Το μεγαλύτερο λάθος που κάνετε όταν ξεβάφεστε

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνετε όταν ξεβάφεστε

Άλλη μια μέρα έφτασε στο τέλος της και αφού έχετε τελειώσει όλες σας τις δουλειές, ήρθε -επιτέλους- η ώρα να ετοιμαστείτε για να κοιμηθείτε. Ξεχάσατε, όμως κάτι: να ξεβαφτείτε! Επί τόπου παίρνετε τα ειδικά μαντιλάκια ντεμακιγιάζ, κάνετε ένα γρήγορο «πέρασμα» και απομακρύνετε –όπως νομίζετε- το make-up. Ειδικοί, όμως, έρχονται να σας διαψεύσουν. Μπορεί τα μαντιλάκια να είναι η εύκολη λύση μετά από μια κουραστική μέρα, αλλά όπως ισχυρίζεται η Joyce Park, δερματολόγος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Νέας Υόρκης, η μη ορθή τους χρήση μπορεί να κλείσει τους πόρους του δέρματος.

Έτσι, ενώ νομίζουμε ότι αφαιρούμε το make-up, στην πραγματικότητα «ξεχνάμε» πολλά υπολείμματα τα οποία συσσωρεύονται μέσα στους πόρους. Το ακόμα πιο ανησυχητικό είναι ότι πολλά από τα συστατικά που περιέχουν τα προϊόντα μακιγιάζ «παγιδεύουν» κι αυτά τους ρύπους και τη λιπαρότητα μέσα στο δέρμα, επιβαρύνοντάς το ακόμα περισσότερο. Μία καλή λύση είναι να χρησιμοποιούμε τα μαντιλάκια ως το πρώτο βήμα για να ξεβαφτούμε. Στη συνέχεια, μπορούμε ν' απομακρύνουμε τα υπολείμματα με κάποιο ειδικό αφρό ή τζελ καθαρισμού, το οποίο όμως θα φροντίσουμε να ξεβγάλουμε πολύ καλά με νερό.

Όπως συμπληρώνει η Arielle Aparello, αισθητικός από της Ένωσης Laser και Δερματολογίας στο Μανχάταν, καλό θα είναι να αποφεύγουμε τα μαντιλάκια που περιέχουν επικίνδυνα συστατικά, όπως το οινόπνευμα, η φορμαλδεΰδη και τα τεχνητά αρώματα. Οι ειδικοί τονίζουν, επίσης, ότι ένα ειδικό προϊόν ντεμακιγιάζ για την περιοχή των ματιών είναι σχεδόν αναγκαίο. Κι αυτό γιατί το σημείο κάτω απ' τα μάτια είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και αν κάνουμε άγαρμπες κινήσεις με τα μαντιλάκια, είναι πολύ πιθανό οι ρυτίδες να κάνουν πιο γρήγορα την εμφάνισή τους!

Γι' αυτό, ξεχάστε τις δικαιολογίες, αψηφήστε την κούραση και φροντίστε να ξεβάφεστε σωστά κάθε βράδυ! Εκτός, αν θέλετε να παραλείψετε εντελώς το μακιγιάζ... Ίσως είναι η πιο σίγουρη λύση.

Πηγή: huffingtonpost.com

v