Έτσι είναι το σώμα μιας λεχώνας 24 ώρες μετά τη γέννα!

Έτσι είναι το σώμα μιας λεχώνας 24 ώρες μετά τη γέννα!

Την περασμένη εβδομάδα, η Erica Andrews, έγινε για πέμπτη φορά μητέρα, και μάλιστα στο σπίτι της. Λιγότερο από είκοσι τέσσερις ώρες μετά, αποφάσισε να «ανεβάσει» σε προσωπικό της λογαριασμό στο διαδίκτυο μια φωτογραφία, όπως ακριβώς ήταν. Αν και φωτογράφος στο επάγγελμα, προτίμησε να μην χρησιμοποιήσει κανένα από τα μυστικά του επαγγέλματος και να δείξει πώς ακριβώς είναι το σώμα μιας λεχώνας μόλις μια μέρα μετά τον τοκετό.

«Ξέρω ότι δεν θα ξανακάνω άλλο μωρό, και ήθελα να αποτυπώσω τη στιγμή, να θυμάμαι για πάντα πώς ήταν αυτή η συγκλονιστική εμπειρία, τι έζησα και πώς ήταν το σώμα μου μετά τη γέννα», αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της. «Νιώθω λες κι έτρεξα σε μαραθώνιο και η καρδιά μου είναι ακόμα στα ουράνια.»

Όπως, αποδεικνύεται, μια φωτογραφία είναι αρκετή για ν' αποδώσει το μεγαλείο της φύσης, το θαύμα της ζωής, αλλά και της πιο γλυκιάς «ταλαιπωρίας» που μπορεί να νιώσει μια γυναίκα. Πώς, λοιπόν, είναι πραγματικά το σώμα μιας νέας μητέρας; Το μωρό ακουμπισμένο στο στήθος της μητέρας, εκείνη να φοράει πάνες ενηλίκων και παρόλα αυτά να έχει μια απίστευτη λάμψη.

«Πριν από 23 ώρες είχα μια ολόκληρη ζωή μέσα μου, μετά την άφησα να βγει και τώρα την κρατάω στα χέρια μου. Συνειδητοποιώ ότι η κοιλιά μου είναι πια άδεια αλλά τότε ένα μικρό χεράκι πιάνει το στήθος μου, αναζητώντας την τροφή του. Ακόμα σκέφτομαι το ταξίδι που έχω κάνει με την οικογένειά μου όλα αυτά τα χρόνια και θαυμάζω το μεγαλείο της δύναμης που έχουμε οι άνθρωποι, οι γυναίκες, οι μητέρες- ακόμα και αν η κοιλιά μου είναι τόσο μεγάλη και δεν μοιάζει με καμία άλλη εγκυμοσύνη. Η αλήθεια ότι αισθάνομαι σαν να έχω μπει στο τέταρτο τρίμηνο!», γράφει η μαμά-φωτογράφος.

Το σώμα μιας γυναίκας, κυριολεκτικά και μεταφορικά, κάνει ένα θαύμα: φέρνει μια ζωή στον κόσμο! Γι' αυτό, δεν υπάρχει κανένας λόγος οι μαμάδες να αισθάνονται άσχημα για την εμφάνισή τους! Το αντίθετο μάλιστα, θα πρέπει να είναι περήφανες για όσα καταφέρνουν μ' αυτό και να είναι ευγνώμονες που μπόρεσαν να ζήσουν αυτό το μεγαλείο.

Πηγή: buzzfeed.com

 

v