Οι πιο διασκεδαστικές βόλτες με το παιδί για το Σαββατοκύριακο!

Οι πιο διασκεδαστικές βόλτες με το παιδί για το Σαββατοκύριακο!

Το Σαββατοκύριακο είναι προ των πυλών και η πόλη σας περιμένει να την οργώσετε παρέα με τα παιδιά! Οι επιλογές σας πολλές: θέατρο, σινεμά, εκπαιδευτικές δραστηριότητες, ακόμα και εξερεύνηση των... άστρων, σας περιμένουν για να διασκεδάσετε μαζί με τα παιδιά.

1. Καταπράσινη βόλτα μέχρι το Πολιτιστικό Πάρκο Κερατέας 

Το Πολιτιστικό Πάρκο Κερατέας είναι η τέλεια λύση για να περάσετε τις ηλιόλουστες μέρες του σαββατοκύριακου μέσα στη φύση παρέα με το παιδί! Κάντε βόλτα στις καταπράσινες εκτάσεις του, διασχίστε τα μονοπάτια του και χαλαρώστε δίπλα στο ποτάμι. Παράλληλα, το παιδί μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σ' ένα πλήθος δραστηριοτήτων. Η «εποχή των δεινοσαύρων» ταιριάζει στους μικρούς... παλαιοντολόγους. Στα «Παλιά Επαγγέλματα» θα μάθει για τα επαγγέλματα που πια έχουν εξαφανιστεί και γίνει ο ίδιος... υπαίθριος επαγγελματίας. Στα «Παλιά Παιχνίδια», θα έρθει σ' επαφή με παραδοσιακά παιχνίδια, που έχουν τις ρίζες τους στην αρχαιότητα!

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκπαιδευτικών δράσεων του πάρκου για το σαββατοκύριακο εδώ

Πού θα πάτε: 16ο χλμ. προέκταση Αττικής οδού προς Λαύριο, Κερατέα.

Πότε: το Σαββατοκύριακο 6 και 7/2.

Κόστος συμμετοχής: Γενική είσοδος 4 ευρώ. Οι τιμές των προγραμμάτων κυμαίνονται από 4 έως 7 ευρώ, εκτός της εισόδου. Δείτε αναλυτικά:

  • Εποχή των Δεινοσαύρων: 6 ευρώ/ ατομικό εισιτήριο, 10 ευρώ παιδί και συνοδός, 18 ευρώ οικογενειακό εισιτήριο (2 ενήλικες και 2 παιδιά).
  • Παλιά Επαγγέλματα: 7 ευρώ/ παιδί.
  • Παλιά Παιχνίδια: 4 ευρώ/ παιδί.

2. Θαυμάστε τους «Σωματοφύλακες της κατσαρόλας» 

Τα παιδιά μαθαίνουν τα πιο σημαντικά μυστικά των τροφών μέσα από τις περιπέτειες των ηρώων, τη συμμετοχή τους στο θεατρικό παιχνίδι και φυσικά, μέσα από πολύ γέλιο. Η παράσταση θα σας μεταφέρει στο χωριό Μεγαλομπουκιά! Οι κάτοικοί του και ήρωές μας θα προσπαθήσουν να κερδίσουν σ' ένα διαγωνισμό το πρώτο βραβείο για τις πιο υγιεινές τροφές που παράγουν για τον άνθρωπο. Όλα πάνε καλά μέχρι που οι εχθροί θα προσπαθήσουν να τους καταστρέψουν τα σχέδιά. Θα τα καταφέρουν; Η συνέχεια επί σκηνής!

Πού θα πάτε: Θέατρο της Ημέρας, Γεννηματά 20, Αμπελόκηποι. 

Πότε: Κυριακή στις 17.00.

Τιμή εισιτηρίου: παιδιά 9 ευρώ, γονείς- συνοδοί 7 ευρώ.

3. Ο Καλόσαυρος

Προμηθευτείτε ποπ-κορν και αναψυκτικά και καθίστε αναπαυτικά στη θέση του πιο κοντινού σας σινεμά για να μεταφερθείτε σε μια άλλη εποχή, και συγκεκριμένα στην εποχή των δεινοσαύρων. Ο Άρλο, ο πιο γλυκός απατόσαυρος, θα γνωρίσει τον Σπόρο, το αγόρι των σπηλαίων. Η φιλία τους θα είναι μοναδική και οι δύο ήρωες θα μάθουν ν' αντιμετωπίζουν μαζί τους φόβους τους και ν' ανακαλύψουν τις ικανότητές τους. Μία συγκινητική ταινία, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο.

Δείτε πού παίζεται εδώ.

4. Ανακαλύψτε τα... χνάρια του χαμένου τηλεσκοπίου 

Την πρώτη και την τρίτη Κυριακή κάθε μήνα, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών διοργανώνει ένα ξεχωριστό παιχνίδι θησαυρού για παιδιά. Οι μικροί μας φίλοι θα γίνουν σωστοί αστρονόμοι! Θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τον μαγικό και συναρπαστικό κόσμο των άστρων και του διαστήματος και να δουν πώς λειτουργούν τα επιστημονικά όργανα. 

Η... αστρονομική περιπέτεια διαρκεί δυόμισι με τρεις ώρες στον κήπο και τα κτίρια του Κέντρου Επισκεπτών Θησείου.

Πού θα πάτε: Κέντρο Επισκεπτών Θησείου, Λόφος Νυμφών, Θησείο. 

Πότε: Κυριακή 7 και 21/2 στις 10.30.

Κόστος συμμετοχής: 2,5 ευρώ/ ανά μαθητή. 

Απαραίτητη η κράτηση θέσης στα τηλέφωνα 210-3490160 και 210-3490055.

5. Τα παιδιά γίνονται μάγειρες στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Στα πλαίσια του προγράμματος «Σεφ και Μαγειρείο», τα παιδιά έρχονται σ' επαφή με τη μαγειρική όπως παλιά. Μαθαίνουν πώς ήταν το επάγγελμα του μάγειρα στο παρελθόν και το συγκρίνουν με τον σημερινό σεφ! Στο τέλος, τα κάνουν... σαλάτα, φτιάχνοντας με την βοήθεια των ειδικών, μια σαλάτα εποχής.

Πού θα πάτε: Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, Κυδαθηναίων 14, Πλάκα.

Πότε: Κυριακή 7 και 14/2 στις 12.00. Το πρόγραμμα διαρκεί μία ώρα.

Κόστος συμμετοχής: για ένα παιδί 8 ευρώ, για κάθε παιδί επιπλέον το κόστος μειώνεται κατά ένα ευρώ στο ατομικό εισιτήριο. Για τους κατόχους κάρτας ανεργίας, το αντίτιμο ανέρχεται στα τέσσερα ευρώ.

6. Ή λύνουν ένα «μυστήριο στο εργαστήριο» 

Αυτή την Κυριακή το Μουσείο Πειραμάτων καλεί τα παιδιά να γίνουν ντεντέκτιβ και να λύσουν ένα μυστήριο. Θα ανακρίνουν τους ύποπτους, θα πάρουν αποτυπώματα, θα χρησιμοποιήσουν πραγματικά μικροσκόπια και να θ' αναλύσουν το DNA για να βρουν τον πραγματικό ένοχο!

Πού θα πάτε: Μουσείο Πειραμάτων, Συβρισσαρίου 6 Καισαριανή. 

Πότε: την Κυριακή 7/2 10.30-12.00 ή 12.30-14.00.

Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ/ παιδί και 8 ευρώ για αδέλφια ή φίλους.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v