Πώς να βγαίνετε πάντα όμορφη στις φωτογραφίες

Πώς να βγαίνετε πάντα όμορφη στις φωτογραφίες

Οι φωτογραφίες είναι μία... μάστιγα της εποχής, από την οποία λίγοι έχουν καταφέρει να ξεφύγουν. Είτε ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που θέλουν να απαθανατίζουν την κάθε τους στιγμή είτε πολύ απλά, όταν- σπάνια- βγαίνετε φωτογραφία, δεν είστε ευχαριστημένη με την εικόνα που αποτυπώνει ο φωτογραφικός φακός, με λίγα, μικρά τρικ θα καταφέρετε να τον ξεγελάσετε και να μείνετε κάτι παραπάνω από ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα.

Στάση του Σώματος

1. Λυγίστε τα γόνατα

Αν μόλις ακούτε τις λέξεις: «Έτοιμη; Βγάζω!», κυριολεκτικά... παγώνετε και μένετε στήλη άλατος, με μία μικρή κίνηση, θα διορθώσετε τα πάντα στη στιγμή! Λυγίστε τα γόνατα και χαλαρώστε τον κορμό. Όσο ψηλή και αν προσπαθείτε να φανείτε στη φωτογραφία, ένα τόσο... ευθυτενές αποτέλεσμα σίγουρα δεν πρόκειται να λειτουργήσει υπέρ σας.

2. Δώστε λίγη κίνηση στο σώμα σας

Πολλοί κάνουν το λάθος να «στήνονται» όταν έρθει η ώρα να πουν «cheese»! Αυτόματα, η φωτογραφία είναι καταδικασμένη. Προτιμήστε μία φυσική πόζα και αποφύγετε τις «αλύγιστες» στάσεις του σώματος, που θα σας κάνουν να φαίνεστε αυστηρή και αγέλαστη.

Βάλτε τα χέρια χαλαρά στις τσέπες, λυγίστε ελαφρά το ένα πόδι και φορέστε το καλύτερό σας χαμόγελο! Για ένα φυσικό αποτέλεσμα, σκεφτείτε ότι το σώμα σας σχηματίζει νοητά ένα «φιδάκι» και όχι μία ευθεία γραμμή.

3. Στρέψτε ελαφρά το σώμα σας

Λένε ότι ο φακός προσθέτει κιλά, πόσο μάλλον αν και εμείς τον προκαλούμε! Για να φαίνεστε ακριβώς όπως είστε, ίσως και λίγο αδυνατισμένη, στρέψτε το σώμα σας κατά τα ¾ προς την φωτογραφική μηχανή ή το κινητό.

Φέρτε το ένα πόδι πιο μπροστά και χαμηλώστε το λαιμό, δημιουργώντας έτσι την εικόνα μιας πιο μικροκαμωμένης σιλουέτας. Ποιος χρειάζεται το photoshop;

4. Προσέξτε πού βάζετε τα χέρια σας

Η αμηχανία πολλών για το «τι θα κάνουν» με τα χέρια τους, τους οδηγεί στο αντίθετο αποτέλεσμα. Προσπαθήστε να μην κρύβετε το σώμα με τα χέρια ή το πρόσωπο με τα δάχτυλα. Για πιο φυσικό αποτέλεσμα, λυγίστε τη μία μεριά και αφήστε τα ελεύθερα. Ποιο είναι το μυστικό; Να μην σκέφτεστε: «πού να τα βάλω τώρα!».

5. Χαμηλώστε τους ώμους και γείρετε ελαφρά

Χαμηλώστε τους ώμους και στηριχτείτε κυρίως στη μια πλευρά. Μην τονίζετε τους αγκώνες- έτσι θα φαίνεστε πιο μεγαλόσωμη και «ανοιχτή». Λυγίστε ελαφρώς προς τη μια μεριά, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση των ¾ που αναφέρθηκε και νωρίτερα.

6. Σκύψτε ελαφρώς το κεφάλι

Λυγίστε ελαφρώς το κεφάλι, έτσι ώστε το πηγούνι να φτάνει μέχρι τον μισό λαιμό. Γυρίστε και πάλι προς τη μία μεριά και χαμογελάστε! Τόσο απλά.

Πηγή: boredpanda.com

Μακιγιάζ

 1. Φροντίστε να φοράτε το σωστό χρώμα make-up

Στις φωτογραφίες οι χρωματικές δυσαρμονίες... «κάνουν μπαμ»! Αν για παράδειγμα, φοράτε μία σκούρα απόχρωση πούδρας ή makeup, η διαφορά με τον λαιμό και το στέρνο θα είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Για ν' αποφύγετε τυχόν διχρωμίες, εφαρμόστε μία στρώση και στα ανοιχτόχρωμα σημεία που φαίνονται, εκτός του προσώπου.

2. Γεμίστε τα φρύδια σας

Πάντα χωρίς υπερβολές! Με ένα μολύβι, γεμίστε τα φρύδια στη φυσική τους απόχρωση, ή, οι πολύ τολμηρές και όσες «πιάνει το χέρι τους», ένα τόνο πιο σκούρο. Θα σας δώσουν «χαρακτήρα» και ένα έντονο βλέμμα, που θα διαπεράσει το φακό. Προσοχή, μόνο να μην το παρακάνετε- δεν υπάρχει λόγος να φαίνεται ότι κάνατε τατουάζ φρυδιών.

3. Μην ξεχνάτε τη μάσκαρα

Η μάσκαρα είναι πάντα απαραίτητη. Μην παραλείψετε να εφαρμόσετε τουλάχιστον δύο στρώσεις, χωρίς φόβο και πάθος! Οι μεγάλες βλεφαρίδες, εκτός από ένα βλέμμα που μαγνητίζει, κάνουν τα μάτια να φαίνονται μεγαλύτερα, κάτι που σίγουρα θέλετε σε μα φωτογραφία.

4. Αποφύγετε τις καφέ αποχρώσεις στο ρουζ

Οι καφέ, γήινες αποχρώσεις θα «σκοτεινιάσουν» το βλέμμα σας, με αποτέλεσμα να φαίνεστε πιο άγρια. Γι' αυτό, προτιμήστε τις πιο ζεστές ροζ ή πορτοκαλί αποχρώσεις στην απαλή τους εκδοχή και εφαρμόστε στα «μήλα» του προσώπου με φορά προς τα πλάγια και πάνω.

5. Φωτίστε τα χείλη με... προσοχή

Οι έντονες αποχρώσεις του κόκκινου, του μωβ και τα σκούρα χρώματα στα χείλη δεν κολακεύουν το πρόσωπο όπως φαίνεται στο φακό, γιατί το μάτι «πέφτει» πάνω τους, δημιουργώντας χρωματικές ανισορροπίες στην εικόνα. Επιλέξτε κραγιόν ή lip gloss σε ματ, nude και απαλές ροζ και ροδακινί αποχρώσεις.

Φόντο

1. Δώστε βάση στο φωτισμό

Ο σωστός φωτισμός είναι από το παν σε μια φωτογραφία, ακόμα και αν έχετε τις γνώσεις να τον «πειράξετε» μόνη σας αργότερα. Καθήστε σε μια γωνία με φυσικό φως, όπου το πρόσωπο θα «λάμπει» επαρκώς.

2. Προτιμήστε ένα ανοιχτόχρωμο φόντο

Το ανοιχτόχρωμο φόντο θα «φωτίσει» τη φωτογραφία αλλά και το πρόσωπό σας. Αποφύγετε τα έντονα και γεμάτα μοτίβα, στα οποία το μάτι «χάνεται»- και εσείς μαζί του. Επιπλέον, υπάρχει το ενδεχόμενο ένα φόντο γεμάτο σχέδια είτε να σας «καταπιεί» ή σε κάποιες περιπτώσεις, να τονίζει τις ατέλειες του σώματός σας.

3. Αποφύγετε τις σκιές

Οι σκιές στις φωτογραφίες δεν κολακεύουν. Μπορούν να «αγριέψουν» το βλέμμα, να σας προσθέσουν μουστάκι, κηλίδες ή «ρυτίδες» εκεί που δεν θέλετε.

Έξυπνα tips

1. Βάλτε τη γλώσσα πίσω από τα δόντια και χαμογελάστε. Το μικρό αυτό τρικ θα «μαλακώσει» τις εκφράσεις του προσώπου σας και το χαμόγελο δεν θα φαίνεται ότι βγήκε με το... ζόρι!

2. Κλείστε τα μάτια και ανοίξτε τα ένα δευτερόλεπτο πριν ακούσετε το χαρακτηριστικό «κλικ». Έτσι, δεν θα έχετε γουρλωμένα μάτια, αλλά ένα φυσικό βλέμμα.

3. Μην κολλάτε τα χέρια στο σώμα. Για φυσική στάση, πρέπει να είναι δίπλα στο σώμα, και όχι πάνω του.

4. Για να μην αποκτήσετε... «διπλοσάγονο» στη φωτογραφία , σηκώστε ελαφρώς το λαιμό και προτάξτε το μέτωπό σας μπροστά. Στη συνέχεια, χαμηλώστε ελαφρώς το πηγούνι.

5. Κοιτάξτε ακριβώς πάνω από το φακό και χαμηλώστε ελάχιστα το πηγούνι. Το τρικ αυτό θα σας επιτρέψει να εστιάσετε ακριβώς στο σωστό σημείο της φωτογραφίας.

 

v