Έχετε μεγάλα οπίσθια; Είστε εξυπνότερη και πιο υγιής!

Έχετε μεγάλα οπίσθια; Είστε εξυπνότερη και πιο υγιής!

Ανήκετε στην ευρεία κατηγορία των γυναικών με μεσογειακό σωματότυπο; Τα φορέματά σας, σας είναι φαρδιά στον κορμό και εφαρμοστά στα οπίσθια; Είστε μια εκ των εκατομμυρίων γυναικών που παίρνει το κάτω μέρος του μαγιό σε μεγαλύτερο νούμερο από το πάνω; Επιτέλους η δικαίωση που χρόνια περιμέναμε ήρθε. Ο άκαρδος κόσμος αποφάσισε να μας κάνει ένα δώρο και η ζωή να μας σκάσει ένα χαμόγελο: νέα μελέτη υποστηρίζει ότι οι γυναίκες με μεγάλα οπίσθια είναι πιο υγιείς και έξυπνες από τις υπόλοιπες!

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ανέλυσε δεδομένα από περισσότερες από 16.000 γυναίκες και κατέληξε στο βολικότερο συμπέρασμα όλων των εποχών: οι γυναίκες με μεγάλα οπίσθια είναι εξυπνότερες και ανθεκτικότερες σε χρόνιες παθήσεις, σε σχέση με τις γυναίκες που… συνήθως ζηλεύουν.

Ο επικεφαλής της έρευνας Κωνσταντίνος Μανόπουλος, εξηγεί ότι το λίπος στην περιοχή των γοφών μπορεί να δρα προστατευτικά για τον οργανισμό. Τα έξτρα κιλάκια που με κόπο κι αγωνία προσπαθούμε να χάσουμε, ίσως ευθύνονται για χαμηλά επίπεδα χοληστερόλης και γλυκόζης αλλά και για υψηλότερα επίπεδα (πολύτιμων) ωμέγα-3, των λιπαρών οξέων που ευθύνονται για την καλή υγεία του εγκεφάλου.

Ταυτόχρονα, η «αχλαδοειδής» σωματική διάπλαση ευνοεί την παραγωγή λεπτινών, ορμονών που ρυθμίζουν το βάρος αλλά και ορμονών με αντιφλεγμονώδεις και αντιδιαβητικές ιδιότητες. Και σαν τα καλά νέα να μην ήταν αρκετά, στα απρόσμενα οφέλη των τροφαντών οπισθίων έρχεται να προστεθεί και η πρόληψη καρδιαγγειακών νόσων, αφού ο λιπώδης ιστός της εν λόγω περιοχής παγιδεύει επικίνδυνα για την καρδιά σωματίδια.

Δεν είστε, λοιπόν, μια γυναίκα με «πρόβλημα στην περιφέρεια». Είστε μία περήφανος κάτοχος... χορταστικών οπισθίων!

 

v