Η 4 ετών κόρη μου «βρέχει» το κρεβάτι της. Να ξαναρχίσουμε τις πάνες;

Η 4 ετών κόρη μου «βρέχει» το κρεβάτι της. Να ξαναρχίσουμε τις πάνες;

Ερώτηση:
Το κοριτσάκι μου είναι τεσσάρων ετών. Έχει βγάλει τα pampers από τα δύο, πράγμα που της ήταν πολύ εύκολο. Έκανα, όμως, το λάθος να μην της βγάλω το βραδινό. Προσπαθώ εδώ και δυόμισι μήνες αλλά μάταια –μπορεί να βρω βρεγμένο το κρεβάτι δύο ή τρεις φορές το βράδυ. Τι να κάνω; Να ξαναρχίσουμε τα pampers ή είναι λάθος;
Απάντηση:

Η απώλεια ούρων κατά τη διάρκεια του ύπνου στην παιδική ηλικία είναι συχνό φαινόμενο και εξαρτάται από την ηλικία του παιδιού. Ενδεικτικά, στην ηλικία των τεσσάρων ετών, τα μισά παιδιά παρουσιάζουν νυκτερινή ενούρηση, στην ηλικία των πέντε χρόνων δεκαπέντε παιδιά στα εκατό βρέχονται το βράδυ, ενώ, στη συνέχεια, κάθε χρόνο ο αριθμός μειώνεται σε ένα περίπου παιδί. Ως προς την κατάργηση της πάνας κατά τη διάρκεια του ύπνου, χειριστήκατε πολύ καλά την κατάσταση, εφόσον η μικρή έβγαλε τις πάνες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Για την αντιμετώπιση της βραδινής ενούρησης, θα συνιστούσα ελάττωση των υγρών όσο πλησιάζει η ώρα του ύπνου και να σηκώνετε τη μικρή για τουαλέτα κατά το πρώτο δίωρο αφού κοιμηθεί, γιατί κατά κανόνα τότε παρουσιάζει απώλεια ούρων- ο ύπνος το πρώτο δίωρο είναι πολύ βαθύς. Επιπλέον, θα πρέπει να δείξετε κατανόηση και υπομονή για κάτι το οποίο θα περάσει με τον χρόνο.

*Μιχαήλ Βασίλειος, Διευθυντής Ουρολογικού Τμήματος Ευρωκλινικής Παίδων.
 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v