Τα (σ)έξι μυστικά των σέξι γυναικών

Τα (σ)έξι μυστικά των σέξι γυναικών

Θα πούμε το γνωστό κλισέ: η σεξουαλικότητα πηγάζει από μέσα μας. Σίγουρα οι κόκκινες γόβες και τα μαύρα, αποκαλυπτικά φορέματα μας «σκηνοθετούν» καλύτερα και, αντίστοιχα, τα λαδωμένα μαλλιά ή η πανάρχαιη φόρμα του καλού μας δεν μας αναδεικνύει. Όμως οι γυναίκες που είναι πραγματικά σέξι -αυτές που τις κοιτάζεις ακόμα κι εσύ που είσαι κοριτσάκι και λιγώνεσαι- δεν χρωστάνε την σεξουαλικότητά τους στους πόντους των τακουνιών τους, ούτε στα μικροσκοπικά τους φορέματα.

Το Α και το Ω: Αυτοπεποίθηση

Θα το έχετε προσέξει κι εσείς: βγαίνεις απ' το σπίτι σου με διάθεση υπό του μηδενός, περιποιημένη αλλά κατσουφιασμένη και δεν γυρίζει να σε κοιτάξει μήτε γέροντας, μήτε στερημένος 50άρης φορτηγατζής. Βγαίνεις φορώντας τα πιο καθημερινά σου ρούχα, αλλά με κέφι και ζωντάνια και -το ξέρεις, το νιώθεις- είσαι πιο λαμπερή. Το δυναμικό περπάτημα, το έντονο βλέμμα και το ειλικρινές χαμόγελο είναι ό,τι πιο σέξι μπορεί να φορέσει κανείς. Οι γυναίκες που είναι σέξι, ξέρουν ότι μπορούν να είναι σέξι χωρίς πολλά αξεσουάρ και έντονο βάψιμο. Ξέρουν ότι «σέξι» είναι να είσαι ο εαυτός σου.

Μαλλιά, καθαριότητα και τρίχες (κατσαρές)

Είμαστε εχθροί των κλισέ και πιο εχθροί των αναχρονιστικών αντιλήψεων όπως «οι γυναίκες πρέπει πάντα να είναι στην τρίχα» ή «πρέπει να πηγαίνεις ακόμα και στο περίπτερο φορώντας κραγιόν» ή «η σωστή γυναίκα φαίνεται απ' τα νύχια και τα μαλλιά της». Υπάρχει όμως μια γενική αλήθεια που ο καθένας και η καθεμία μπορεί να παραδεχτεί: όταν είσαι περιποιημένος νιώθεις πολύ πιο ελκυστικός -προφανές.

Είναι εντυπωσιακό το πόσο μπορεί να μας «ανεβάσει» η αίσθηση ότι τα μαλλιά μας σήμερα «έχουν "κάτσει" τέλεια!». Είναι αναπόφευκτο κάποια στιγμή να βρεθείς πιεσμένη, αγχωμένη, εξαντλημένη και... άλουστη να περιφέρεσαι με τον κλασικό κότσο-μπιφτέκι και δεν πειράζει καθόλου. Οι γυναίκες όμως που νιώθουν και δείχνουν σέξι έχουν βρει το σωστό κούρεμα/ χτένισμα και ξέρουν ότι η εμφάνισή τους κερδίζει απρόσμενα πολλούς πόντους απλά απ' αυτό.

Αντίστοιχα, το να νιώσεις ως μια σεξουαλική ύπαρξη που ξεχειλίζει ερωτισμό είναι μάλλον δύσκολο αν κάτω απ' το παντελόνι σου κρύβεται το δάσος του Αμαζονίου. Οι τρίχες μας είναι φίλοι μας (κυρίως τον χειμώνα), αλλά αν ανήκετε στην κατηγορία των γυναικών που αηδιάζει και μόνο στη θέα του τριχωτού της ποδιού, τότε πρέπει να απαλλαχτείτε από τη φυσική σας χλωρίδα για να νιώσετε ελκυστική.

Σέξι φωνή, σέξι στάση σώματος

Παρατηρώντας κάποια απ' αυτές τις ελκυστικές οπτασίες, μπορείς να δεις καθαρά ότι η σεξουαλικότητά τους προκύπτει απ' τη γλώσσα του σώματος και από τον τόνο της φωνής. Δεν χρειάζεται να πιέζεις το στήθος σου με τα χέρια σου, να σουφρώνεις ανόητα τα χείλη σου, να μιλάς με ψεύτικη, ραδιοφωνικά βαθιά φωνή ή να παίζεις διαρκώς με τα μαλλιά σου.

Σέξι είναι να κάθεσαι σταυροπόδι. Να χρησιμοποιείς τα χέρια σου όταν μιλάς χωρίς να κάνεις υπερβολές. Να μην τσιρίζεις ή να μιλάς γκρινιάρικα για το κάθε τι. Να νιώθεις άνετα στο χώρο, να κοιτάζεις στα μάτια τον συνομιλητή σου και να μη φοβάσαι να γελάσεις όποτε θες και όπως θες.

Οι σέξι γυναίκες κάνουν σεξ

Ε, ναι. Όπως και να το κάνουμε, το ένα φέρνει το άλλο: είσαι ευχαριστημένη απ' τη ζωή, έχεις κυλιστεί στον βούρκο της ακολασίας με το άλλο σου μισό και ξυπνάς πιο χαρούμενη, ευδιάθετη και φωτεινή. Φήμες που εξετάζονται ως ανακριβείς λένε πώς η στέρηση είναι εμφανής με γυμνό μάτι. Οι σέξι γυναίκες, νικούν την κούρασή τους και κάνουν σεξ ελεύθερο και χωρίς αναστολές.

Ντυμένη στην τρίχα ή ντυμένη άνετα;

Δεν θα κουραστούμε να το γράφουμε. Είσαι ελκυστικός, όταν νιώθεις καλά με τον εαυτό σου. Και νιώθεις καλά με τον εαυτό σου όταν α) έχεις λύσει πέντε πράγματα μέσα σου, β) κοιτάζεσαι στον καθρέφτη και σ' αρέσει αυτό που βλέπεις και γ) δεν φοράς ένα φόρεμα που νιώθεις ότι ταυτόχρονα σε σφίγγει στην κοιλιά, διαγράφει τα ψωμάκια σου, σε κονταίνει και σε κάνει να μην μπορείς να κινηθείς όπως θέλεις. 

Δεν υπάρχει συνταγή επιτυχίας για το σέξι ντύσιμο, αλλά αν υπήρχε το συστατικό θα ήταν ένα: άνεση. Νιώθεις σέξι, όταν αυτό που φοράς σε αναδεικνύει, χωρίς να σε περιορίζει. Το αγαπημένο σας τζιν ή το παλιό φόρεμα που σας ταιριάζει γάντι και δεν το αλλάζετε με τίποτα είναι ό,τι πιο ελκυστικό μπορείτε να φορέσετε.

Σέξι είναι να γελάς, να μιλάς, να ακουμπάς

Και επίσης: να τραγουδάς κι ας μην έχεις φωνή επαγγελματία, να χορεύεις σαν να μην σε βλέπει κανείς, να λες την γνώμη σου χωρίς να φοβάσαι, να ξέρεις να σωπαίνεις όταν δεν έχεις ιδέα. Σέξι είναι να ξέρεις τον εαυτό σου και τις δυνατότητές σου και να είσαι άνετος με όσα μπορείς και όσα δεν μπορείς να κάνεις. Οι εκθαμβωτικές, ερωτικές γυναίκες είναι συνήθως γυναίκες με μεγάλα χαμόγελα, καλή διάθεση, διάθεση για επικοινωνία και κέφι για ζωή. 

Με δυο λόγια: οι γυναίκες που κατά καιρούς θαυμάζουμε για την αυτοπεποίθηση και τον ερωτισμό τους είναι γυναίκες κανονικές (εντάξει, μερικές είναι διαστημικά όμορφες, αλλά αυτή η κατηγορία δεν μας αφορά) που με την εμπειρία και την καλή τους διάθεση νικούν τις ανασφάλειες και ακτινοβολούν απλώς νιώθοντας άνετα

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v