Μια συγκινητική πρωτοβουλία αγάπης: Ακρωτηριασμένα παιδιά γίνονται Υπερήρωες!

Μια συγκινητική πρωτοβουλία αγάπης: Ακρωτηριασμένα παιδιά γίνονται Υπερήρωες!

Πώς θα σας φαινόταν αν σας λέγαμε ότι κάποια παιδιά χωρίς άκρα έφτιαξαν μόνα τους τα προσθετικά τους μέλη; Ο οργανσιμός KidMob αποφάσισε να προσθέσει... φαντασία στην καθημερινότητά τους, βοηθώντας τα να φτιάξουν μόνα τους τα πρόσθετα μέλη τους. Το καινοτόμο αυτό project με το όνομα «Unicorn» έδωσε σε πολλά παιδιά τη δυνατότητα να γίνουν σούπερ-ήρωες, αποκτώντας μοναδικές δυνάμεις!

Αυτό το πρωτότυπο πρόγραμμα διήρκησε πέντε μέρες και τα παιδιά στο τέλος παρουσίασαν το αποτέλεσμα των προσπαθειών τους. Αρχικά, αποφάσισαν το καθένα ξεχωριστά ποια δύναμη ήθελε ν' αποκτήσει και στη συνέχεια τη σχεδίασε προσαρμόζοντάς την στις ανάγκες του. Τα παιδιά, με τη βοήθεια των ειδικών, έκαναν τρισδιάστατες εκτυπώσεις, χρησιμοποίησαν γύψινα καλούπια και διδάχθηκαν ακόμα και πώς να τα συναρμολογούν. 

Φυσικά είχαν την απαραίτητη βοήθεια από το έμπειρο προσωπικό της εταιρείας, στο οποίο συμμετείχε εθελοντικά ένας προσθετολόγος και φοιτητές- καλλιτέχνες από το Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών της Καλιφόρνια. Την ομάδα συμπλήρωναν και ειδικοί σχεδιαστές προγραμμάτων από την εταιρεία Autodesk που ήταν ο κύριος οργανωτής και χορηγός της εκδήλωσης.

«Θέλαμε να δείξουμε στα παιδιά ότι μπορούν να εμπιστευτούν τις δυνάμεις τους και να βρίσκουν μόνα τους τις λύσεις στα προβλήματά τους. Είναι σημαντικό να γνωρίζουν ότι έχουν κι άλλες επιλογές πέρα από τα μέλη που κυκλοφορούν στην αγορά», αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της η Kate Ganim, που ήταν συν-υπεύθυνη για την διεξαγωγή του προγράμματος. «Έτσι, καταλαβαίνουν ότι δεν έχουν ειδικές δεξιότητες αλλά ότι μπορούν ν' αποκτήσουν υπερ-δυνάμεις!».

Το αποτέλεσμα; Τα παιδιά απέκτησαν άκρα ρομποτικά, άκρα με lego ή ακόμα και αληθινά νεροπίστολα!

Η συγκινητική αυτή πρωτοβουλία μάς διδάσκει ότι για να κάνουμε τα παιδιά χαρούμενα το μόνο που χρειάζεται να επιστρατεύσουμε είναι η... φαντασία μας! Αποδεικνύεται πως μια τόσο απλή ιδέα μπορεί να δώσει χαρά μπορεί να προσφέρει χαρά σε πολλά παιδιά και να κάνει την καθημερινότητά τους πιο ευχάριστη.

Ένα μεγάλο «μπράβο» απ' όλους μας για τους ανθρώπους που είχαν αυτή την έμπνευση!

Δείτε τις φωτογραφίες και θα καταλάβετε!

Κατά τον σχεδιασμό.

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας!

Αλλά και κλασικών τεχνικών, όπως του γύψου.

Επί τω έργω!

Ένα αγόρι αποκτά ρομποτικές δυνάμεις.

Ένα πανέμορφο κορίτσι πλέον έχει ένα χέρι-νεροπίστολο! 

Πηγή:huffingtonpost.com

 

v