Τα 10 λάθη στο ντύσιμο που σας ασχημαίνουν

Τα 10 λάθη στο ντύσιμο που σας ασχημαίνουν

Η ομορφιά κάθε γυναίκας βρίσκεται αναμφισβήτητα στην προσωπικότητα και τον χαρακτήρα της. Κάποιες φορές, όμως, το στυλ και ο τρόπος που ντύνεται μπορεί να αφαιρέσει πόντους από τη λάμψη και την ομορφιά της, ακόμα και αν η ίδια δεν το καταλαβαίνει ή νομίζει πως τα κάνει όλα σωστά.

Αν και εσείς είστε... ένοχες και έχετε διαπράξει κάποιο από τα παρακάτω στιλιστικά ατοπήματα, συμμορφωθείτε και διορθώστε τα!

1. Το εσώρουχο που διαγράφει

Κάποιες φορές έχουμε την αίσθηση ότι το παντελόνι δεν είναι στενό ή ότι το εσώρουχο δεν «φεγγίζει» από το ύφασμά του. Κι όμως, αν το εσώρουχο έχει έντονες ραφές, είναι μοιραίο ότι θα κάνουν την εμφάνισή τους. Όσο και αν δεν θέλετε ν' αποχωριστείτε το αγαπημένο σας στρινγκ ή να πετάξετε τα φαρδιά εσώρουχα της «γιαγιάς» που σας έχουν βολέψει, μάλλον ήρθε η ώρα να το κάνετε!

Αντικαταστήστε τα με εσώρουχα χωρίς ραφές που δεν διαγράφονται μέσα απ' το παντελόνι και είναι αρκετά πιο θηλυκά.

2. Το λάθος σουτιέν

 

Αν έχετε γίνει ένα με το μοναδικό σουτιέν που σας έχει βολέψει τα τελευταία πέντε χρόνια καιρός να το αλλάξετε! Είτε έχετε πάρει μικρότερο νούμερο σουτιέν, με αποτέλεσμα το στήθος να προεξέχει... απειλητικά, είτε μεγαλύτερο νούμερο απ' αυτό που θα έπρεπε, κάνοντας το στήθος σας να φαίνεται «πεσμένο», διαπράττετε ένα απ' τα μεγαλύτερα στιλιστικά λάθη.

Χαρίστε όσα δεν σας κάνουν ή έχουν χάσει τη φόρμα τους, πηγαίνετε για ψώνια και εφαρμόστε το γνωστό κόλπο: βάλτε δυο δάχτυλα στο λάστιχο του σουτιέν για να βρείτε αν επιλέξατε το σωστό νούμερο. Αν τα δάχτυλά σας χωράνε ακριβώς στο σημείο αυτό, τότε είστε στο σωστό δρόμο.

3. Δείχνετε... πάρα πολλά

Όλες οι γυναίκες θέλουμε να είμαστε sexy, όμως κάποιες... χανόμαστε στο δρόμο. Όταν αποκαλύπτετε ταυτόχρονα στήθος, πόδια και τονίζετε τα οπίσθια, τότε παύετε να είστε αισθησιακές. Ο «χρυσός» κανόνας είναι ένας: αποκαλύπτουμε μόνο ένα σημείο τη φορά! Και, κατά προτίμηση, το πιο «δυνατό» μας.

4. Το καφέ με το μαύρο δεν συνδυάζονται!

Ένα στιλιστικό tip που ακόμα και οι γιαγιάδες μας εφάρμοζαν. Καφέ με μαύρο ποτέ δεν φοριούνται μαζί! Εξαίρεση αποτελούν τα παπούτσια και οι τσάντες, με τα οποία μπορούμε να είμαστε πιο... ελεύθερες.

5. Καλσόν με ανοιχτά παπούτσια

Κάθε πράγμα στον καιρό του και ο κολιός τον Αύγουστο! Ο σοφός λαός έχει την απάντηση για όλα. Το καλσόν με τα πέδιλα ή τα peep-toe δεν αποτελεί ένα όμορφο θέαμα. Ακόμα και τα ειδικά καλσόν χωρίς ραφές δεν ενδείκνυνται για την περίσταση. Τον χειμώνα, προτιμήστε τις γόβες, τις μπότες, τις μπαλαρίνες, τα αρβυλάκια... Οι επιλογές πολλές! Αφήστε τα ανοιχτά παπούτσια για το καλοκαίρι.

6. Τα κουμπιά διαμαρτύρονται

Όχι, δεν είναι απαραίτητο ότι πήρατε κιλά ή ότι ξαφνικά κάνατε κοιλίτσα ή περιφέρεια. Όταν αγοράζετε ρούχα δυο νούμερα μικρότερα από το κανονικό σας μέγεθος, είναι αναπόφευκτο ότι τα παχάκια θα κάνουν την δυναμική εμφάνισή τους.

Ωστόσο, δεν θα πρέπει να φτάσετε στο άλλο άκρο και να κρύβεστε κάτω από φαρδιά και άχαρα ρούχα. Το σωστό νούμερο είναι το παν, γι' αυτό σε περίπτωση που δυσκολεύεστε, ζητήστε τη βοήθεια των πωλητών.

7. Δεν σκέφτεστε την ηλικία σας

Μπορεί ν' ακούγεται κλισέ, αλλά είναι η αλήθεια: όταν ντυνόμαστε χωρίς να σκεφτόμαστε την ηλικία μας, έχουμε χάσει το... παιχνίδι. Το πολύ νεανικό ντύσιμο δεν προτείνεται ούτε για γυναίκες που έχουν περάσει τα 25 και αντίστοιχα το «παλιομοδίτικο» ντύσιμο δεν κολακεύει καμία μας!

8. Μαύρο, μαύρο και πάλι μαύρο!

Οι περισσότερες γυναίκες έχουμε την τάση να επιλέγουμε την ασφάλεια του μαύρου. Προσπαθήστε να τολμήσετε με διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς, συνδυάζοντάς τους όμως με σύνεση.

9. Full στα prints

Τα prints είναι πάλι στη μόδα και μπορούν να δώσουν πολύ στυλ στο σύνολό σας. Ωστόσο, αν έχετε συνδυάσει λεοπάρ μπλούζα με αντίστοιχο μαντίλι και παπούτσια, θα πρέπει να κρατήσετε ένα απ' αυτά. Το ίδιο ισχύει για τα πουά και κάθε είδους έντονο σχέδιο που τραβάει τα βλέμματα.

10. Φοράτε ρούχα με τα οποία δεν αισθάνεστε άνετα

Κάποια ρούχα μας κάνουν να νιώθουμε πανέμορφες και κάποια άλλα, όσο και αν μας αρέσουν, μας προκαλούν... κατάθλιψη! Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας και χαρίστε ή πετάξτε τα ρούχα με τα οποία δε νιώθετε καλά. Εξάλλου, η αυτοπεποίθηση πηγάζει από μέσα μας και αν δεν την ενισχύσουμε, δεν πρόκειται να φανεί στους γύρω μας.

v