Πώς να κάνετε το υπνοδωμάτιό σας κουκλίστικο

Πώς να κάνετε το υπνοδωμάτιό σας κουκλίστικο

Σε άρθρα για την καταπολέμηση του άγχους, βρίσκει κανείς σχεδόν πάντα τη συμβουλή: ανανεώστε την κρεβατοκάμαρά σας. Το δωμάτιό μας είναι ο πιο προσωπικός από τους χώρους του σπιτιού μας. Φιλοξενεί τα όνειρά μας, τις βραδινές μας ανησυχίες, τα ρούχα και τα κοσμήματά μας, τις ερωτικές μας περιπέτειες και, γενικά, είναι ένας χώρος που μπορεί να φτιάξει ή να χαλάσει τη διάθεσή μας σε χρόνο dt.

Ψάξαμε και βρήκαμε μερικές απλές ιδέες ανανέωσης που θα κάνουν την κρεβατοκάμαρά σας παραμυθένια, άνετη και στιλάτη. Με απλά υλικά και καλή διάθεση, μπορείτε να μεταμορφώσετε τον χώρο σας σε ένα... ιδιωτικό παλατάκι.

To κεφαλάρι δίνει στιλ

Κι αν το κρεβάτι σας δεν έχει, δεν πειράζει! Μπορείτε να δημιουργήσετε μια «απομίμηση», τοποθετώντας ένα ράφι πάνω απ' το κρεβάτι στο ίδιο μήκος μ' αυτό. Πάνω στο ράφι μπορείτε να βάλετε κορνίζες με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, βιβλία ή γλαστρούλες με φυτά εσωτερικού χώρου.

Τα κάδρα έμειναν στο ράφι

Ένα ραφάκι (που δεν κοστίζει πολύ) κατά μήκος ενός τοίχου του δωματίου σας, μπορεί να το μεταμορφώσει. Πάνω τοποθετήστε εργάκια τέχνης, κορνίζες και βάζα και κάντε το δωμάτιό σας πιο προσωπικό.

Βάλτε τον καθρέφτη στο πάτωμα για... μποέμ αποτελέσματα

Τοποθετήστε τον καθρέφτη τοίχου στο πάτωμα και στολίστε τον με φωτάκια (αν δεν έχετε καθρέφτη, μπορείτε εδώ να δείτε μερικές οικονομικές επιλογές). Αμέσως η εικόνα του δωματίου σας θα αλλάξει.

Κάντε τον χώρο σας πιο προσωπικό και ρομαντικό

Και ατμόσφαιρα και αναμνήσεις: βάλτε λαμπάκια οριζόντια στον τοίχο και κρεμάστε απ' αυτά φωτογραφίες των αγαπημένων σας προσώπων με μανταλάκια.

Τα παιδιά ζωγραφίζουν (σ)τους τοίχους

Υπάρχει τίποτα ομορφότερο για να βλέπετε το πρωί όταν ξυπνάτε, από τα εργάκια των παιδιών σας;

Μοντέρνες ιδέες οργάνωσης για τα κοσμήματα

Καρφώστε βιδωτούς γάντζους (που μπορείτε να βρείτε σε όλα τα χρωματοπωλεία ή καταστήματα με εργαλεία) σε μια ξύλινη κρεμάστρα και μετά κρεμάστε την στον τοίχο. Έτσι θα δώσετε στιλ στον χώρο σας, οργανώνοντας ταυτόχρονα έξυπνα σκουλαρίκια, κολιέ και δαχτυλίδια. 

Άλα, κρέμασε κι άλλη μπουκάλα (με βραχιόλια)

Αν έχετε το μεράκι -και τον σύζυγο που μπορεί να βοηθήσει- κρεμάστε ένα τελάρο στον τοίχο και εκεί τοποθετήστε δυο γυάλινα μπουκάλια-κοσμηματοθήκες. Το τελάρο δεν είναι σε καμία περίπτωση απαραίτητο -μπορείτε να κάνετε ακριβώς το ίδιο, βάζοντας τα μπουκάλια οπουδήποτε θέλετε.

Η φύση στο δωμάτιό σας

Μαζέψτε μερικά ξερά, λεπτά κλαριά, βάλτε τα σε ένα ψηλό βάζο και μετατρέψτε τα σε μια εντυπωσιακή «κοσμηματοθήκη». 

 

Η έξυπνη εναλλακτική του καλόγερου

Βάλτε έναν γάντζο στο ταβάνι (αν όχι εσείς, ο καλός σας θα ξέρει σίγουρα πώς να ανοίξει μια τρύπα με το τρυπάνι και να τον καρφώσει) και απ' αυτόν κρεμάστε πετονιά ή σχοινί. Κρεμάστε δυο-τρεις κρεμάστρες και χρησιμοποιήστε αυτές αντί για τον παλιό σας καλόγερο. 

Ιπτάμενο κομοδίνο

Στην ίδια λογική, μπορείτε να φτιάξετε ένα ιπτάμενο κομοδίνο που θα δώσει στο δωμάτιό σας φαντασία.

Βαζάκια-κηροπήγια για να φτιάξετε (πρωτότυπη) ατμόσφαιρα

Γεμίστε μερικά αχρησιμοποίητα βάζα με νερό και βάλτε ένα κεράκι ρεσό μέσα στο καθένα. Έτσι, θα φτιάξετε ατμόσφαιρα με μοντέρνο και πρωτότυπο τρόπο.

Πείτε «ναι» στις ταπετσαρίες

Κάποτε ήταν πολύ της μόδας και τα τελευταία χρόνια επανέρχονται δυναμικά ως ρετρό επιλογή που ζεσταίνει κι ομορφαίνει το χώρο! 

Γεμίστε με κάδρα τον τοίχο πάνω απ' το κρεβάτι σας

Ένα κεντρικό, μεγάλο κάδρο πλαισιωμένο από μικρότερα θα δώσει προοπτική στο χώρο και θα τον κάνει πιο φιλόξενο. Δεν χρειάζεται να καδράρετε τα πάντα, μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε blu tack ή ταινία διπλής όψεως.

Άσπρο με χρωματιστές λεπτομέρειες

Με ένα χρωματιστό φωτιστικό, μια κουρτίνα ή μερικά μαξιλάρια σε έντονο χρώμα και μια... ζωηρή κουβερτούλα, μπορείτε να κάνετε το δωμάτιό σας να μοιάζει σαν αυτά των περιοδικών. Αρκεί τοίχοι και παπλωματοθήκες να είναι άσπρα.

Το country είναι της μόδας

Ένα μεγάλο φυτό εσωτερικού χώρου και μερικά μαξιλάρια που θυμίζουν το σπίτι της γιαγιάς στο χωριό είναι ό,τι πρέπει για δωμάτιο που φωνάζει «έλα να κουρνιάσεις εδώ!».

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v