Πώς είναι το σεξ μετά την γέννα

Πώς είναι το σεξ μετά την γέννα

Μετά την εγκυμοσύνη, πολλά αλλάζουν, είτε προς το χειρότερο είτε προς το καλύτερο, με το σεξ να έχει τα πρωτεία! Οι απορίες πολλές και το άγχος, ειδικά για μία νέα μητέρα που θέλει να παραμείνει και θελκτική σύντροφος, ακόμα περισσότερο. Πώς είναι το σεξ μετά τον τοκετό και, το κυριότερο, είναι κάτι που την ενδιαφέρει; Δείτε τι εξομολογήθηκαν κάποιες μαμάδες για την πρώτη τους σεξουαλική επαφή μετά τη γέννα! Οι απόψεις διίστανται...

1. «Είχα πολλές κράμπες στα πόδια γιατί οι γοφοί μου είχαν «ανοίξει» από τον τοκετό, αλλά η αίσθηση ήταν απίστευτη-επιτέλους!»

2. «Έμπαινε ένα μητροσκόπιο από λάστιχο μέσα μου. Καθόλου απολαυστικό. Δεν μπορούσαμε να συνεχίσουμε.»

3. «Πώς να το περιγράψω... Ήταν σαν να βάζει κανείς το δάχτυλό του μέσα σε ζελέ!»

4. «Την πρώτη φορά που έκανα σεξ μετά την γέννηση της κόρης μου, δεν το ευχαριστήθηκα. Ο γιατρός μού συνέστησε να περιμένω έξι εβδομάδες μετά την γέννα, αλλά μάλλον δεν αρκούσαν. Ένιωθα σαν να μην μου ανήκε το σώμα μου. Το στήθος μου είχε μεγαλώσει υπερβολικά- κάτι που ξετρέλανε τον άντρα μου- και δεν είχα καν το θάρρος να δω πώς ήμουν... κάτω. Η πρώτη μας προσπάθεια ήταν τρομακτική. Πονούσα πολύ περισσότερο από την πρώτη φορά που έκανα σεξ. Σταματήσαμε πριν ακόμα αρχίσουμε γιατί νόμιζα ότι θα ούρλιαζα από τον πόνο και το μωρό θα ξύπναγε απ' τις φωνές! Χρειαζόμουν περισσότερο χρόνο για να συνηθίσω στην ιδέα, σωματικά αλλά και ψυχολογικά.»

5. «Ήμουν τρομοκρατημένη. Στην αρχή, δεν ήθελα ούτε να το σκέφτομαι! Αλλά δώδεκα εβδομάδες μετά τον τοκετό, είχε έρθει η ώρα- και τελικά ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Πίστευα ότι επειδή θα είχα «ανοίξει», δεν θα το απολάμβανα, αλλά ήμουν αρκετά στενή για να το ευχαριστηθώ. Ήταν το ίδιο με πριν, ίσως και λίγο καλύτερα.»

6. «Ήταν σαν την πρώτη μου φορά. Είχα πολύ άγχος και σκεφτόμουν συνεχώς ότι το μωρό θα μας ...διακόψει!»

7. «Ένιωθα λες και «καιγόμουν» κάτω- και όχι με την καλή έννοια!»

8. «Είχα την αίσθηση ενός συνεχούς καψίματος. Την επόμενη φορά χρησιμοποιήσαμε λιπαντικό και η κατάσταση βελτιώθηκε πολύ!»

9. «Στην αρχή πόναγα, μου θύμισε αρκετά την πρώτη μου φορά. Μετά από λίγη ώρα, όμως, άρχισα να το απολαμβάνω. Ορμόνες!»

10. «Ανυπόφορος πόνος. Όταν γέννησα την κόρη μου, αναγκάστηκα να κάνω ράμματα, με αποτέλεσμα να υποφέρω κάθε φορά που προσπαθούσαμε με τον άντρα μου.»

11. «Μετά το πρώτο μου παιδί, το σεξ ήταν πολύ δύσκολο, γιατί είχα «τραυματιστεί» στην γέννα. Σταδιακά, η κατάσταση βελτιώθηκε. Αντίθετα, στο δεύτερο μωρό, δεν είχα κανένα πρόβλημα. Απλώς, έχω την αίσθηση ότι ανά πάσα στιγμή τα παιδιά θα έρθουν τρέχοντας μέσα στο δωμάτιο.»

12. «Ένα ποτήρι κρασί και αρκετό λιπαντικό βοηθούσαν, χωρίς όμως να κάνουν θαύματα. Ο γιατρός είπε να περιμένω έξι εβδομάδες, οπότε νόμιζα ότι μέχρι τότε η «πληγή» θα είχε επουλωθεί. Ωστόσο, μόλις έξι μήνες μετά άρχισα να ευχαριστιέμαι και πάλι το σεξ.»

13. «Ήταν υπερβολικά καλό. Ήταν σαν την πρώτη μου φορά, αλλά χωρίς πόνο. Την βάζω σίγουρα στις πέντε καλύτερες φορές!»

14. «Πονούσα πάρα πολύ. Προσπαθήσαμε αρκετές φορές αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Τελικά, χρειάστηκε να κάνω μία μικρο-επέμβαση για να αφαιρέσω έναν ιστό που είχε προκληθεί από την καισαρική και δεν με άφηνε να απολαύσω το σεξ. Άξιζε η ταλαιπωρία!»

15. «Φοβόμουν πολύ. Έπρεπε να περιμένω οκτώ εβδομάδες για να επανέλθει το σώμα στην αρχική του κατάσταση. Ωστόσο, η ιδέα να κάνω σεξ ενώ δύο μήνες πριν είχα γεννήσει το μωρό μου, δεν βοηθούσε την ερωτική μου διάθεση.»

16. «Ένιωθα σαν να είχα ένα σκουριασμένο κοντάρι μέσα μου, τουλάχιστον για έξι μήνες μετά την γέννηση του μωρού μου. Μετά, υπήρξε βελτίωση.»

17. «Ήταν σαν την πρώτη φορά, αλλά με περισσότερη... χαλάρωση, ίσως λόγω της πλαδαρής μου κοιλιάς, και με περισσότερα έξοδα, αφού έπρεπε οπωσδήποτε να χρησιμοποιούμε λιπαντικό!»

18. «Αισθανόμουν ότι είχα μέσα μου ένα ρολό από γυαλόχαρτο!»

19. «Ένιωθα ότι με μαχαίρωναν! Με τον καιρό και με πολύ λιπαντικό, τα πράγματα έγιναν καλύτερα.»

20. «Ήταν σαν έμπαινε βαμβάκι μέσα μου. Δεν αισθανόμουν τίποτα!»

21. «Το σεξ μετά την γέννα ήταν απίστευτο. Ένιωθα δυνατή και sexy- ποτέ άλλοτε δεν είχα τόση αυτοπεποίθηση! Το ότι ο ερχομός του μωρού βελτίωσε την ερωτική μας ζωή ήταν μία ευχάριστη έκπληξη!» »

22. «Γέννησα με καισαρική και λίγο καιρό μετά την εγκυμοσύνη, όλα ήταν όπως πριν! Απλώς χρειάζεσαι χρόνο να συνηθίσεις και πάλι το σώμα σου.

23. «Ήταν πολύ καλό! Σαν την πρώτη φορά, με την διαφορά ότι τώρα ήξερα τι να κάνω.»

24. «Το σεξ μετά την καισαρική ήταν φανταστικό. Στην αρχή φοβόμουν αλλά έκανα λάθος!»

25. «Ένιωθα ότι με έκοβαν και αιμορραγούσα αρκετό καιρό. Όταν έφτανα σε οργασμό, το στήθος μου έσταζε γάλα. Χρειάστηκε πολύ λιπαντικό και πολλή υπομονή μέχρι να βελτιωθεί η ερωτική μας ζωή!»

26. «Πονούσα αλλά δεν υπέφερα. Σίγουρα δεν το απόλαυσα αλλά πιστεύω ότι το πρόβλημα ήταν περισσότερο στο μυαλό μου παρά στο σώμα. Απλώς, μετά από εννιά μήνες εγκυμοσύνης, ήθελα το σώμα μου να είναι μόνο δικό μου!»

27. «Ήταν περίεργο και για τους δυο μας. Προσπαθούσα να δεχτώ το καινούριο μου σώμα- ευτυχώς ο άντρας μου με έκανε να αισθάνομαι πανέμορφη.»

28. «Έμοιαζε με πρωκτικό σεξ με την διαφορά ότι... δεν ήταν!»

29. «Ήταν απίστευτο. Μετά από αρκετούς μήνες αποχής, το χρειαζόμουν!»

30. «Ο πόνος ήταν απερίγραπτος. Ο κόλπος μου είχε κλείσει περισσότερο από το κανονικό και έτσι αναγκάστηκα να ξαναμπώ στο χειρουργείο για μία μικρο-επέμβαση. Συνολικά, απείχα πέντε μήνες. Ωστόσο, μετά την γέννα η αυτοπεποίθησή μου ανέβηκε στα ύψη! Όταν φέρνεις στον κόσμο ένα παιδί, αισθάνεσαι ότι έχεις υπερ-δυνάμεις.»

Πηγή: cosmopolitan.com

v