20 απίθανοι τρόποι να χρησιμοποιήσετε ένα γυάλινο βάζο

20 απίθανοι τρόποι να χρησιμοποιήσετε ένα γυάλινο βάζο

Αν έχετε γεμίσει την σακούλα που προορίζεται για τον κάδο της ανακύκλωσης με γυάλινα βάζα, μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Το πώς ένα τόσο απλό αντικείμενο μπορεί να γίνει τόσο χρήσιμο θα σας καταπλήξει. Γι' αυτό, κάντε ένα ξεσκαρτάρισμα και κρατήστε όσα βάζα είναι σε καλή κατάσταση και μπορείτε να τα εκμεταλλευτείτε με τους πιο πρωτότυπους τρόπους.

1. Αντί για κορνίζα

Φτιάξτε την πιο πρωτότυπη κορνίζα, τοποθετώντας απλώς μια φωτογραφία μέσα στο βάζο. Μπορείτε να το γυρίσετε ανάποδα και να αφαιρέσετε το καπάκι του ή να το αφήσετε κανονικά.

2. Για τις σαλάτες σας

Τα γυάλινα βάζα είναι τα ιδανικά δοχεία αποθήκευσης για τις σαλάτες σας. Εκτός του ότι πιάνουν πολύ λιγότερο χώρο στο ψυγείο σε σχέση μ' ένα τάπερ, διατηρούν φρέσκα τα λαχανικά για περισσότερες μέρες. Επιπλέον, έχετε ήδη ένα έτοιμο γεύμα για τη δουλειά!

3. Μολυβοθήκες

Χρησιμοποιήστε τα σαν μολυβοθήκες για το γραφείο σας ή για το γραφείο του παιδιού. Μπορείτε, μάλιστα, να βάλετε σε διαφορετικά βάζα τους μαρκαδόρους, τις ξυλομπογιές και τα μολύβια για να τα ξεχωρίζει πιο εύκολα.

4. Μετατρέψτε τα σε... ποτήρια!

Διανθίστε τα μ' ένα όμορφο φιόγκο κι ένα χρωματιστό καλαμάκι και έχετε έτοιμο ένα ευφάνταστο ποτήρι για το πάρτυ του παιδιού ή για τα δικά σας κοκτέιλ.

5. Ή σε θήκες για το αλατοπίπερο

Με τη βοήθεια του καλού σας -αν δεν πιάνει το χέρι σας- κάντε λίγες τρύπες στο καπάκι του βάζου, χρησιμοποιώντας ένα καρφί κι ένα κατσαβίδι. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για το αλατοπίπερο και άλλα καρυκεύματα και για την άχνη ζάχαρη.

6. Για το κρεμοσάπουνο

Κάνοντας μια τρύπα στη μέση και βάζοντας ένα απλικατέρ, το μετατρέπετε σε μια θήκη για κρεμοσάπουνο. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με την κρέμα σώματος για να ελέγχετε και την ποσότητα που χρησιμοποιείτε.

7. Ιδανικά για τα εργαλεία του συντρόφου σας

Αν ο καλός σας συνηθίζει να μαστορεύει, αλλά και να χάνει διαρκώς τα σύνεργά του, τα γυάλινα βάζα θα τον... βάλουν σε τάξη! Βίδες, καρφάκια και κάθε είδους μικροεργαλεία μπορούν να αποθηκευτούν εκεί και να μην σκορπίζονται στην αποθήκη σας.

8. Και για την ραπτική σας

Σε περίπτωση που ασχολείστε με την... μοδιστρική, τα γυάλινα βάζα είναι η ιδανική λύση αποθήκευσης των ραπτικών σας. Τρυπήστε τα στη μέση και αφήστε το κουβάρι να ξετυλιχθεί, χωρίς να χρειάζεται να το ξεμπερδεύετε κάθε φορά.

9. Για τη διακόσμηση του σαλονιού

Βάλτε μέσα μια σειρά από φωτάκια που ανάβουν με μπαταρίες και δημιουργήστε μια ρομαντική ατμόσφαιρα στο σαλόνι σας.

10. Αυτοσχέδια κεριά

Γεμίστε το βάζο κατά τα 2/3 με νερό, ανάψτε ένα ρεσό και αφήστε το να επιπλεύσει! Ένας από τους πιο οικονομικούς τρόπους διακόσμησης.

11. Σερβίρετε εκεί τα γλυκά

Πρωτοτυπήστε και φτιάξτε ατομικά γλυκά για τα παιδιά που θα σερβίρετε μέσα στα βάζα. Οι στρώσεις που θα φαίνονται θα κάνουν την ζαχαροπλαστική σας ακόμα πιο λαχταριστή!

12. Ντύστε τα!

Σας περισσεύουν αρκετά σεμεδάκια της γιαγιάς σας; Μπορείτε να ντύσετε μ' αυτά τα βάζα για ένα πιο εντυπωσιακό αισθητικό αποτέλεσμα.

13. Τα ανθοδοχεία αλλιώς

Χρησιμοποιήστε τα μεγάλα, γυάλινα βάζα σαν ανθοδοχεία. Αν σας παραφαίνονται σκέτα, εμπλουτίστε τα με χρωματιστούς φιόγκους ή χρυσόσκονη. Και αν είστε πιο καλλιτεχνική φύση, βάψτε τα και ζωγραφίστε τα.

14. Στο μπάνιο

Οργανώστε το μπάνιο σας με βάζα! Πετάξτε τις πλαστικές συσκευασίες για το βαμβάκι και τις μπατονέτες και δώστε τους... στυλ τοποθετώντας τα σε βάζα. Αν δεν έχετε αρκετό χώρο μπορείτε να κρεμάσετε σε γαντζάκια ή να τα κολλήσετε σε αυτοκόλλητη μαγνητική ταινία.

15. Για τα μικρά παιχνίδια

Τα τουβλάκια, τα αυτοκινητάκια και κάθε είδους μικρά παιχνίδια βρήκαν τη θέση τους! Έτσι, δε θα τα ψάχνετε σε κάθε γωνιά του σπιτιού και το παιδί θα μπορεί να βλέπει που έχει το κάθε τι.

16. Φτιάξτε χιονόμπαλες!

Αν στο παιδί αρέσουν οι χιονόμπαλες, φτιάξτε του πανεύκολα τη δική σας, χειροποίητη εκδοχή με τους αγαπημένους του ήρωες. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και γρήγορη.

Δείτε βήμα- βήμα τις οδηγίες εδώ:

17. Για τα όσπρια και τα μακαρόνια

 

Αποθηκεύστε τα όσπρια και τα μακαρόνια στα βάζα, φροντίζοντας όμως να κλείνετε καλά τα καπάκια τους για να μην χαλάσουν ή γίνουν πόλος έλξης ανεπιθύμητων εντόμων.

18. Βάζο- γλάστρα

Φυτέψτε ένα μικρό φυτό μέσα στο βάζο και αφήστε το να μεγαλώσει. Προτιμήστε τα πιο ανθεκτικά, όπως ο κάκτος ή άλλα πράσινα φυλλώδη φυτά.

19. Για τα μαχαιροπίρουνα

Αν δεν έχετε αρκετό χώρο στα συρτάρια της κουζίνας σας, μπορείτε ν' αποθηκεύσετε τα μαχαιροπίρουνα σε γυάλινα βάζα πάνω στον πάγκο!

20. Και τις οδοντογλυφίδες

Κάνοντας μια μικρή τρύπα στη μέση έχετε έτοιμη μια θήκη για οδοντογλυφίδες. Σίγουρα είναι πιο... στυλάτη από την δική τους πλαστική συσκευασία!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v