15 αποδείξεις ότι η μητρότητα είναι μια πολύ δύσκολη δουλειά!

15 αποδείξεις ότι η μητρότητα είναι μια πολύ δύσκολη δουλειά!

Οι μαμάδες συνήθως έχουν την τάση να αυτομαστιγώνονται (συνήθως δε, προτιμούν να το κάνουν την ώρα που κανονικά θα έπρεπε να κοιμούνται). Σκέφτονται και ξανασκέφτονται όλους τους λόγους που δεν είναι καλές, επαρκείς, ικανοποιητικές, σωστές. Αυτό που δεν σκέφτονται, είναι ότι έχουν δεκάδες λόγους να δώσουν συγχαρητήρια στον εαυτό τους, γιατί η δουλειά που κάνουν (ναι, δουλειά) είναι ίσως η πιο απαιτητική, δύσκολη, βρωμερή, αγχωτική και πολύωρη δουλειά στην ιστορία των δουλειών!

(H φωτογραφία προέρχεται από τη σελίδα Κοs og kaos)

Την επόμενη φορά λοιπόν που μια κακή μέρα θα ρίξει το ηθικό σας και οι σκοτεινές σκέψεις θα απειλήσουν να συννεφιάσουν το μυαλό σας, θυμηθείτε κάποια από τα παρακάτω σημεία που αποδεικνύουν ότι δεν είστε απλώς καλή –είστε μια σκληρά εργαζόμενη, γενναία, άφοβη, φοβερή μαμά που μπορεί να αντιμετωπίσει τα πάντα!

1. Έχετε καταφέρει να στέκεστε στα δυο σας πόδια και να κάνετε όλες σας τις δουλειές με χαμόγελο, έχοντας κοιμηθεί λιγότερες από 5 ώρες. Πολλές, πολλές φορές.

2. Ξέρετε πώς να κάνετε ταυτόχρονα δυο, τρεις, τέσσερις ή έξι δουλειές, ενώ έχετε μόλις δύο χέρια και ένα μυαλό.

3. Έχετε καθαρίσει εμετούς, τσίσα και κακά των παιδιών στις τρεις τα ξημερώματα.

4. Έχετε καθαρίσει εμετούς, τσίσα και κακά των παιδιών στις τρεις τα ξημερώματα από το δικό σας κρεβάτι.

5. Επίσης, έχετε κυριολεκτικά ρουφήξει τις μύξες του παιδιού σας, όταν αυτό ως βρέφος ήταν άρρωστο.

6. Έχετε φιλοξενήσει φίλους, γειτονόπουλα και ξαδέρφια στο σπίτι σας και τα έχετε καταφέρει να κρατήσετε σώα, ταϊσμένα και ασφαλή τόσα παιδιά ταυτόχρονα!

7. Ξέρετε πώς να κρατήσετε την υπομονή σας, ακόμη κι όταν το μωρό τσιρίζει από τους κολικούς και το μεγαλύτερό σας παιδί κλαίει γοερά και κρεμιέται από το μπατζάκι σας σαν τον Ταρζάν.

8. Μπορείτε να φέρετε βόλτα ένα ολόκληρο σπίτι, να δουλεύετε και να μεγαλώνετε παιδιά (και σύζυγο) αποτελεσματικά και με χαμόγελο!

9. Έχετε φτιάξει, γεννήσει και μεγαλώσει ένα μικρό θαύμα που σας φωνάζει «μαμά».

10. Έχετε ψαρέψει παιχνίδια από την λεκάνη της τουαλέτας.

11. Είστε ικανή να βρείτε λύσεις για τα πάντα! Όλοι στο σπίτι τρέχουν σε εσάς όταν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα γιατί είστε μια πραγματική μηχανή λύσεων!

12. Έχετε καταφέρει να μεγαλώσετε ένα παιδί ευγενικό, υγιές, καλόκαρδο και χαμογελαστό!

13. Ξέρετε να μένετε ψύχραιμη ακόμα και στις πιο δύσκολες και τρομακτικές καταστάσεις –όταν το παιδί αρρώστησε βαριά ή όταν χτύπησε και άνοιξε το κεφάλι του και γέμισε ο τόπος αίματα! Γιατί η μαμά δεν επιτρέπεται να χάσει την ψυχραιμία της!

14. Έχετε καταφέρει να απαντήσετε σε ερωτήσεις όπως «Μαμά, πώς γίνονται τα παιδιά;» ή «Μαμά, γιατί υπάρχουν φτωχοί άνθρωποι;».

15. Έχετε περάσει με επιτυχία τους πόνους της γέννας, την ταλαιπωρία της καισαρικής και εννέα μήνες εγκυμοσύνης!
Είστε ο λόγος που ένας άνθρωπος υπάρχει και ζει!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v