε αναλυτικές οδηγίες στο παρακάτω video:

Πλεξούδα στέφανο
Πλεξούδα στέφανο

Την είδαμε αμέτρητες φορές στην Sienna Miller και την Emma Watson και αποτελεί ιδανικό χτένισμα δροσιάς για όσες έχουν πολύ μακριά μαλλιά.

Πώς θα την κάνετε: Απλώστε μία κρέμα κατά του φριζαρίσματος στα μαλλιά σας για να μην πετάγονται μικρές τριχούλες όταν θα έχετε τελειώσει. Ξεκινώντας λίγο πάνω από το δεξί αυτί, κάντε γαλλική πλεξούδα σε μία τούφα μαλλιών πάχους 5 εκατοστών και συνεχίστε μέχρι την κορυφή του κεφαλιού και συνεχίστε να πλέκετε τα μαλλιά σας μέχρι τις άκρες. Εκεί θα τα πιάσετε με ένα λαστιχάκι για να μην λυθεί η πλεξούδα. Στερεώστε την πλεξούδα ως στέφανο γύρω από τα κεφάλι σας και στηρίξτε την άκρη της με ένα τσιμπιδάκι στο σημείο από όπου ξεκινήσατε.

v